Kiekko on pudonnut jäähän NHL:n harjoitusotteluiden kaudella. Lauantaina pelattiin kolme ensimmäistä kamppailua.

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 7-3

Ottelun sankariksi nousi Jesse Puljujärvi, joka iski Penguinsille hattutempun. Ensimmäisessä erässä hän ohjasi ylivoimamaalin Ville Koivusen syötöstä. Puljujärvi teki toisen osumansa, senkin ylivoimalla, kolmannessa erässä. Hattutemppunsa suomalaishyökkääjä täydensi ajassa 48.52.

BUF-PIT: Puljujärvi tekee hattutempun ensimmäisessä harjoitusottelussaan

Viime kausi oli lonkkaleikkauksen jälkeen vaikea, mutta Puljujärvi on saanut nyt harjoitella terveenä.

– Hän teki äärimmäisen ahkerasti töitä kuntoutumisen eteen. Mielestäni hän on nyt paljon vahvempi, päävalmentaja Mike Sullivan sanoi Penguinsin verkkosivuilla.

– Tänään hän taisteli ja karvasi hyvin. Kesällä hän on tehnyt töitä voiman, liikeratojen ja luistelun eteen. Kovasta työstä on varmasti apua, Sullivan lisäsi.

Joel Blomqvist pelasi Penguinsin maalilla hieman alle puolet ottelusta ja joutui päästämään kuusi kiekkoa taakseen (torjuntaprosentti 75,0). Pittsburghin kokoonpanossa nähtiin myös hyökkääjä Valtteri Puustinen.

Sabresin puolustaja Henri Jokiharju aloitti vahvasti ja kirjautti tehopisteet 1+2=3. Hän teki kotijoukkueelle 4-1-johtomaalin tarkalla laukauksella toisessa erässä. Lisäksi Jokiharju syötti kaksi maalia JJ Peterkalle, joka juhlisti iltaansa hattutempulla.

BUF-PIT: Jokiharju ampuu maalin Penguinsia vastaan

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen pelasi täyden ottelun Sabresin veräjällä.

Dallas Stars – St. Louis Blues 2-1

Dallasin American Airlines Centerissä nähtiin vähämaalinen koitos, ja kotijoukkue otti niukan voiton 2-1-lukemin. Starsin maaleista vastasivat Kyle Capobianco ja Colin Blackwell. Magnus Hellberg ja Casey DeSmith jakoivat torjuntavastuun.

Kasperi Kapanen sai kunnian tehdä Bluesin harjoituskauden ensimmäisen maalin. St. Louis hyödynsi Starsille tulleen kiekonmenetyksen kolmannessa erässä, ja Kapanen nosti Zach Deanin syötöstä kavennusosuman.

DAL-STL: Kapanen ampuu ja kaventaa tilanteeksi 2-1

Starsin hyökkäyksessä nähtiin 18-vuotias Emil Hemming. Dallas varasi Suomen nuorten maajoukkuemiehen vuoden 2024 NHL Draftissa ensimmäisellä kierroksella, kaikkiaan 29. pelaajana. Lauantain kamppailussa hän ei päässyt tehopisteille.

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 2-5

Jetsin maalivahti Kaapo Kähkösen esiintyminen uuden kotiyleisön edessä päättyi tappioon Wildin oltua etevämpi lukemin 5-2. Kähkönen, joka pelasi viime kaudella San Jose Sharksissa ja New Jersey Devilsissä, torjui 23 kertaa.

Hyökkääjä Brad Lambert, 20, luisteli Winnipegin hyökkäyksessä. Lahtelaissyntyinen Lambert esiintyi viime kaudella ensimmäisessä NHL-ottelussaan.

Ottelun ykköstähtenä palkittiin Wildin maalivahti Jesper Wallstedt, joka torjui 38 laukausta. Caedan Bankier, Daemon Hunt, Graeme Clarke, Jakub Lauko ja Ben Jones vastasivat Minnesotan maaleista.