Perjantain pudotuspelikierroksen kohokohdat

NHL:n pudotuspelit jatkuivat perjantaina neljällä ottelulla. Colorado Avalanche löi kiekon Winnipeg Jetsin verkkoon kolmannessa erässä viisi kertaa ja siirtyi kotivoittonsa myötä ottelusarjassa johtoon. Oilersin tähdet Connor McDavid ja Leon Draisaitl kirjoittivat tehopisteillään pudotuspelihistoriaa, kun Edmonton jyräsi Los Angeles Kingsin tylyin lukemin.

Vancouver Canucks pystyi kaatamaan Nashville Predatorsin vieraissa hävittyään sarjan edellisen ottelun kotonaan. New York Rangers nousi voiton päähän paikasta toisella kierroksella lyötyään Washington Capitalsin kolmannen kerran.

Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 6-2, voitot 2-1

Avalanche vyöryi Jetsin yli kolmannessa erässä ja siirtyi ottelusarjassa ensimmäistä kertaa johtoon. Winnipeg johti perjantain kamppailua vielä päätöserään lähdettäessä maalein 2-1, mutta Colorado iski viimeisellä kaksikymmenminuuttisella viisi maalia ja otti lopulta selvänumeroisen voiton vieraistaan.

Jets sortui ottamaan jäähyjä, mikä kostautui. Coloradon vaarallinen ykkösylivoima iski kaksi maalia jo erän ensimmäisen viisiminuuttisen aikana, joiden myötä Avalanche siirtyi nopeasti johtoon. Maalit iskivät Nathan MacKinnon (1+1) ja Valeri Nitshushkin (1+0). Mikko Rantanen (0+2) syötti molemmat osumat.

Vajaat neljä minuuttia myöhemmin Artturi Lehkonen (1+0) pääsi viemään joukkueensa kahden maalin johtoon Casey Mittelstadtin (0+3) esityöstä. Lopullisen naulan Jetsin arkkuun löi kakkosylivoimalla pelaava Ross Colton ajassa 52.36, kun Winnipegin puolustaja Neal Pionk oli juuri vapautunut jäähyaitiosta.

Devon Toews (1+1) iski Avalanchen kuudennen maalin tyhjään rysään alivoimalla, kun Rantanen istui jäähyllä. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina Denverissä. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.30 (Viaplay).

Avalanchen Joel Kiviranta (+1) jäi tehopisteittä. Kolme kertaa taklannut suomalaishyökkääjä sai peliaikaa 8.32.

Avalanchen ja Jetsin playoff-sarjan kolmannen ottelun huippuhetket

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 1-6, voitot 1-2

Edellisen ottelun kotonaan hävinnyt Oilers tuli Los Angelesiin tyrmäävästi. Edmontonin kärkimiehet Zach Hyman (2+0), Leon Draisaitl (2+1) ja Connor McDavid (1+2) iskivät kukin avauserässä yhden maalin, joiden myötä öljymiehet siirtyivät ensimmäiselle erätauolle johtolukemissa 3-0.

Oilersin väkevä alku siivitti vieraat voittoon. Kokenut puolustaja Drew Doughty iski Los Angelesille kavennuksen toisen erän alussa, mutta maali jäi lopulta Kingsin ainokaiseksi.

Edmonton hurjasteli sen sijaan vielä kolme maalia lisää. Evander Kane viimeisteli Oilersin neljännen osuman toisessa erässä, ja päätöserässä Oilersin ykkösylivoima iski vielä kahdesti. McDavid kirjautti Hymanin ja Draisaitlin tekemiin ylivoimamaaleihin syöttöpisteen, minkä myötä supertähdellä on kasassa kahdeksan syöttöpistettä ensimmäisiin kolmeen pudotuspeliin.

McDavidista tuli NHL-historian toinen pelaaja, joka on kerännyt kahdeksan syöttöpistettä pudotuspelien kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Wayne Gretzky syötti niin ikään kahdeksan maalia vuonna 1981 ja ennätykseen oikeuttavat yhdeksän 1987.

Myös Draisaitl kirjoitti ensimmäisellä maalillaan NHL-historiaa, sillä saksalaishyökkääjästä tuli nopeimmin playoffien vierasotteluissa 20 maalia tehnyt pelaaja. Temppu vaati saksalaishyökkääjältä 26 ottelua. Hänen lisäkseen vain Kevin Stevens (29) ja Bernie Nicholls (29) ovat onnistuneet rikkomaan 20 vierasmaalin rajan alle 30 pudotuspelissä.

Joukkueet iskevät seuravan kerran yhteen sunnuntaina Los Angelesissa, jolloin Edmonton voi voitolla saada sarjan katkolle kotiareenalleen viidenteen peliin.

Oilersin ja Kingsin playoff-sarjan kolmannen ottelun huippuhetket

Nashville Predators - Vancouver Canucks 1-2, voitot 1-2

Sitkeä Predators pystyi voittamaan sarjan toisen ottelun Vancouverissa aiemmin tällä viikolla, mikä antoi altavastaajana pudotuspeleihin lähteneille kantrikaupunkilaisille erinomaiset lähtökohdat Nashvillen Bridgestone Arenassa pelattuun kolmanteen peliin.

Nashville laittoikin pöytään hyvän esityksen ja oli ottelussa hallitseva osapuoli, mutta Canucks pystyi tekemään niukan eron erikoistilanteissa. Vancouver hyödynsi viidestä ylivoimatilaisuudestaan kaksi, mutta Predators ei onnistunut seitsemällä ylivoimayrityksellään kertaakaan.

Predatorsin toisen ottelun voiton resepti oli uhrautuvuus ja hyvä maalivahtipeli. Ilman ykkösmaalivahtiaan Thatcher Demkoa Nashvilleen saapunut Canucks iski kolmannessa kohtaamisessa tismalleen samoilla aseilla kuin vastustaja edellisessä.

Casey DeSmith (29 torjuntaa) päihitti Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saroksen (10 torjuntaa) maalivahtien keskinäisessä taistelussa. Canucksin pelaajat blokkasivat lisäksi 28 laukausta.

J.T. Miller ja Brock Boeser iskivät Canucksin ylivoimamaalit kahden ensimmäisen erän aikana. DeSmith oli vahvasti matkalla kohti nollapeliä, mutta Luke Evangelista onnistui ohittamaan yhdysvaltalaismaalivahdin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut kolme minuuttia. Tasoitusta Predators ei pystynyt kuitenkaan tekemään.

DeSmith torjui joukkueensa voittoon playoffeissa ensimmäistä kertaa NHL-urallaan. Saroksella lienee mahdollisuus ottaa revanssi DeSmithistä sunnuntaina, kun joukkueet iskevät yhteen sarjan neljännessä ottelussa, joka pelataan niin ikään Nashvillessa.

Predatorsin ja Canucksin playoff-sarjan kolmannen ottelun huippuhetket

Washington Capitals – New York Rangers 1-3, voitot 0-3

Rangers kaatoi Capitalsin kolmannen kerran ja on enää voiton päässä paikasta toisella pudotuspelikierroksella. Washington sai otteluun unelma-alun, kun puolustaja John Carlson vei pääkaupunkilaiset johtoon jo ajassa 5.34.

Kuitti tuli kuitenkin nopeasti, kun Rangersin hyökkääjä Chris Kreider tasoitti ottelun vain 34 sekunnin kuluttua Carlsonin osumasta. Kaksi minuuttia myöhemmin manhattanilaiset siirtyivät jo johtoon, kun Barclay Goodrow laittoi kiekon verkkoon alivoimalla Vincent Trocheckin esityöstä.

Goodrow'n alivoimaosuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Trocheck viimeisteli toisessa erässä Rangersille vielä yhden ylivoimamaalin, mutta Washington ei enää Carlsonin maalin jälkeen lisäosumia tehnyt. Ottelusarja on katkolla Rangersille sunnuntaina.

Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko (0+0) pelasi 10.03. Hän laukoi kerran kohti Capitalsin maalia ja taklasi kahdesti.