raymond 9-25

NHL-premiären är ett steg närmare. Detta efter att åtta försäsongsmatcher spelats under natten mot torsdagen, svensk tid.

Och ju längre in i försäsongen vi kommer desto fler stora namn finns det med i laguppställningarna. Under natten var det dags för bland andra Elias Pettersson, Alex Ovechkin, Miro Heiskanen och Jack Hughes att göra sina första framträdanden den här försäsongen.

Från natten tar vi också med oss att Lucas Raymond har börjat leverera för Detroit Red Wings och att både Tampa Bay Lightning och Florida Panthers redan nu vet hur man gör mål.

Här är nattens summering.

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 2-4

I United Center stod Lucas Raymond för ett mål i sin första match sedan han skrev på sitt nya åttaårskontrakt värt 64,6 miljoner dollar med Red Wings. Raymond nätade i powerplay tidigt i den tredje perioden, ett mål som betydde 3-2 till Detroit och blev matchavgörande.

Erik Gustafsson och Sverige-bekantingen Marco Kasper noterades för varsin assist i matchen.

Tyler Motte, Jeff Petry och Olli Määttä nätade för Red Wings som gjorde sin första match den här försäsongen.

Samma gällde för Chicago där Connor Bedard stod för en målgivande passning. Hemmalagets mål gjordes av Craig Smith och Teuvo Teräväinen.

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 8-7

Mötet mellan NHL:s två Florida-baserade lag blev en målgalen historia. Totalt 15 mål gjordes i matchen, och när allt summerades var det Lightning som dragit det längsta strået.

Tampa låg under med 5-7 i slutet av den tredje perioden, men kunde med tre raka mål inom loppet av 5:21 vända och vinna. Maxim Groshev gjorde 6-7 innan Dylan Duke kvitterade till 7-7. Det avgörande målet satte sedan Conor Geekie, som tidigare gjorde ytterligare ett mål samt spelat fram till ett annat i matchen.

I Panthers noterades forwarden Jesper Boqvist för ett mål och två assist medan brorsan – och backen – Adam Boqvist stod för två målgivande passningar. Backen Tobias Björnfot satte 6-5 för Panthers.

Men trots svenskarnas bidrag gick alltså Panthers kort den här kvällen.

– Jag tror inte att jag sett en liknande försäsongsmatch. Jag menar det var lika många mål som fullbordade passningar. Det finns några saker jag gillade, och jag börjar lära känna några av de yngre killarna, säger Panthers tränare Paul Maurice.

Vancouver Canucks - Calgary Flames 4-3 efter förlängning

I Abbotsford, där Canucks har sin samarbetsklubb i AHL, tog Vancouver till slut en seger mot Calgary. Sommarvärvningen Jake DeBrusk avgjorde framspelad av Elias Pettersson, som båda gjorde sina första matcher den här försäsongen.

DeBrusk gjorde även Canucks första mål i matchen:

– Det första hade jag lite tur på, men det andra var ”Peteys” förtjänst. Det är skönt att se de gå in, även om man vill spara dem till grundserien. Men man vill ändå få göra ett så fort som möjligt och komma igång, säger DeBrusk.

Quinn Hughes, även han med i en laguppställning för första gången den här försäsongen, noterades för två assist.

New Jersey Devils - Washington Capitals 3-5

Capitals matchade sina stjärnor John Carlson, Alex Ovechkin och Jakob Chychrun för första gången den här försäsongen. Ett lyckat recept. Alla tre bidrog till bortasegern mot Jacob Markströms Devils. Carlson gjorde mål och assist, Ovechkin en assist och Chychrun spelade plus-3 på 23 minuters istid.

Markström gjorde 22 räddningar för Devils, men hade en tung avslutning på den andra perioden. Då gjorde Capitals tre mål inom loppet av 5:23 och säkrade segern.

Jack Hughes sin även han sin försäsongsdebut och stod för ett av målen för devils. Det var hans första match sedan axeloperationen som avslutade hans 2022-23 med fyra matcher kvar av grundserien.

NJD-WSH: Hughes överlistar Thompson

Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 3-0

Tre av Blue Jackets framtidsnamn visade vägen hemma i Nationwide Arena. Backen Denton Mateychuk född 2004, forwards Kent Johnson född 2002 och Kirill Marchenko född 2000 satte målen i matchen.

Samtidigt höll målvaktsduon Elvis Merzlikins (19 räddningar) och Zach Sawchenko (12) en gemensam nolla och Blue Jackets fick ett positivt formbesked.

Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 6-1

Neal Pionk var på spelhumör när Jets tog emot Oilers hemma i Canada Life Centre. Forwarden noterades för ett mål och tre assist i Winnipegs storseger. Brad Lambert, Colin Miller, Nikolaj Ehlers, Kyle Connor och Adam Lowry gjorde de övriga målen för hemmalaget som hade en 6-0-ledning innan Connor Brown reducerade för gästerna.

WPG-EDM: Lowry hittar rätt i numerärt underläge

I Jets mål imponerade Kaapo Kähkönen med 26 räddningar.

Dallas Stars - Minnesota Wild 5-2

I Dallas var det dags för Jamie Benn och Miro Heiskanen att göra sina första matcher den här försäsongen. Både visade att formen redan är god och levererade varsitt mål för Dallas där också Kyle McDonald, Mason Marchment och Mathias Emilio Pettersen hittade nätmaskorna. Pettersens mål kom i tom kasse efter att Wild plockat ut svenske målvakten Filip Gustavsson.

Gustavsson hade en intensiv kväll mellan stolparna och bokfördes för 35 räddningar på 39 skott (89,7 procent).

Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 3-2

Alex Laferriere, Tanney Jeannot och Warren Foegele såg med varsitt mål till att Kings besegrade Golden Knights med 3-2. Efter att Laferriere och Jeannot skjutit Los Angeles till en 2-0-ledning i den först perioden reducerade Noah Hanifin för Vegas i den andra. Men kort efter drog Kings ifrån igen genom Foegele.

Att Tanner Laczynski reducerade i början av den tredje hjälpte inte Golden Knights som fick se sig besegrat den här kvällen.