Tiistain pudotuspelikierroksen kohokohdat

NHL:n pudotuspelit jatkuivat tiistaina neljällä ottelulla. Nashville Predators ja Colorado Avalanche tasoittivat voitot omissa ottelusarjoissaan, kun taas New York Rangers ja Florida Panthers ottivat jo toiset otteluvoitot.

Suomalaispelaajista pääsivät tiistaina tehopisteille Avalanchen Artturi Lehkonen (1+1) ja Mikko Rantanen (0+1) sekä Panthersin Anton Lundell (0+1). Juuse Saros torjui voiton Predatorsille.

Vancouver Canucks - Nashville Predators 1-4, voitot 1-1

Juuse Saros torjui Nashvillen maalilla 17 kertaa, kun Predators kukisti vieraskentällä Canucksin maalein 4-1 ja tasoitti ottelusarjan voitot tilanteeseen 1-1.

Canucks joutui otteluun ilman loukkaantunutta ykkösmaalivahtiaan Thatcher Demkoa. Kotijoukkueen maalilla pelasi Casey DeSmith, joka joutui antautumaan jo toisella peliminuutilla Predatorsin Anthony Beauvillier’n onnistuttua.

Filip Forsberg ja Colton Sissons levensivät Predatorsin johtoa toisessa erässä. Nikita Zadorov vastasi kotijoukkueen ainoasta maalista, joka syntyi ajassa 35.33.

Nashvillen viimeisen maalin teki tyhjiin Kiefer Sherwood toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Forsberg ja Beauvillier (molemmat 1+1) olivat sarjan toisen koitoksen kahden tehopisteen pelaajat. Ottelusarjan kolmas kamppailu käydään Nashvillessa perjantaina.

Canucksin ja Predatorsin playoff-sarjan toisen ottelun huippuhetket

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 5-2, voitot 1-1

Jetsin ja Avalanchen välillä ei nähty aivan samanlaista maalijuhlaa kuin ensimmäisessä kamppailussa (Jets voitti 7-6), ja Avalanche tasoitti puntit voittamalla Winnipegissä tuloksella 5-2.

Jetsille tulos on katkera, koska isännät johtivat ottelua kahteen otteeseen. David Gustafsson teki johtomaalin ensimmäisessä erässä, kun taas Mark Scheifele muutti tilanteeksi 2-1 toisessa erässä.

Avalanchen kirin käynnisti 2-2 maalillaan Artturi Lehkonen, joka ohjasi puolustaja Cale Makarin laukauksen verkkoon ajassa 34.16. Zach Parise teki johto-osuman ja Josh Manson lisäsi vierasjohtoa toisen 20-minuuttisen aikana.

Viimeisellä peliminuutilla Valeri Nitshushkin siirsi vielä kiekon Jetsin tyhjään maaliin. Mikko Rantanen sai osumaan syöttöpisteen.

Joel Kiviranta jäi ilman tehopisteitä Avalanchen hyökkäyksessä. Coloradon maalivahti Justus Annunen ja Jetsin hyökkääjä Rasmus Kupari eivät olleet pelaavassa kokoonpanossa.

Jetsin ja Avalanchen playoff-sarjan toisen ottelun huippuhetket

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 3-2 je, voitot 2-0

Panthers piti kotietunsa ja voitti molemmat kotiottelunsa. Floridan toisessa paikallisottelussa Panthers oli Lightningia etevämpi tuloksella 3-2. Ratkaisu syntyi jatkoajalla.

Sam Bennett ja Vladimir Tarasenko veivät Panthersin kahden maalin johtoon ensimmäisessä erässä. Lightning vastasi samalla mitalla toisella 20-minuuttisella. Vieraiden maalintekijät olivat Brayden Point ja Steven Stamkos.

Jatkoerän edettyä vajaat kolme minuuttia Panthersin Anton Lundell pelasi kiekon Carter Verhaeghelle, joka riemastutti kotiyleisöä tekemällä voitto-osuman maalivahti Andrei Vasilevskin selän taakse.

Panthersin Aleksander Barkov, Eetu Luostarinen ja Niko Mikkola jäivät tehopisteittä. Mikkola keräsi joukkueensa ahkerimpana kahdeksan taklausta.

Panthersin ja Lightningin playoff-sarjan toisen ottelun huippuhetket

New York Rangers - Washington Capitals 4-3, voitot 2-0

Rangers oli vahvempi myös toisessa kotiottelussaan ja voitti Madison Square Gardenissa maalein 4-3. New York johtaa voitoin 2-0 ottelusarjan siirtyessä Washingtoniin.

Capitals johti tiistaista kamppailua 1-0, mutta Rangers tasoitti ja meni johtoon jo ensimmäisessä erässä. Isännät johtivat parhaimmillaan 4-2, mutta kolmannessa erässä Tom Wilson toi Washingtonin vielä maalin päähän.

Ottelun ykköstähdeksi valittiin Rangersin Mika Zibanejad (1+1). Wilson (1+1) oli vierasjoukkueen kahden tehopisteen mies. Molemmat joukkueet tekivät kaksi ylivoimamaalia.

Rangersin hyökkääjä Kaapo Kakolle tuli jääaikaa vain 11 minuuttia ja 45 sekuntia. Hän sai tilastoihin kolme taklausta ja kolme laukausta kohti vastustajan maalia.