Sunnuntain pudotuspelikierroksen kohokohdat

Sunnuntaina kahdeksan joukkuetta aloitti taipaleensa Stanley Cup -pudotuspeleissä. Päivän ensimmäisessä ottelussa Florida Panthers kaatoi niukasti Tampa Bay Lightningin maalein 3-2. Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov avasi playoff-kevään kirjauttamalla kaksi syöttöpistettä.

Winnipeg Jets kaatoi Colorado Avalanchen hurjissa maalitalkoissa, joissa myös Avalanchen Artturi Lehkonen, Mikko Rantanen ja Joel Kiviranta saivat playoff-pistetilinsä heti auki. Kevään sensaatiojoukkue Nashville Predators oli vielä päätöserän alussa kiinni ryöstössä maalivahtinsa Juuse Saroksen johdolla, mutta Vancouver Canucks käänsi kahdella pikamaalillaan avausottelun edukseen. Kaapo Kakon New York Rangers ei antanut runkosarjan viimeisellä kierroksella pudotuspeleihin nousseen Washington Capitalsin yllättää.

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 3-2, voitot 1-0

Panthers pystyi kaatamaan paikallisvastustajansa Lightningin joukkueiden pudotuspelikevään ensimmäisessä kohtaamisessa. Lightning pystyi luomaan ottelun aikana yksittäisiä hyviä hyökkäyksiä, mutta Florida oli kokonaiskuvassa kuskin paikalla.

Ensimmäisessä erässä maalit tasattiin, vaikka pantterit syöksyivät kaukaloon vieraitaan aktiivisemmin. Avausmaali syntyi reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun runkosarjassa kovassa maalivireessä ollut Sam Reinhart suuntasi maalille ja ohjasi Gustav Forslingin vedon sisään. Barkov kirjautti maaliin kakkossyötön.

Panthersin maalivahti Sergei Bobrovski sai seisoa maalillaan pitkään työttömänä, mutta ottelun kääntyessä toiselle kymmenminuuttiselle alkoi Floridankin puolustusalueella tapahtua.

Lopulta salamapaidat punnersivat ottelun tasoihin 17. peliminuutilla. Tampa Bayn maalin iski Brandon Hagel, joka tulitti Anthony Cirellin laukauksesta syntyneen irtokiekon ohi Bobrovskin. Aivan erän viimeisillä sekunneilla Lightningin hyökkääjä Michael Eyssimont karkasi läpi, mutta hänen laukauksensa kimposi ulos yläputkesta.

Reinhartin ja Hagelin maalien myötä erätauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1. Maalittoman toisen erän jälkeen Panthers otti uudelleen komennon heti kolmannen erän alussa ylivoimalla, kun Barkov ja Carter Verhaeghe juonivat yhdessä tyylikkään osuman.

Verhaeghe antoi kiekon Barkoville hyökkäysalueen kulmassa, missä pantterikippari malttoi odotella, että Verhaeghe kiertää takatolpalle. Barkov tarjoili millintarkan syötön Verhaeghelle, joka siirsi kiekon Lightningin verkkoon.

Tampa Bay aloitti loppukirinsä viimeisellä viisiminuuttisella. Vierasjoukkueen päävalmentaja Jon Cooper veti maalivahti Andrei Vasilevskin maalilta jo reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Panthersin Matthew Tkachuk (1+1) ehti lyödä kiekon kertaalleen tyhjään rysään, mutta Verhaeghe otti vielä kaksiminuuttisen ja tarjosi Tampa Baylle mahdollisuuden.

Lightningin kapteeni Steven Stamkos viimeistelikin vielä kavennuksen, mutta tasoihin vieraat eivät enää pystyneet nousemaan. Ottelusarja jatkuu tiistaina Panthersin toisella kotikamppailulla.

1. kierros, 1. ottelu: Kooste ottelusta Panthers-Lightning

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 7-6, voitot 1-0

Jets ja Avalanche tarjosivat ottelusarjansa avauspelissä 13 maalin ilotulituksen, ja voittajaksi kruunattiin lopulta Winnipeg. Peli ei luultavasti ollut puolustussuuntaan ihan tismalleen sitä, mitä joukkueiden valmennuksissa toivottiin, mutta tulosta syntyi puolin ja toisin.

Hieman ennen päätöserän puoliväliä Kyle Connor (2+1) vei Winnipegin jo 7-4 johtoon, vain muutama minuutti sen jälkeen kun Artturi Lehkonen (1+1) oli tuonut Avalanchen kahden maalin päähän.

Puolustaja Cale Makar toi Avalanchen leiriin vielä toivoa ylivoimamaalillaan, mutta toista kavennusta Colorado ei saanut aikaan riittävän nopeasti. Hyökkääjä Casey Mittelstadt nosti vieraat maalin päähän vielä viimeisellä peliminuutilla, mutta tasoihin asti Avalanche ei enää ehtinyt nousta. pystynyt nousemaan.

Lehkosen lisäksi kahden tehopisteen iltaa vietti Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen (0+2). Joel Kiviranta (0+1) kirjautti syöttöpisteen Miles Woodin tekemään Coloradon toiseen maaliin. Kakkosmaalivahti Justus Annunen ei ollut kokoonpanossa sairastumisen vuoksi.

Jetsin ja Avalanchen playoff-sarjan ensimmäisen ottelun huippuhetket

Vancouver Canucks - Nashville Predators 4-2, voitot 1-0

Predators oli kolmanteen erään saakka kiinni avausottelun ryöstössä, mutta Canucksille osui tehokas 12-sekuntinen hieman ennen päätöserän puoliväliä. Puolustaja Quinn Hughes toi kotijoukkueen tasoihin ajassa 48.59 ja 12 sekuntia myöhemmin hyökkääjä Dakota Joshua (2+1) vei Vancouverin johtoon.

Nashville ei enää pystynyt nousemaan tasoihin, vaikka maalivahti Juuse Saros vedettiin maalilta noin kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Joshua naulasi ottelun toisen maalinsa tyhjään rysään toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Sarokselle kirjattiin ottelussa 17 torjuntaa.

Canucksin ja Predatorsin playoff-sarjan ensimmäisen ottelun huippuhetket

New York Rangers - Washington Capitals 4-1, voitot 1-0

Capitals ei pystynyt yllättämään Rangersia Madison Square Gardenissa pelatussa sarjan avausottelussa. Manhattanilaiset käänsivät pelin edukseen toisen erän alussa tehokkaalla pariminuuttisellaan.

Ottelusarjan avausmaalin iski yllätysnimi, kun NHL-uransa alkutaipaleella lähinnä fyysisistä edesottamuksistaan tunnetuksi tullut Matt Rempe vei Rangersin johtoon. Artemi Panarin lisäsi New Yorkin johdon kahteen maaliin seuraavassa vaihdossa, ja puolitoista minuuttia myöhemmin iski Jimmy Vesey.

Capitals sai katkaistua Rangersin hyvän jakson paria minuuttia myöhemmin, kun puolustaja Martin Fehervary viimeisteli kavennuksen hieman Veseyn maalin jälkeen. Rinnalle Washington ei kuitenkaan pystynyt nousemaan, joten ottelusarjan avausvoitto jäi New Yorkiin.