SV roundup 9/22

Försäsongen i NHL fortsatte under matchen mot måndagen med tio matcher. Från dem kan vi plocka ut russin som att talangen Macklin Celebrini visade framfötterna per omgående för sitt San Jose Sharks, att bröderna Jesper och Adam Boqvist har hittat varandra i Florida och att William Nylander klev fram som sen målskytt för Toronto Maple Leafs. Dessutom gjorde ligans senaste tillskott, Utah Hockey Club, sin första match.

Nedan följer en sammanfattning av nattens tio matcher.

San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 2-4
I somras valdes Macklin Celebrini som nummer 1 i draften av San Jose. När han i natt gjorde sin första match för klubben slog han till direkt. Celebrini gjorde både mål och assist och visade prov på sitt offensiva register. Kanadensaren reducerade till 3-1 med ett direktskott i powerplay i den tredje perioden innan han spelade fram Tyler Toffoli till 3-2 några minuter senare.

Celebrinis poäng räckte däremot inte för Sharks. Golden Knights var det starkare laget och punkterade matchen med tio sekunder kvar genom Tanner Pearson.

Florida Panthers - Nashville Predators 3-2
I det första av två möten mellan Predators och Panthers var det Florida-gänget som gick segrande. Detta efter en stark andra period som innehöll tre mål inom loppet av åtta minuter och tio sekunder. Sam Bennett öppnade målskyttet efter 4:13, Hunter St. Martin följde upp till 2-0 innan Rasmus Asplund hängde in 3-0 till publiken i Amarant Arenas stora glädje.

Nashville reducerade två gånger om i den tredje perioden, men Cole Smith och finske talangen Joakim Kemells fullträffar hjälpte inte.

Florida Panthers - Nashville Predators 6-2
Desto mer händelserikt var det i det andra mötet mellan lagen. I den hade bröderna Adam och Jesper Boqvist framskjutande roller för Panthers. Jesper Boqvist, som skrev på som free agent, gjorde mål i sin debut på passning från Adam, som även han skrev på för klubben i somras. Målet betydde 3-0 för Panthers i den första perioden. Gustav Forsling gjorde sedan 4-0 för Panthers innan Adam Boqvist hittade rätt till 6-1 halvvägs in i den tredje.

– Jag tror att vi aldrig har gjort det tidigare, så det var rätt galet. Det känns lite surrealistiskt, men vi kommer att vänja oss, säger Adam Boqvist på lagets hemsida om att näta intill brorsan.

Staven Stamkos gjorde sin första match för Nashville efter trejden från Tampa Bay Lightning och gjorde mål. Han snyggade till siffrorna med 3:57 kvar att spela.

St. Louis Blues - Utah Hockey Club 3-5
Historia skrevs i Wells Fargo Center i Des Moine där Utah gjorde sin första match någonsin. Och det blev seger direkt. Utah, som tagit över Arizona Coyotes plats till den här säsongen, gjorde segerrycket sent i den tredje perioden. Logan Cooley satte 4-3 på straff efter 18:43 innan Michael Carcone fastställde slutresultatet till 5-3 med 32 sekunder kvar att spela.

I Blues nätade både Simon Malmström, som spelat i AHL de senaste säsongerna, samt Simon Robertsson, tidigare i Skellefteå

New Jersey Devils - New York Islanders 2-4
Jacob Markström debuterade för Devils, och räddade 17 av 19 skott innan han byttes ut inför sista perioden.

Markström, som trejdades till Devils från Calgary Flames i somras, fick se både Nico Hischier och Jesper Bratt göra mål för New Jersey. Men gästerna från Long Island var snäppet vassare.

NJD-NYI: Bratt visar kyla på friläge

I den tredje perioden satte Camden Thiesing 3-2 innan Simon Holmström punkterade matchen till 4-1 i tom kasse. I Devils motade målvakten Marcus Högberg 14 av 15 skott. Högberg är ny i Islanders efter att ha imponerat för Linköping i SHL den gångna säsongen. Han spelade halva matchen.

Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 5-6 efter förlängning
Det blev en målrik historia i Scotiabank Arena i Toronto när hemmalaget gästades av Ottawa. Publiken fick se elva mål och ett avgörande i sudden.

William Nylander gjorde ett mål och en assist för Maple Leafs. Nylanders mål innebar 5-5 och kom med 22 sekunder kvar. Tryout-forwarden Max Pacioretty visade framfötterna med två mål och en assist. John Tavares noterades för tre assist.

TOR-OTT: Nylander trycker sig in och kvitterar

I Ottawa gjorde Cole Reinhart (2+2) och Jan Janik (1+3) fyra poäng vardera. Matchhjälte blev Carte Yakemchuk sim satte 6-5 efter 2:37 av förlängningen.

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 2-6
I Capital One Arena i Washington hade hemmalaget ingen lyckad kväll. Gästernas Bobby Brink och Morgan Frost gjorde två mål vardera och fick sällskap av svenske Olle Lycksell samt Joel Farabee i målprotokollet. Farabee stod dessutom för tre assist i matchen.

Rookien Matvei Mihckov, som förväntas ta en plats i Flyers premiärlag noterades för två passningspoäng i matchen och fick därmed en bra start på sitt Nordamerika-äventyr. I Flyers hittade också backen Emil Andrae en assistpoäng.

Boston Bruins - New York Rangers 2-3
Filip Chytil var tungan på vågen för Rangers den här kvällen. Forwarden stod för ett mål och en assist i det som var försäsongspremiär för båda lagen. Även Victor Mancini gjorde mål och assist, medan Alex Belzile gjorde det matchavgörande målet i den tredje perioden.

Cole Koepke och Trevor Kuntar blev målskyttar för Boston.

Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 3-2 (efter förlängning)
David Gustafsson styrde in matchens första skott och gav Jets ledningen redan efter 17 sekunder. Men det hjälpte inte Jets till seger. Hemmalaget Oilers kvitterade snabbt genom Sam O’Reilly. I den tredje satte sedan Raphael Lavoie 2-1 till Oilers innan Dominic Toninato kvitterade. Matchen avgjordes genom Oilers-backen Cam Dineen efter 1:17 av förlängningen.

Seattle Kraken - Calgary Flames 1-6
Calgary fördelade målskyttet på fem spelare när laget gästade Seattle. Matt Coronato var däremot extra produktiv och stod för totalt tre poäng i matchen (1+2).

Flames hade 3-0 redan efter den första perioden, ökade på till 4-0 i den andra innan laget stängde matchen i den tredje. Nathan Villeneuve gjorde Seattles mål.

William Strömgren matchandes av Calgary utan att göra några poäng.