Keskiviikon pudotuspelikierroksen kohokohdat

NHL:n pudotuspelit jatkuivat keskiviikkona kolmella ottelulla. Vegas Golden Knights kaatoi Läntisen konferenssin ennakkosuosikin Dallas Starsin vieraissa toistamiseen ja lähtee erinomaisista asetelmista Las Vegasissa pelattavaan ottelusarjan kolmanteen peliin.

Boston Bruins ja Toronto Maple Leafs kohtasivat ensimmäistä kertaa Torontossa, ja bostonilaiset ryöstivät kotiedun takaisin itselleen. Edmonton Oilersin ja Los Angeles Kingsin sarjan toinen ottelu venyi jatkoerään, jossa Kingsin kapteeni Anze Kopitar ratkaisi voiton vieraille.

Dallas Stars - Vegas Golden Knights 1-3, voitot 0-2

Villillä kortilla playoffeihin selvinnyt hallitseva mestari Golden Knights on pystynyt laittamaan Läntisessä konferenssissa eniten runkosarjapisteitä keränneen Starsin ahtaaseen rakoon. Ritarit voittivat keskiviikkona myös sarjan toisen ottelun Dallasissa, joten Golden Knightsilla on taskussaan kaksi voittoa jo ennen ensimmäistä kotipeliään.

Dallas otti komennon avauserän lopulla, kun Jason Robertson iski pudotuspelikevään toisen osumansa. Starsin ykköspuolustaja Miro Heiskanen (0+1) kirjautti syöttöpisteen Robertsonin maaliin. Vajaat puolitoista minuuttia myöhemmin Vegasin hyökkääjä Jonathan Marchessault kuitenkin kuittasi pelin tasoihin.

Golden Knights meni ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon toisen erän lopulla. Ritarien nelosvitja järjesti ohjelmaa Starsin puolustusalueelle, missä kiekko löysi tiensä viivasta keskisektoriin nousseelle puolustaja Noah Hanifinille, joka teki pienen liikkeen sivulle ja tulitti kiekon ohi Starsin maalivahti Jake Oettingerin.

Päätöserässä Stars ei löytänyt kunnollista kirivaihdetta ennen viimeistä viisiminuuttista, eivätkä ritarit luopuneet enää johtoasemastaan. Jack Eichel naulasi Vegasin kolmannen osuman tyhjään maaliin.

Ottelusarja siirtyy seuravaksi Las Vegasiin, missä joukkueet kohtaavat ottelusarjan kolmannessa ottelussa lauantaina.

Starsin ja Golden Knightsin playoff-sarjan toisen ottelun huippuhetket

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 2-4, voitot 1-2

Maple Leafs ja Bruins siirtyivät ottelusarjan kolmanteen mittelöön Toronton Scotiabank Arenaan. Maple Leafs onnistui voittamaan sarjan toisen ottelun Bostonissa ja ottamaan kotiedun itselleen, mutta Bruins ryösti sen välittömästi takaisin ensimmäisessä vierasottelussaan.

Kolmas kohtaaminen oli tasainen, ja joukkueet lähtivät varsinaisen peliajan viimeiselle kymmenminuuttiselle Bostonin johtaessa maalein 2-1. Torontolaisilla oli ajassa 51.25 syntyneessä tasoitusmaalissaan reilusti onnea matkassa, sillä puolustaja Morgan Riellyn B-pisteen tuntumasta laukoma kiekko kimposi hänen joukkuekaverinsa Tyler Bertuzzin luistimen ja Bruinsin puolustaja Hampus Lindhoholmin varusteiden kautta ohi maalivahti Jeremy Swaymanin.

Tasoitusmaali käynnisti Torontossa kansanjuhlat, jotka tosin loppuivat lyhyeen, sillä Boston meni uudelleen johtoon heti seuraavassa vaihdossa. Bruins pystyi voittamaan kiekon kamppailun kautta syvällä Maple Leafsin puolustusalueella, minkä jälkeen kapteeni Brad Marchand nousi esiin ja iski kiekon verkkoon.

Marchand sai kunnian naulata ottelun loppulukemat 4-2 tyhjään rysään ottelun viimeisellä minuutilla. Kovimmissa paikoissa viihtyvä työjuhta Marchand iski NHL-uransa 12. voittomaalin pudotuspeleissä, mikä on eniten Bruinsin mittavassa seurahistoriassa. Hän kirjautti keskiviikkona tehopisteet 2+1.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Maple Leafsin toisella kotiottelulla.

Maple Leafsin ja Bruinsin playoff-sarjan kolmannen ottelun huippuhetket

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 4-5 je., voitot 1-1

Maalijuhlat jatkuivat Edmontonissa myös toisessa ottelussa, kun Kings ja Oilers iskivät kiekon verkkoon kaikkiaan yhdeksän kertaa.

Los Angeles sai otteluun unelma-alun, kun hyökkääjä Adrian Kempe onnistui maalinteossa ensimmäisen vartin aikana kahdesti. Puolustaja Brett Kulak toi osumallaan Oilersin tasoihin, mutta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin Kingsin kahden maalin johdossa, kun kokenut puolustaja Drew Doughty viimeisteli erän lopulla Los Angelesin kolmannen maalin.

Kings onnistui pitämään Edmontonin tähtipelaajat melko hyvin kurissa, mutta öljymiehet saivat kaipaamaansa tulosta taustalta. Oilersin nelosvitja järjesti joukkueelleen kavennuksen toisen erän alkupuolella, kun Dylan Holloway (2+0) löi kiekon verkkoon. Avausottelussa hattutempun iskenyt Zach Hyman toi Oilersin ylivoimalla tasoihin.

Sveitsiläishyökkääjä Kevin Fiala vei Kingsin jälleen johtoon päätöserän alussa, mutta vain pari minuuttia myöhemmin Oilersin nelosketju toimitti jälleen, kun Holloway iski illan toisen osumansa. Varsinaisella peliajalla molemmat joukkueet tekivät neljä maalia, joten ratkaisua haettiin ylitöiden kautta.

Ottelu kääntyi lopulta Kingsin voitoksi ensimmäisen jatkoerän alussa, kun kapteeni Anze Kopitar pääsi nokikkain Oilersin veräjänvartija Stuart Skinnerin kanssa ja iski pelivälineen terävästi maalin kattoon.

Sarja jatkuu perjantaina kolmannella ottelulla Los Angelesissa.