Försäsongen börjar lida mot sitt slut. Bara ett par dagar återstår innan Buffalo Sabres och New Jersey Devils öppnar grundserien i Prag i samband med NHL Global Series 2024 presenterad av Fastenal. I Nordamerika släpps premiärpuckarna den 8 oktober, och i natt passade hela 16 lag på att vässa formen.

Däremot var det inte en helt bekymmersfri träningsmatchkväll för en del av lagen. Flera tilltänkta nyckelspelare till säsongen lämnade nämligen isen skadade. Däribland San Jose Sharks Macklin Celebrini och New York Rangers Artemi Panarin.

Här följer en sammanfattning av nattens matcher:

San Jose Sharks - Utah Hockey Club 1-3
Förlust på hemmaplan för San Jose Sharks. Men det var inte det enda bekymmersamma efter den här matchen. Lagets tilltänkta storstjärna tillika sommarens draftetta Macklin Celebrini lämnade isen skadad.

Celebrini utgick i den andra perioden sedan han brakat in i sargen efter ett friläge. Han behövde tid på sig för att komma upp, men spelade ett byte till innan han lämnade isen.

Efteråt hade lagets coach Ryan Warsofsky inte mycket till uppdatering.

– Jag har inte pratat med våra sjukgymnaster ännu. De sa bara att han inte skulle komma tillbaka, ärligt talat. Det är allt jag har.

Matt Benning gjorde Sharks mål i matchen mellan Kailer Yamamoto slog till två gånger för Utah där också Clayton Keller blev målskytt.

New York Rangers - New Jersey Devils 5-4
Även Rangers fick se ett nyckelnamn lämna isen i natt. Artemi Panarin klev av redan i den första perioden med en underkroppsskada och lämnade ett tomrum för hemmalaget.

Nu gick det resultatmässigt bra ändå efter att Adam Edström, Kaapo Kakko, Victor Mancini, Connor Mackey och Vincent Trocheck gjort varsitt mål. Svenske Edström, med förflutet i Mora och Rögle, satte 2-1 för Rangers en bit in i den andra perioden. Rangers gick sedan upp till en 5-2-ledning.

Devils mål gjordes av Kevin Labanc (2+1), Jakub Zorbil och Brian Halonen.

NYR-NJD: Edström slår till fram till 2-1

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3-4
I Bell Centre, Montreal skadade sig Ottawa Senators två toppforwards Brady Tkachuk och Tim Stützle. Båda ådrog sig överkroppsskador halvvägs in i den andra perioden. Stützle skadade sig efter en tackling från Montreal-backen Arter Xhekaj och Tkachuk i en situation som uppstod efter tacklingen. Xhekaj fick matchstraff för företeelsen. Dessutom lämnade backen Thomas Chabot matchen i en försiktighetsåtgärd.

Montreal hade en 2-0-ledning, men Senators reste sig i powerplayet som följde Xhekajs matchstraff och gjorde tre mål på fyra minuter. Carter Yakemchuk satte matchens avgörande mål när han gjorde 4-2 till Ottawa i inledningen av den tredje perioden.

Linus Ullmark vaktade Senators kasse och stod för 29 räddningar.

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 1-2
Rickard Rakell hittade nätmaskorna för Penguins när han gjorde 1-0 på en retur efter 1:34 av den andra perioden. Svenskens mål blev hemmalagets enda den här kvällen. Amadeus Lombardi kvitterade kort därpå innan Nate Danielson avgjorde med 2:49 kvar av den tredje perioden.

Boston Bruins - Philadelphia Flyers 4-1
Både Elias Lindholm och Brad Marchand gjorde sina första försäsongsmatcher för Bruins. Lindholm, värvad som free agent i somras, har dragits med en skada under stora delar av Bruins camp. Marchand, som gjort ingrepp i både armbåge, ljumske och magen under försäsongen, spelade bara i den första perioden innan han klev av på grund av sjukdom.

Lindholm fick dock fira sin Boston-debut med vinst.

Tryout-spelaren Tyler Johnson gjorde 2-1 för Bruins i den tredje perioden, ett mål som blev avgörande. Charlie Coyle och Mark Kastelic fastställde sedan slutresultatet 4-1 med varsitt mål i tom kasse.

MTL-OTT: Ullmark rånar Evans med plocken

St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 1-3
Adam Fantilli spelade fram till två av Blue Jackets mål i Enterprise Center i St. Louis. Först hittade drafttvåan från 2023 Yegor Chinakov till 1-1 i powerplay i den andra perioden och sedan Mathieu Oliver till 3-1 i den tredje.

Blue Jackets tredje målskytt i matchen blev Gavin Brindley. Blues mål gjordes av Justin Faulk.

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 7-2
Kirill Kaprizov var inblandad i det mesta i offensiv väg för Wild. Ryssen stod för ett mål och tre assist och visade att formen är på god väg.

Med Kaprizovs hjälp seglade Wild iväg till en 6-1-ledning innan Blackhawks gjorde sitt andra mål i matchen. Joel Eriksson Ek gjorde 4-2 för Wild med en backhand i powerplay.

Blackhawks andra mål sattes av Connor Bedard och innebar försäsongens första för förra säsongens Calder Trophy-vinnare.

Filip Gustavsson vaktade Wilds mål och bokfördes för 19 räddningar.

MIN-CHI: Eriksson Ek bygger på Wilds ledning i powerplay

Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights 1-6
Stora siffror blev det också i Ball Arena i Denver där Zach Aston-Reese gjorde två mål och Ben Hutton samt Jakub Brabenec spelade fram till två var för Vegas.

Tanner Pearson, Brendan Brisson, Jack Fleming och Tanner Laczynski blev gästernas övriga målskyttar i matchen.

Colorados mål gjordes av Frölunda-bekantingen Jere Innala. Förlusten innebär att Colorado ännu inte vunnit på försäsongen (0-4-0).