Lauantain pudotuspelikierroksen kohokohdat

Carolina Hurricanesin ja New York Islandersin välinen ottelu avasi lauantain neljän pudotuspelin kierroksen. Hurricanes voitti joukkueiden kolme ensimmäistä kohtaamista, mutta Islanders pystyi selvittämään ensimmäisen kohtalonottelunsa ja kaatoi Hurricanesin toisessa jatkoerässä.

Myös Florida Panthersilla oli mahdollisuus edetä lauantaina toiselle kierrokselle, mutta Tampa Bay Lightning laittoi pöytään väkevän esityksen ja venytti kamppailun viidenteen peliin. Boston Bruins kaatoi Toronto Maple Leafsin toistamiseen vieraissa ja nousi voiton päähän paikasta pudotuspelien toisella kierroksella.

Dallas Stars pystyi kukistamaan Vegas Golden Knightsin sitkeän taistelun jälkeen ensimmäisessä jatkoerässä ja otti pudotuspelikevään ensimmäisen voittonsa.

New York Islanders – Carolina Hurricanes 3-2 je., voitot 1-3

Islandersilla oli lauantaina viimeinen tilaisuus korjata kurssinsa, sillä Hurricanes oli kaatanut saarelaiset ottelusarjan kolmessa ensimmäisessä pelissä. New York ei kuitenkaan saanut otteluun toivomaansa alkua, sillä ensimmäisen erän jälkeen Hurricanes johti ottelua Seth Jarvisin ylivoimamaalilla lukemin 1-0.

Toisen erän puolivälissä Islandersin hyökkääjä Matthew Barzal (2+0) yllätti Hurricanesin maalivahti Frederik Andersenin hyökkäyssiniviivan tuntumasta lähteneellä laukauksella. Barzalin tarkka veto painui tolpan kautta tanskalaismaalivahdin selän taa.

Keskimmäinen kaksikymmenminuuttinen ei tarjonnut enempää maaleja, mutta toisen erän viimeisillä sekunneilla Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho otti huolimattoman jäähyn hyökkäyspäässä. Islanders kiitti ylivoimasta, kun Jean-Gabriel Pageau vei saarelaiset ensimmäistä kertaa johtoon heti kolmannen erän alussa.

Islanders eteni kolmannessa erässä vahvasti kohti playoffien avausvoittoaan, kunnes Hurricanesin puolustaja Jacob Slavin oli karkaamassa läpiajoon erän lopulla ja saarelaisista Robert Bortuzzo joutui pysäyttämään hänet jäähyn arvoisesti.

Carolina hyödynsi ylivoimansa, kun Stefan Noesen ohjasi Teuvo Teräväisen (0+1) terävän syötön maaliin. Pelikelloon jäi Noesenin tasoitusmaalin jälkeen vielä vajaat kuusi minuuttia, mutta lisäosumia ei varsinaisella peliajalla syntynyt, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoeristä.

Hurricanes oli jatkoerissä pelillisesti kuskin paikalla, mutta voittomaalin iski kuitenkin Islanders toisen jatkoerän toisella minuutilla. Kohtalokkaan jäähyn kolmannessa erässä ottanut Bortuzzo toimitti kiekon kohti maalia, ja Barzal ohjasi pelivälineen verkkoon.

Seuraavan kerran Hurricanesilla on mahdollisuus katkaista ottelusarja tiistaina, kun joukkueet iskevät yhteen Raleigh'ssa.

Islandersin ja Hurricanesin playoff-sarjan neljännen ottelun huippuhetket

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 6-3, voitot 1-3

Lightning tuli raivolla lauantain otteluun, jossa tappio olisi tarkoittanut kesälomien alkamista. Päävalmentaja Jon Cooperin ryhmässä kaikki kortit oli käännetty, sillä helmikuun alusta saakka sairastuvalla murtuneen jalan vuoksi ollut puolustaja Mihail Sergatshov oli saatu pelikuntoon ottelusarjan neljänteen peliin.

Salamapaidat naulasivat avauserässä tulostaululle tylyt lukemat 3-0. Maalinteon aloitti kapteeni Steven Stamkos ajassa 8.54, minkä jälkeen Brandon Hagel iski Lightningin toisen osuman alivoimalla ja myöhemmin Brayden Point kolmannen maalin tasakentällisin.

Toisessa erässä Panthers pystyi suoristamaan rivinsä ja nousi vielä taistelemaan voitosta. Carter Verhaeghe iski vieraille kavennuksen heti erän alussa, ja vaikka Hagel vei illan toisella osumallaan salamapaidat uudelleen kolmen maalin johtoon, iskivät Floridasta Sam Reinhart ja Oliver Ekman-Larsson vielä kavennukset ennen toista erätaukoa. Suomalaishyökkääjät Anton Lundell (0+1) ja Eetu Luostarinen (0+1) olivat mukana kahdessa kavennusmaalissa.

Päätöserässä Lightning kuitenkin kesti Floridan paineistuksen ja iski vielä kaksi maalia. Sarja jatkuu maanantaina Panthersin kotiottelulla.

Lightningin ja Panthersin playoff-sarjan neljännen ottelun huippuhetket

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 1-3, voitot 1-3

Bruins otti lauantaina voiton myös toisesta Torontossa pelatusta ottelusta ja laittoi Maple Leafsin selkä seinä vasten. Bruins naulasi kahdessa ensimmäisessä erässä kolme maalia, kun James van Riemsdyk, Brad Marchand ja David Pastrnak viimeistelivät maalit 40 ensimmäisen peliminuutin aikana.

Toronto joutui lähtemään päätöserän kiriin ilman supertähteään Auston Matthewsia. Hän pelasi kahdessa ensimmäisessä erässä reilut 14 minuuttia, mutta ei pystynyt palaamaan jäälle enää ottelun kolmannessa erässä.

Maple Leafs pystyi kuitenkin avaamaan maalihanansa päätöserässä, kun Mitch Marner viimeisteli ensimmäisen maalinsa tämän kevään pudotuspeleissä. Tämän lähemmäksi Toronto ei kuitenkaan päässyt.

Bruinsin kapteeni Marchand (1+1) oli kahdella tehopisteellään joukkueensa tehokkain pelaaja. Hän on kirjauttanut neljässä pudotuspelissä vakuuttavat tehopisteet 3+5=8. Marchand nousi lauantain osumallaan Bruinsin kaikkien aikojen tehokkaimmaksi playoff-maalintekijäksi. Hän on heiluttanut verkkoa pudotuspeleissä nyt 56 kertaa.

Ottelun jälkeen Maple Leafsin päävalmentaja Sheldon Keefe sanoi, että Matthewsin poissaolo johtui sairastelusta, joka piti yhdysvaltalaishyökkääjän sivussa myös perjantain harjoituksista.

Toronton ruotsalaishyökkääjä William Nylander pelasi kevään ensimmäisen playoff-ottelunsa oltuaan sivussa kolmesta ensimmäisestä tarkemmin määrittelemättömän vaivan vuoksi.

Bruinsilla on mahdollisuus katkaista ottelusarja tiistaina TD Gardenissa.

Maple Leafsin ja Bruinsin playoff-sarjan neljännen ottelun huippuhetket

Vegas Golden Knights - Dallas Stars 2-3 je., voitot 2-1

Stars pystyi lyömään Golden Knightsin ottelusarjan kolmannessa pelissä, vaikka maalinteko oli vieraille tervanjuontia. Dallasin ja voiton tiellä seisoi ritarien veräjänvartija Logan Thompson, joka kirjautti ottelussa 43 torjuntaa ja nousi jakamaan yhden playoff-ottelun torjuntojen seuraennätystä Marc-Andre Fleuryn kanssa.

Starsin nuori hyökkääjä Wyatt Johnston (2+0) ja suomalaispuolustaja Miro Heiskanen (1+1) onnistuivat kuitenkin ohittamaan Thompsonin ensimmäisten 26 peliminuutin aikana. Vegas nousi kuin varkain tasoihin toisen erän puolivälissä puolustaja Brayden McNabbin ja Jack Eichelin maaleilla. McNabb myös antoi syötön Eichelin alivoimamaaliin.

Kolmas erä oli maaliton, joten jatkoerään lähdettiin tilanteessa 2-2. Stars loi jatkoerässä enemmän paikkoja, ja sitkeä työ palkittiin lopulta ajassa 76.23, kun Johnston nosti kiekon maltilla maalin kattoon lähietäisyydeltä.

Starsin ykkösketjuun Roopen Hintzin ja Jason Robertsonin rinnalle nostetun 20-vuotiaan Johnstonin maali oli dallasilaisille valtavan iso, sillä tappio olisi tarkoittanut sitä, että Stars olisi joutunut kaivamaan neljä peräkkäistä voittoa hallitsevasta mestarista edetäkseen jatkoon.

Golden Knights kuitenkin johtaa ottelusarjaa edelleen voitoin 2-1. Joukkueet kohtaavat uudelleen Las Vegasissa maanantaina.