SV Roundup 9/28

Bröderna Boqvist, det vill säga Adam och Jesper, har varit en stor svensk snackis under försäsongen. I natt var dem det igen när båda blev målskyttar för Florida Panthers. Tillsammans med Wilmer Skoog såg de till att Panthers besegrade Carolina Hurricanes med 5-4.

Årets rookie-kandidaten Matvei Michkov gjorde två mål för Philadelphia Flyers och målvakten Dennis Hildeby spelade bra mellan stolparna för Toronto Maple Leafs. Dessutom lämnade Montreals forward Patrik Laine skadad.

Det är några av rubrikerna från nattens nio försäsongsmatcher - här följer en djupare titt.

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 5-4 efter förlängning
Bröderna Jesper och Adam Boqvist fortsätter att visa framfötterna för Panthers den här försäsongen. När laget hämtade upp 2-4 till 5-4 var det Adam som kvitterade till 4-4 efter 17:44 av den tredje perioden och Jesper som satte det matchvinnande målet efter 2:40 av förlängningen.

Bröderna Boqvist skrev båda på för Panthers som free agents under sommaren.

– Man vill alltid göra mål. Det är först hårt jobb som gäller, och sedan kan man förhoppningsvis göra mål. Det var bra att vinna den här matchen, definitivt. Det var inte en tillräckligt bra start, men vi växte in i det, säger Jesper Boqvist som matchades med Anton Lundell och Eetu Luostarinen.

FLA-CAR: Adam och Jesper Boqvist målskyttar när Panthers vände och vann

Svenske doldisen Wilmer Skoog stod för ett mål och en assist för Panthers. Den 25-årige stockholmaren, som gått college och som förra säsongen spelade för Charlotte Checkers i AHL och Florida Everblades i ECHL, satte 4-2 i den andra perioden och spelade fram till Patrick Giles 1-1-kvittering.

Edmonton Oilers - Seattle Kraken 5-4
Mattias Ekholm noterades får ett mål och två assist för Oilers som besegrade Seattle Kraken hemma i Rogers Place. Ekholm reducerade till 3-4 i den andra perioden och i den tredje kunde Vasily Podkolzin utjämna.

Raphael Lavoie avgjorde sen matchen med 2:53 kvar att spela. Men segern kom inte helt smärtfri för Oilers. Målvakten Calvin Rickard lämnade isen i den första perioden efter en kollision i målgården. Han ersattes av Oliver Rodrigue.

Calgary Flames - Vancouver Canucks 4-2
Jonathan Lekkerimäki satte en av Vancouvers två kassar i förlusten mot Calgary i Scotiabank Saddledome. Svensken reducerade till 1-2 efter 8:35 av den första perioden med ett skott som först täcktes, men sedan letade sig in bakom Flames målvakt Dan Vladar.

CGY-VAN: Lekkerimäki hittar rätt

Hemmalaget var däremot det starkare den här kvällen och drog ifrån till 3-1 i den andra genom Blake Coleman. Trots en reducering några minuter senare från Aatu Räty höll Flames ut och Adam Klapka fastställde slutresultatet i tredje.

Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 6-0
I somras skrev Jonathan Marchessault på ett femårskontrakt med Predators. I natt gjorde han sin försäsongsdebut för klubben. En klart godkänd sådan. Forwarden satte ett mål och spelade fram till två i storsegern mot Tampa Bay Lightning.

Adam Wilsby noterades för en assist och målvakten Juuse Saros för 23 räddningar i sin första match för säsongen. Lightnings målbur vaktades av Jonas Johansson som bokfördes för 29 räddningar.

Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 6-3
Sabres ordinarie trupp befinner sig just nu i Europa och förbereder sig för NHL Global Series. De som är kvar i Nordamerika matchades under lördagsnatten mot Columbus. En av dem, centern Noah Östlund, spelade fram till samtliga tre Sabres-mål i matchen. Den förre Djurgårds- och Växjöcentern fortsätter att visa Sabres ledning vad han kan.

Buffalo tog ledningen med 2-0, men sedan kom hemmalaget starkt tillbaka och tog sin tredje seger på försäsongen. Blue Jackets gjorde fem raka mål fram till 5-2 innan slutresultatet putsades till. Sean Monahan gjorde två mål och Kent Johnson spelade fram till två.

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 3-2 efter förlängning
Dylan Holloway gjorde två mål, inklusive avgörandet i sudden för Blues. Holloway, som värvades via ett offer sheet från Edmonton Oilers i somras, satte den matchvinnande pucken 3:11 in i förlängningen. Segern var Blues första under försäsongen (1-3-0).

Blackhawks förlorade för tredje matchen i rad efter mål från Philipp Kurashev och Nathan Walker samt två assist från Taylor Hall.

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 1-2
Nyförvärvet Patrik Laine tvingades lämna matchen med en skada när Montreal föll med 1-2 mot Toronto. Finländaren, som trejdades från Blue Jackets i somras, lämnade i den första perioden efter en knä-mot-knä-kollision med Cedric Pare. Även backen David Reinbacher lämnade matchen, kort efter första tekning efter en tackling av Marshall Rifai.

Svenske målvakten Dennis Hildeby vaktade Torontos kasse och räddade 26 skott. Nicholas Robertson gjorde båda gästernas mål, på det andar framspelad av Pontus Holmberg, medan Kirby Dach nätade för hemmalaget.

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 3-2
Alex Laferriere blev tvåmålsskytt, Anze Kopitar satte ett mål och spelade fram till ett och Adrian Kempe levererade två passningspoäng när Kings besegrade Ducks i Toyota Arena i Ontario, Kalifornien.

Kings segerryck kom i den andra perioden då Laferriere och Kopitar satte 2-1 respektive 3-1. Frank Vatrano reducerade för Ducks, men närmare än så kom inte laget.

Philadelphia Flyers - Boston Bruins 3-2 efter förlängning
Matvei Michkov tippas på förhand kunna lägga sig i kampen om Calder Trophy, priset till årets rookie. Och redan på försäsongen har han visat framfötterna. I natt avgjorde han för Flyers med bara 1:08 kvar att spela av förlängningen. Michkov fick pucken av Travis Konecny och överlistade Joonas Korpisalo.

Michkov hade då redan kvitterat till 2-2 i powerplay framspelad av Olle Lycksell som noterades för två assist i matchen. Rasmus Ristolainen var Flyers tredje måskyttl i matchen.

Hampus Lindholm öppnade målskyttet för Boston i den första perioden medan Matthew Poitras satte 2-1 i boxplay i den andra.

PHI-BOS: Lindholm hittar rätt från utanför cirkeln