kemell 9/22

NHL:n harjoitusottelut jatkuivat sunnuntaina tuhdilla kymmenen ottelun ryppäällä, johon mahtui useita maalikarkeloita. Suomalaisista maalinteossa onnistuivat Nashville Predatorsin hyökkääjä Joakim Kemell ja Vegas Golden Knightsin hyökkääjä Tuomas Uronen.

Florida Panthers – Nashville Predators 3-2 ja 6-2

Viime kesän Stanley Cup -mestari Panthers palasi kaukaloon sunnuntaina, kun Nashville Predators saapui Sunriseen haastamaan pantterit kahdesti saman päivän aikana. Panthers voitti molemmat ottelut. Ensimmäinen kamppailu kääntyi Floridalle maalein 3-2 ja toinen maalein 6-2.

Ensimmäisen ottelun avauserä oli maaliton, mutta pantterit paketoivat sen toisessa erässä. Floridan ensimmäinen maali oli tuttua käsialaa, kun mestarijoukkueen runkopelaajiin kuulunut Sam Benett avasi maalihanat Matthew Tkachukin esityöstä.

Panthersista onnistuivat lisäksi 19-vuotias hyökkääjä Hunter St. Martin ja täksi kaudeksi Floridaan siirtynyt Rasmus Asplund. Predators viritteli kiriä kolmannessa erässä, kun Cole Smith ja Kemell iskivät maalit. Viime vuonna 16 maalia AHL:ssä viimeistellyt Kemell odottaa vielä NHL-debyyttiään.

Ensimmäisessä ottelussa suomalaisista pelasivat Kemellin lisäksi Panthersin hyökkääjät Anton Lundell ja Eetu Luostarinen sekä puolustaja Niko Mikkola. Kemellin kaverina Predatorsin paidassa pelasi hyökkääjä Juuso Pärssinen. Kemellin lisäksi muut suomalaiset eivät yltäneet tehopisteille.

Lyhyen tauon jälkeen joukkueet hyppäsivät askiin toistamiseen eri kokoonpanoilla. Tällä kertaa suomalaisista mukana oli Panthersin kapteeni Aleksander Barkov, joka kirjautti syöttöpisteen viime kaudella hurjaan maalivireeseen äityneen Sam Reinhartin ylivoimalla tekemään ottelun avausmaaliin.

Panthers oli toisessa ottelussa selkeästi kuskin paikalla ja sai onnistumisia laajalla rintamalla, sillä jokaiselle maalille löytyi eri tekijä. Tampa Bay Lightningista Predatorsiin kesällä siirtynyt konkarihyökkääjä Steven Stamkos avasi maalihanansa kolmannessa erässä ylivoimalla.

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 2-4

Ritarit avasivat harjoituskauden voitolla Sharksista. Vegasilaisten voittomaali oli suomalaista käsialaa, sillä Golden Knightsin vuoden 2023 NHL Draftissa kuudennella kierroksella varaama Tuomas Uronen iski ritarien kolmannen maalin toisessa erässä. Urosella ei ole vielä sopimusta Vegasiin, vaan 19-vuotiaan hyökkääjän ura jatkunee OHL:n Kingston Frontenacsissa.

Sharksin viime kesänä koko NHL Draftin ensimmäisenä pelaajana varaama Macklin Celebrini (1+1) iski haiparven harjoituskauden ensimmäisen maalin. Suomalaishyökkääjä Mikael Granlund (0+1) kirjautti syöttöpisteen huippulupauksen tekemään ylivoimaosumaan.

Vegasin vuonna 2023 varaamattomana pelaajana kiinnittämä suomalaispuolustaja Christoffer Sedoff syötti Callahan Burken tekemän Golden Knightsin avausmaaliin.

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 3-2 ja.

Viime kesänä Stanley Cup -finaaleissa Panthersille taipuneet öljymiehet palasivat kaukaloon ensimmäiseen harjoitusotteluun ilman supertähtiään, mutta kaatoivat Winnipeg Jetsin jatkoajalla. Voittomaalin iski hyökkääjä Cameron Dineen (1+1), joka oli myös Oilersin ottelun tehokkain pelaaja.

Hävinneen Jetsin riveissä pelasivat hyökkääjät Rasmus Kupari ja Markus Loponen, jotka jäivät tehopisteittä. Kärppien junioriputken läpikäynyt Loponen siirtyi täksi syksyksi pelaamaan Pohjois-Amerikkaan. Jets varasi hänet viime kesän NHL Draftissa viidennellä kierroksella (155. vuoro).

Winnipegin maalilla koko ottelun torjui Eric Comrie. Lauantaina pelivuorossa ollut Kaapo Kähkönen toimi tällä kertaa luukkuvahtina.

Utah Hockey Club – St. Louis Blues 5-3

Uutena joukkueena NHL:ään tällä kaudella liittyvä Utah Hockey Club kaatoi seurahistoriansa ensimmäisessä harjoitusottelussa Bluesin. Joukkueen runko tuli sellaisenaan Arizona Coyotesista, ja tutut runkopelaajat myös onnistuivat heti harjoituskauden alussa. Päätöserässä nuoret hyökkääjä Dylan Guenther (1+0) ja Logan Cooley (1+1) käänsivät ottelun Utahille.

Utahiin tänä kesänä kolmoskierroksella varattuo puolustaja Veeti Väisänen sai ottelussa näytön paikan. Nuottipaidoissa pelasi puolestaan hyökkääjä Aleksanteri Kaskimäki, joka sorvasi tulokassopimuksen Bluesiin viime keväänä. Molemmat jäivät tehopisteittä.

Boston Bruins – New York Rangers 2-3

Rangers avasi harjoituskauden vierasvoitolla Bruinsista. Ottelun voittomaaliksi jääneen manhattanilaisten kolmannen osuman iski päätöserässä hyökkääjä Alex Belzile (1+0), joka on tahkonnut pitkän uran erityisesi AHL:n puolella.

Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Rangersin tshekkihyökkääjä Filip Chytil palasi kaukaloon vahvasti ja kirjautti tehopisteet 1+1. Otteluun suomalaisväriä toi Kaapo Kakko, joka jäi newyorkilaisten hyökkäyksessä tehopisteittä.

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 5-6 ja.

Kanadalaisseurat järjestivät harjoituskauden alkuun 11 maalin talkoot, joista voiton nappasi jatkoajan kautta Senators. Ottawan riveistä hyviä näyttöjä laittoivat pöytään 24-vuotiaat hyökkääjät Jan Jenik (1+3) ja Cole Reinhardt (2+2), jotka kirjauttivat neljä tehopistettä.

Viime vuosina vakavista loukkaantumisista kärsinyt konkarihyökkääjä Max Pacioretty (2+1) sai uudessa seurassaan mukavan alun ja iski Torontolle kaksi maalia. Ottelussa ei pelannut suomalaisia.

TOR-OTT: Matthews ja Tavares juonivat tasoitusmaalin ylivoimalla

New Jersey Devils – New York Islanders 2-4

Devilsin kärkihyökkääjät Jesper Bratt (1+1) ja Nico Hischier (1+1) saivat harjoituskauteen mukavan alun, sillä kaksikko järjesti yhdessä molemmat pirupaitojen maalit. Voiton otti kuitenkin Islanders, joka nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin ja lopulta voittoon kolmannessa erässä.

Voittomaalin iski yhdysvaltalaishyökkääjä Cam Thiesing, joka sai yliopistouransa pääteeksi kaksivuotisen tulokassopimuksen Islandersiin. Thiesingiä, 23, ei ole varattu NHL:ään. Ottelussa ei pelannut suomalaisia.

Seattle Kraken – Calgary Flames 1-6

Flames löylytti Krakenia selvin numeroin joukkueiden harjoituskauden ensimmäisessä ottelussa. Calgaryn pelaajista kaksi maalia iskivät hyökkääjät Adam Klapka (2+0) ja Matt Coronato (2+1). Kummankaan joukkueen kokoonpanossa ei ollut mukana suomalaisia.

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 2-6

Flyers sai harjoituskaudelle mukavan alun, kun se löylytti Capitalsia selvin numeroin. Philadelphialta hyvässä iskussa olivat hyökkääjät Bobby Brink (2+0), Morgan Frost (2+1) ja Joel Farabee (1+4). Kolmikko iski Flyersin kuudesta maalista peräti viisi. Kummakaan joukkueen kokoonpanossa ei ollut suomalaisia.