DAL Hintz

Roope Hintz vauhdittaa Dallas Starsia hyvään iskuun All-Star-tauon alla. Stars voitti tiistaina Detroit Red Wingsin vierasjäällä maalein 5-4. Hintz nousi Starsin avainpelaajaksi kolmella tehopisteellään (2+1) ja pokkasi ansaitusti ottelun ykköstähden kunnian.

Dallas on päässyt sarjapisteille yhdeksässä viime ottelussaan seitsemän kertaa, ja samalla ajanjaksolla Hintz on pelannut viisi vähintään kahden tehopisteen iltaa.

Aivan parhaaseensa Stars ei tiistaina yltänyt, mutta ensimmäisen erän jälkeen ryhtiliike oli ilmeinen.

– Emme aloittaneet hyvin. Puhuimme asiasta kopissa ja totesimme, että meidän on parannettava. Pelasimme hyvin toisessa erässä ja lopulta saimme voiton. Muulla ei ole väliä, Hintz tokaisi.

Hintzin, Jason Robertsonin ja Joe Pavelskin ketju on ollut viime vuosina liigan parhaita, mutta nyt Wyatt Johnston on noussut vitjaan kolmanneksi lenkiksi Pavelskin tilalle. Pavelski puolestaan luistelee kolmosketjussa Jamie Bennin ja Sam Steelin rinnalla.

Uudistetun ykkösvitjan tehokkuus miellyttää päävalmentaja Peter DeBoeria. Tiistaina kolmikko teki yhteispisteet 2+5=7, ja jokaisen pelaajan oma peli nousi kolme pykälää plussan puolelle.

– Välillä täytyy yrittää erilaisia yhdistelmiä, ja nyt homma toimii. Ketjussa on kolme hyvää pelaajaa. Johnstonilla on paljon samanlaisia piirteitä kuin Pavelskilla. Hän pelaa fiksusti kiekollisena ja sijoittuu oikein. Wyatt oli ehkä paras pelaajamme tänään. Hän pelasi erinomaisesti, mutta koko ketju oli todella hyvä, DeBoer summasi.

Johnston, 20, on Starsin oma ensimmäisen kierroksen varaus vuoden 2021 NHL Draftista. Viime kaudella hän pelasi tulokkaana täydet 82 runkosarjaottelua ja keräsi 41 tehopistettä. Hänen tehonsa tämän kauden 47 kamppailusta ovat 13+18=31, joten henkilökohtainen piste-ennätys tekee tuloaan.

– Tämä ottelu oli tärkeä, koska meillä oli mahdollisuus päättää vieraskiertue positiivisesti. Näissä vierasotteluissa vastustajat olivat todella hyviä, joten teimme varsin hyvää työtä, Johnston iloitsi.

Kiertueellaan Stars voitti Red Wingsin ja New Jersey Devilsin sekä hävisi Philadelphia Flyersille ja New York Islandersille. Islanders voitti vasta jatkoajalla, joten Stars jäi pisteittä ainoastaan Flyers-kohtaamisessa.

Starsilla on mahdollisuus lähteä All-Star-tauolle täysin samoissa pisteissä kuin vuosi sitten. Kaudella 2022-23 saldo oli 66 pistettä, ja nyt kaksi ottelua ennen breikkiä pinnoja on koossa 62.

Dallas etenee hyvässä tahdissa, vaikka tärkein puolustaja Miro Heiskanen ja ykkösmaalivahti Jake Oettinger ovat olleet pitkiä aikoja sivussa. Puolustuksessa varsinkin Thomas Harley, 22, on paikannut Heiskasta mainiosti. Tiistaina kaksi syöttöpistettä saanut Harley nousi urallaan 31 tehopisteeseen. Starsin puolustajien historiassa vain John Klingberg (43 ottelua) ja Heiskanen (74) ovat päässeet 30 pinnaan nopeammin.

DET-DAL: Hintz ja Lindell osuvat toisessa erässä

Kolme ottelua yhden hinnalla

Tiistaina avausmaalikunnian sai Benn, joka onnistui neljännellä peliminuutilla. Hänen maalinsa syntyi ylivoimalla, ja Red Wingsin vastaiskutkin tulivat erikoistilanteista. Detroitin ylivoimaosumista vastasivat David Perron ja Alex DeBrincat.

Toinen erä kuului Starsille ja erityisesti sen suomalaispelaajille. Mason Marchment teki tasoituksen, mutta sen jälkeen mentiin sinivalkosävyissä: Hintz viimeisteli johtomaalin, puolustaja Esa Lindell lisäsi luvuiksi 4-2 ja Hintz ampui ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

Kolmannessa erässä Red Wingsin ylivoimapeli toimi kolmannen kerran, kun Dylan Larkin osui Lucas Raymondin syötöstä. Detroit hiipi vielä maalin päähän J.T. Compherin onnistuttua, mutta tasoitukseen ei löytynyt eväitä.

Erät olivat melko yksipuolisia, joten DeBoer ei löytänyt kokonaisuudesta erityistä punaista lankaa.

– Yleisö sai jääkiekkoa koko rahan edestä. Tässähän oli melkein kolme ottelua yhden hinnalla, DeBoer lohkaisi.

– Toisessa erässä pelasimme tietysti hyvin ja kolmannessakin onnistuimme, kunnes meille tuli rangaistus (ja Detroit teki ylivoimamaalin). Siinä vaiheessa momentum siirtyi nopeasti vastustajalle. Heillä on nopeat vastahyökkäykset, ja he ovat syystä yksi eniten maaleja tehneistä joukkueista liigassa. He alkoivat painostaa, ja me jouduimme puolustuskannalle, valmentaja kertasi.

Ennen tähdistöottelun tuomaa taukoa Stars pelaa vielä kotonaan Anaheim Ducksia ja Washington Capitalsia vastaan. Vuotuinen All-Star-tapahtuma vietetään Torontossa helmikuun kolmena ensimmäisenä päivänä.