NHL.com/sk sa od 1. augusta do 1. septembra zameria na analýzu všetkých 32 tímov ligy. Okrem hlavného článku rozoberie aj tri dôležité otázky, ktorým budú mužstvá čeliť v novej sezóne. Na rade sú Vegas Golden Knights.
-------------
Splní Hertl očakávania?
Keď Vegas 8. marca pomocou trejdu získalo zo San Jose Sharks Tomáša Hertla, vzbudilo to veľký rozruch. Nečudo, pretože nie každý deň privítate v kádri hráča, ktorý päťkrát prekonal métu 20 gólov, trikrát sa dostal cez hranicu 60 bodov a je aj dominantný center na buly, pred mantinelom aj pred bránkou.
"Získali sme nielen vynikajúceho hráča, ale aj skvelého chalana do kabíny. Sme presvedčení o tom, že Tomáš zo seba dostane úplné maximum," skonštatoval generálny manažér Kelly McCrimmon.
Začiatky v novej destinácii Hertlovi pokazilo zranené koleno, aj preto v základnej časti odohral len šesť zápasov. Stihol v nich však ukázať svoju extratriedu, keď si pripísal dva góly a dve asistencie.
"Z mojej strany to nebolo ideálne, necítil som sa stopercentne vo svojej koži. Hádam to bude v budúcnosti lepšie," dúfal tridsaťročný forvard.
Teraz nastáva čas, keď by sa mal Hertl ukázať naplno. Počas leta si doliečil zranenia a na tréningový kemp by mal doraziť v plnej kondícii. To mu dáva príležitosť ukázať, čo v sebe má. Bude mať po boku nepomerne lepších spoluhráčov ako v San Jose.
"Už sa neviem dočkať, keď sa to všetko začne," pousmial sa Hertl. "Mám za sebou skvelé leto. Tvrdo som pracoval a som pripravený."
Čaká sa, že by český center mohol zaujať pozíciu druhého centra. Na krídlach by s ním mali nastupovať kapitán Mark Stone a Pavel Dorofejev. Fanúšikovia veria, že im Hertl ukáže veľké veci.