Det börjar dra ihop sig i Stanley Cup-slutspelets första omgång.

Colorado Avalanche och Winnipeg Jets inledde söndagens matcher med det fjärde mötet lagen emellan.

Och det fanns mycket att spela för.

New York Rangers kunde bli första lag till kvartsfinal och svepa Washington Capitals.

I övriga matcher gällde det att kvittera serien eller ge bort en matchboll till det andra laget.

Här är NHL.com/sv’s Nattens Stanley Cup.

New York Rangers – Washington Capitals 4–2 (Rangers vidare med 4–0 i matcher)

Stanley Cup-slutspelet har fått sitt första kvartsfinallag.

Efter att ha imponerat stort i de inledande tre slutspelsmatcherna fortsatte New York Rangers på den inslagna vägen mot Washington Capitals borta i Capital One Arena.

Seger med 4–2 innebär en svepning och Rangers jakt på Stanley Cup går vidare.

Det efter att Kaapo Kakko gett bortalaget ledningen efter bara 57 sekunders spel.

Martin Fehervary kvitterade efter knappa kvarten innan Vincent Trocheck återställde Rangers övertag när han satte 2–1 i powerplay med endast 16 sekunder kvar av den första perioden.

Washington hade en till kvittering i sig. Hendrix Lapierre utjämnade 07.48 in i första perioden.

Men i den tredje skulle New York slå spiken i kistan. Artemi Panarin tog vara på ett powerplay med 03.21 på klockan.

Och Jack Roslovic punkterade med 4–2 i tom bur.

I kvartsfinalen väntar antingen Carolina Hurricanes eller New York Islanders.

Vancouver Canucks – Nashville Predators 4–3 (Canucks leder med 3–1 i matcher)

Målsnålt och tillknäppt. Så hade de tre första matcherna mellan Vancouver Canucks och Nashville Predators sett ut.

Men det var inte fallet i Bridgestone Arena under söndagsnatten. Efter en högdramatisk avslutning har Canucks skaffat sig matchboll i serien.

Brock Boeser gav bortalaget en tidig (02.55) ledning, vilken försvann snabbt när Mark Jankowski kvitterade kort senare.

Gustav Nyquist gav sedan Predators ledningen med ett jätteskott 05.21 in i andra perioden.

Och när Filip Forsberg utökade till 3–1 efter endast tolv sekunder spelats av period tre såg det bra ut för hemmalaget.

Men i periodens slutskede tog Brock Boeser saken i egna händer. Han reducerade först med drygt två minuter kvar innan han tog matchen till förlängning med sitt 3–3-mål när endast åtta sekunder återstod.

I sudden death blev svenske centern Elias Lindholm, som hämtades från Calgary Flames i januari, stor hjälte med sitt avgörande 4–3-mål.

– Grym passning från (Conor) Garland där, säger Lindholm. När du gör ett sådant mål är du så klart lättad och känslosam. Jag tappade rösten lite. Det är en härlig känsla.

Canucks kan nu avgöra när lagen drabbar samman nästa gång natten mot onsdag 04.00, svensk tid (Viaplay).

Colordo Avalanche – Winnipeg Jets 5–1 (Avalanche leder med 3–1 i matcher)

Det var vidöppet inför söndagskvällens drabbning i Ball Arena mellan Colorado Avalanche och Winnipeg Jets.

Hemmalaget hade ett litet grepp om serien och ledning med 2–1 i matcher.

Ett grepp som nu stärkts.

För Colorado var numret större hemma i Denver. Artturi Lehkonen satte 1–0 efter 08.10 – den stekhete finländarens fjärde mål på lika många slutspelsmatcher. Winnipeg lyckades dock kvittera innan periodens slut genom Nate Schmidt med 13.56 på klockan.

Sedan var det dags för Cale Makar att ta över föreställningen. I powerplay lossade backstjärnan av ett skott som styrdes in av formstarke forwarden Valeri Nichushkin, 11.36 in i andra perioden.

Kort senare gav sig Makar ut på en soloräd som han avslutade genom att dundra in 3–1. Nichushkin fyllde på med sitt andra powerplay-mål i periodens slutskede till 4–1.

Ryssen fullbordade sedan sitt hattrick när han satte slutresultatet 5–1 i tom kasse.

Avalanche leder nu med 3–1 i matcher och har chans att avgöra natten mot torsdag, svensk tid, då lagen möts i Winnipeg klockan 01.00 (Viaplay).

Höjdpunkterna i match 4 mellan Avalanche och Jets

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 1–0 (Oilers leder med 3–1 i matcher)

Även Edmonton Oilers hade chansen att ge sig själva chansen på ett möjligt avgörande i serien mot Los Angeles Kings.

Men då krävdes seger borta i Crypto.com Arena i Kalifornien.

Och det var en tajt och låst tillställningen som fansen bjöds på.

Matchens enda mål kom efter 11.49 minuter när Oilers skaffade sig ett powerplay.

Storstjärnorna Leon Draisaitl och Connor McDavid kombinerade och serverade backen Evan Bouchard som gjorde 1–0.

Fler mål än så blev det inte – och det kan Edmonton tacka målvakten Stuart Skinner för.

Los Angeles hade de flesta och bästa chanserna, var överlägsna i skottstatistiken men Skinner klarade varje puck som kom emot honom.

Oilers leder nu med 3–1 i matcher och har skaffat sig matchboll. Ett möjligt avgörande väntar natten mot onsdag då lagen möts i Alberta klockan 01.00, svensk tid (Viaplay).