DET 4, CHI 3

Detroit Red Wings otti keskiviikkona helpottavan voiton, kun autokaupungin ylpeys onnistui viimein katkaisemaan kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla Chicago Blackhawksin Little Caesars Arenassa maalein 4-3.
Niukka voitto oli tärkeä Red Wingsille, jonka playoff-unelma pysyi edelleen hengissä. Detroit oli vielä helmikuun lopulla yksi vahvimpia ehdokkaita Itäisen konferenssin villi kortti -pudotuspelipaikoille, mutta tappioputki on heikentänyt joukkueen asemia merkittävästi.

• Pyrimme tekemään parhaamme ja voittamaan jokaisen ottelun, mutta aina asiat eivät mene omalta kannaltamme parhaalla mahdollisella tavalla. Parissa edellisessä pelissä olimme mielestämme riittävän hyviä, mutta meistä ei ollut voiton ottajaksi. Tänään teimme kaikkemme voiton eteen ja olen iloinen, että onnistuimme, Red Wingsin voittomaalin iskenyt Dominik Kubalik iloitsi.
    Helpolla Red Wings ei kuitenkaan keskiviikkona päässyt, sillä avauserässä Blackhawks karkasi kahden maalin johtoon hyökkääjä Taylor Raddyshin osumilla. Raddyshin maalit syntyivät avauserän lopulla reilun kahden minuutin sisään, ja niiden myötä Detroit oli asettanut itsensä jälleen vaikeaan paikkaan.

DET-CHI: Raddysh viimeistelee komean avausmaalin

Erinomainen mahdollisuus kavennukselle tuli vielä ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla, kun Detroitin hyökkääjä Dylan Larkin pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta. Hän ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Chicagon maalivahti Alex Stalockia.
- Olemme puhuneet, ettemme luovuta tämän kauden suhteen. Tänään siitä nähtiin loistava esimerkki. Olimme kahden maalin takamatkalla, mutta pelasimme loistavan toisen erän, Red Wingsin päävalmentaja Derek Lalonde kertasi.
Toiseen erään Detroit tulikin varsin väkevästi ja hallitsi peliä mielin määrin. Stalock joutui torjuntatöihin Blackhawksin maalilla 17 kertaa toisen kaksikymmenminuuttisen aikana, kun Detroitin maalia vartioinut Ville Husso selvisi erästä vain kolmella torjunnalla.
Hyvän toisen erän myötä Detroit pystyikin nousemaan ottelussa tasoihin. Puolustaja Jake Walman iski Red Wingsin ottelun ensimmäisen maalin heti toisen erän alussa, ja Larkin kuittasi tuhratun rangaistuslaukauksensa komealla ylivoimaosumalla Alex Chiassonin namupassista ennen toista erätaukoa.

DET-CHI: Larkin osuu ylivoimalla upeasta syötöstä

• Heillä on hyvä joukkue, vaikka heillä olikin menossa vaikeampi jakso. Annoimme heidän rakentaa momentumia. Se ei johda tässä liigassa mihinkään hyvään, Stalock harmitteli.
    Red Wings luopui johdostaan vielä kertaalleen, kun Joey Anderson vei Chicagon jälleen johtoon päätöserän seitsemännellä peliminuutilla. Tällä kertaa Detroitin selkäranka ei kuitenkaan katkennut, vaan Lucas Raymond tasoitti pelin reilut seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja Dominik Kubalik teki voittomaalin kolme minuuttia myöhemmin.
    Kubalik siirtyi täksi kaudeksi Chicagosta Detroitiin. Voitto entisestä joukkueesta maistui tshekkihyökkääjälle erityisen hyvältä.
    - Voittomaalin tekeminen tuntui hyvältä erityisesti heitä vastaan. Vanha joukkue on aina mukava voittaa. Emme onnistuneet voittamaan ensimmäistä ottelua, joten onneksi se onnistui nyt. Toivottavasti saamme tästä itseluottamusta tuleviin peleihin, Kubalik sanoo.
    Red Wingsin suomalaismaalivahti Ville Husso (24-16-6) kirjautti ensimmäisen voittonsa viiteen otteluun. Suomalaismaalivahti on enää voiton päässä yhden kauden voittoennätyksestään (25), joka syntyi viime vuonna St. Louis Bluesin riveissä.

DET-CHI: Kubalik vie Red Wingsin johtoon päätöserässä

Blackhawks pelaa tällä kaudella enää kunniasta, mutta Red Wingsille tappioputken katkaiseminen oli kriittistä runkosarjan viimeisen reilun kuukauden kannalta. Joukkue ilmoittautui uudelleen mukaan kamppailemaan Itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista. Vaikka playoff-viiva lopulta karkaisikin Red Wingsin nuorelta ryhmältä, saa joukkue pelata silti pelejä, joissa on panosta.
Red Wings on haalinut kasaan 64 ottelusta 67 pistettä, jonka myötä joukkue on Itäisessä konferenssissa 13. sijalla. Punasiipien matka pudotuspeliviivan päälle on kuitenkin tällä hetkellä varsin pitkä, sillä idän viimeiseen villi kortti -pudotuspelipaikkaan tarrannut Pittsburgh Penguins on kuuden pisteen päässä (63 ottelua, 73 pistettä). Ensimmäistä villiä korttia pitää hallussaan New York Islanders (66 ottelua, 74 pistettä).
Red Wingsin ja Penguinsin välissä idän sarjataulukossa ovat Florida Panthers, Ottawa Senators, Buffalo Sabres ja Washington Capitals. Viivan alla olevat joukkueet mahtuvat tällä hetkellä kolmen pisteen sisään. Senators ja Sabers ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän sekä Panthers ja Capitals yhden enemmän kuin Red Wings.
Eroa viivan päälle on siis tuntuvasti, kun runkosarjaa on pelaamatta joukkueesta riippuen 15-20 ottelua. Detroit on kuitenkin edelleen mukana pudotuspelikilvassa, mutta tappioputkeen ei ole enää varaa ajautua.