NHL.com/sk sa od 1. augusta do 1. septembra zameria na analýzu všetkých 32 tímov ligy. Okrem hlavného článku rozoberie aj tri dôležité otázky, ktorým budú mužstvá čeliť v novej sezóne. Na rade sú Pittsburgh Penguins.
Kedy Crosby podpíše novú zmluvu?
Téma, ktorá v Pittsburghu prekonáva všetko ostatné. Čo bude s Crosbym o rok v lete? Kapitán Penguins a jeden z najlepších hráčov všetkých čias vstupuje do posledného roka aktuálneho kontraktu, ktorý mu zaisťuje sezónny príjem vo výške 8,7 milióna dolárov. O rok bude mať v tomto čase už 38 rokov.
"Samozrejme, že sa o tom s generálnym manažérom Kyleom Dubasom porozprávame," potvrdil v apríli Crosby. "Uvidíme, k čomu nakoniec dospejeme. V tejto chvíli nie sme pod žiadnym tlakom a ja sa určite nebudem snažiť nič urýchliť."
Všeobecne sa verí, že Crosby sa do hokejového dôchodku zatiaľ nechystá. Stále si udržiava úžasnú výkonnosť, veď naposledy zvládol 94 bodov za 42 gólov a 52 asistencií. Opäť bol najproduktívnejší a suverénne najlepší hráč svojho tímu.
Ak však kontrakt nie je uzavretý, tak istota chýba...
"Som vo fáze, keď premýšľam vždy maximálne rok dopredu. Určite to nie je tak, že by som v najbližšom období zvažoval koniec kariéry, ale musím vnímať, že do môjho rozhodnutia musí zasiahnuť mnoho faktorov," vysvetlil muž s číslom 87 na chrbte. "Je pre mňa dôležité, ako sa v zápasoch cítim i aký mám pocit zo svojej hry."
Penguins v tom majú stopercentne jasno, klub má o Crosbyho záujem a možnosť, že by mal pred sebou poslednú sezónu, si vôbec nepripúšťa. Prakticky vylúčená je aj možnosť, že by sa Crosby od budúceho leta upísal inému mužstvu.
"Verím, že Sid jedného dňa skončí kariéru tam, kde ju odštartoval," zdôraznil Dubas. "Má za sebou ďalšiu vynikajúcu sezónu. Opäť potvrdil, aký je úžasný hráč. Je pre nás veľký luxus, že ho máme v kádri. Pevne verím, že toto spojenie ešte nejaký čas potrvá."