GettyImages-2178120663

William Nylander hade ingen optimal uppladdning inför Toronto Maple Leafs möte med Los Angeles Kings natten mot torsdag, svensk tid. Svensken kom närmast från ett par dagars sjukdom och det var länge osäkert huruvida han skulle komma till spel eller ej.

Men till spel kom han – och som han gjorde det.

Nylander noterade ett mål och en assist i Maple Leafs 6-2-seger och var en av de mest tongivande spelarna på isen för hemmalaget.

TOR-LAK: Matthews, Nylander i samarbete

– Jag mådde bättre under morgonen (läs: onsdag) så jag visste redan inför matchen att jag skulle kunna lira, sade Nylander efter matchen.

Och framgångsreceptet för att hinna återhämta sig i tid?

– Jag var mest hemma, slappade och tog det lugnt. Inte mycket action.

28-åringen, som inlett säsongen med att stå för fyra poäng (3+1) på fyra matcher, presenterade sig 17:12 in på den första perioden när han stal pucken i egen zon, transporterade den upp längs sargen och frispelade Bobby McMann som satte 3-0 för Maple Leafs. 18:31 in på andra perioden snärtade han sedan in 5-0-målet för hemmalaget i numerärt överläge.

Just spelet i powerplay har annars varit en akilleshäl för Maple Leafs under säsongsupptakten. Faktum är att Nylanders mål var lagets första i spelformen den här säsongen.

– Det har varit lite motigt för oss hittills och vi har inte kunnat träna ordentligt heller, sade Nylander. John (Tavares) har varit sjuk och sedan blev jag sjuk så vi har inte kunnat nöta med förstaenheten. Det var skönt att vi fick utdelning idag.

Enheten fick sedan utdelning ännu en gång 17:16 in på den tredje perioden när Tavares fastställde slutresultatet till 6-2.

Maple Leafs tränare Craig Berube var den som kanske bäst sammanfattade matchen på sitt distinkta, korta sätt:

– Överlag skulle jag attribuera kvällens vinst till våra special teams.