Na zápas vtedy dorazil aj brankár Martin Brodeur z konkurenčných New Jersey Devils.
"Ten deň sme nehrali a ja som prišiel ako Wayneov fanúšik. Len som tam sedel a s úžasom som to sledoval. Myslím si, že človek musel byť pri tom, aby si uvedomil, koľko emócií v tom zápase bolo a čo preňho znamenalo byť naposledy na ľade v NHL. Určite to bol jediný zápas, v ktorom som držal palce Rangers, pretože som chcel, aby Wayne vyhral," usmial sa Brodeur.
Gretzky počas svojho adieu nechcel mať po boku len spoluhráča z Rangers, ale aj tých, s ktorými strávil najplodnejšie sezóny v Edmontone. Ako bol napríklad Paul Coffey, ktorý v tom období hral za Carolina Hurricanes, ale na žiadosť kamaráta sa zápasu zúčastnil.
"Všetko som nechal a išli sme. A bolo to neuveriteľné popoludnie," povedal. Ďalší dlhoročný Gretzkyho spoluhráč Kevin Lowe bol v tom období trénerom Edmonton Oilers.
"Všetci sme tak nejako približne starí. A ja v apríli môžem v Kanade dostať starobný dôchodok," zhrozil sa šesťdesiatpäťročný Lowe. "Už je to 25 rokov a ja si na to spomínam, akoby to bolo včera. Je dobré, že sa Wayne lúčil v New Yorku, pretože je to výnimočné miesto," povedal.
Niečo nezabudnuteľné prežíval počas aprílovej noci aj vtedajší Gretzkyho spoluhráč Marc Savard, momentálne asistent v Calgary Flames.
"Na zápas bolo pripravených asi sto špeciálnych hokejok s vyrytými číslami. Aj ja som jednu dostal," povedal Savard, ktorý chcel mať z pamätného večera spoločnú fotografiu a nerozpakoval sa kvôli tomu 'votrieť' do záberu.
"V tom momente som o tom vôbec nepremýšľal, skrátka som tam nakoniec vkĺzol a teraz je to už v pohode. Mám tú fotku v herni na stene," pochválil sa. S posledným Gretzkyho štartom však mal pochopiteľne spojené aj obrovské emócie.
"Myslím, že hrala pesnička 'I Will Remember You' (od Sarah McLachlan), takže ani to mi nepomohlo. Slzy tiekli, to áno. Nebol som jediný, ktorý bol namäkko. Ten posledný zápas bol výnimočný. Stál proti nám Jágr, ale vždy, keď sa Wayne dotkol puku, sme všetci chceli, aby sa mu niečo podarilo," tvrdil Savard.
"Ja teda nie," zavtipkoval vtedajší brankár Penguins Tom Barrasso, člen Hokejovej siene slávy od roku 2023. "Naozaj som nechcel, aby mi Gretzky vo svojom poslednom zápase strelil gól."