Edstrom 92424

Åtta matcher stod på menyn när NHL:s försäsong rullade vidare med oförminskad styrka under natten mot onsdagen, svensk tid.

New York Rangers väldige forward Adam Edström stod för ett avgörande mål i sista minuten när Rangers hämtade upp ett tremålsunderläge i tredje perioden av derbyt mot New York Islanders. På annat håll klev Jonathan Lekkerimäki och Nils Höglander fram när Vancouver Canucks besegrade Seattle Kraken.

Även Fabian Lysell (Boston Bruins), Alexander Wennberg (San Jose Sharks) och Anton Wahlberg (Buffalo Sabres) blev målskyttar i nattens omgång.

Nedan följer en sammanfattning av nattens åtta matcher.

NEW YORK RANGERS – NEW YORK ISLANDERS 6-4

Matcher mellan lokalrivalerna Rangers och Islanders har en tendens att bli dramatiska. Nattens försäsongsbatalj blev inget undantag. Med mindre än sju minuter kvar att spela av den tredje perioden hade gästande Islanders gått ifrån till komfortabla 1-4, mycket tack vare två mål från fixstjärnan Mathew Barzal.

Men då vaknade Rangers till liv. Filip Chytil reducerade till 2-4 i numerärt överläge, Zac Jones andra mål för matchen innebar 3-4 och Chris Kreider kvitterade med 1:19 kvar att spela. Den som trodde att anstormningen var över skulle dock få ytterligare en överraskning. För i matchens sista minut, ned endast 38 sekunder kvar att spela, styrde Adam Edström in Jacob Troubas skott och gav hemmalaget dess första ledning för matchen.

NYR-NYI: Edström styr in Troubas skott

Kreider kunde sedan fastställa slutresultatet till 6-4 i tom bur med elva sekunder kvar att spela. Totalt stod Rangers för fem mål inom loppet av 6:10 i slutet av tredje perioden.

VANCOUVER CANUCKS – SEATTLE KRAKEN 3-1

Nils Höglander och Jonathan Lekkerimäki var på spelhumör för Canucks när laget besegrade Kraken med 3-1 på hemmais.

Höglander gav Canucks ledningen med 1-0 när han, påpassligt placerad i slottet, rakade in pucken i numerärt överläge – läckert framspelad av Linus Karlsson. Aatu Räty hittade ner till Karlsson som stod placerad vid förlängd mållinje, varpå Karlsson direktstötte pucken in till Höglander i slottet.

VAN-SEA: Höglander ger Canucks ledningen

I andra perioden plockade Lekkerimäki upp en assist när Filip Hronek tryckte in ett mäktigt slagskott i nätmaskorna. Samme Lekkerimäki bokfördes sedan för ytterligare en assist när Pius Suter fastställde slutresultatet till 3-1 i tom bur.

Lekkerimäki, vald som 15:e spelare totalt i 2022 års NHL-draft, hoppas kunna göra tillräckligt gott intryck under försäsongen för att göra Höglander och Elias Pettersson sällskap i Canucks NHL-trupp för säsongen 2024-25.

André Burakovsky stod för en assist på Krakens enda mål, signerat Ben Meyer.

PITTSBURGH PENGUINS – BUFFALO SABRES 2-3

Ett annat draftval av blågul karaktär som strävar efter att göra gott intryck är Sabres’ forward Anton Wahlberg. I nattens match mot Penguins gjorde han vad han kunde genom att stå för det matchvinnande målet för gästande Sabres.

PIT-BUF: Wahlberg ordnar 3-2-ledning i PP

Wahlberg, vald i andra rundan (39:e spelare totalt) av Sabres i 2023 års draft, gjorde nio AHL-matcher (med fyra poäng som resultat) i fjol, men har hittills inte fått göra NHL-debut.

OTTAWA SENATORS – TORONTO MAPLE LEAFS 2-1

Senators tog hem rivalmötet med Maple Leafs hemma i Canadian Tire Centre efter mål från Jake Sanderson och Zack Ostapchuk. Stjärnor som Claude Giroux och Brady Tkachuk presenterade sig också med varsin assistpoäng på Sandersons mål.

Anton Forsberg spelade hela matchen för Senators och räddade 19 av 20 skott för en räddningsprocent på 95,0. I Maple Leafs mål spelade Dennis Hildeby halva matchen och räddade tio av elva skott (90,9 procent).

SAN JOSE SHARKS – ANAHEIM DUCKS 3-4

Alexander Wennberg hittade – framspelad av Fabian Zetterlund – rätt för Sharks med sitt 2-0-mål i powerplay i matchen första period, men Ducks kom tillbaka via en vildsint anstormning med fyra mål i mittakten.

Filip Bystedt, vald som 27:e spelare totalt av Sharks i 2022 års NHL-draft, noterade en assist på matchens sista mål; 3-4-reduceringen signerad Jack Thompson.

Oscar Dansk (10 räddningar, 90,0 procent) och Calle Clang (19 räddningar, 90,5 procent) delade på målvaktssysslorna för Ducks.

BOSTON BRUINS – WASHINGTON CAPITALS 4-2

Fabian Lysell blev målskytt för hemmalaget när man besegrade gästande Capitals med 4-2. Bruins tog ledningen i första perioden via mål från Riley Tufte, varpå Lysell ökade på till 2-0 i numerärt överläge i andra perioden.

BOS-WSH: Lysell nätar i powerplay

Bruins övriga mål gjordes av Patrick Brown och Justin Brazeau. Målskyttar för Capitals blev Connor McMichael och Andrew Cristall.

MONTREAL CANADIENS – NEW JERSEY DEVILS 3-0

Forwarden Michael Pezzetta (två mål) och backen William Trudeau (två assist) drog det tunga lasset för Canadiens när man stängde ner Devils på hemmais till tonerna av ett 3-0-resultat.

Sam Montembeault och Connor Hughes delade på målvaktssysslorna för hemmalaget och höll båda tätt.

TAMPA BAY LIGHTNING – CAROLINA HURRICANES 1-2

Logan Brown stod för hemmalagets enda mål i denna drabbning, där Hurricanes vände underläge till seger.

Finländska duon Anttoni Honka och Aleksi Heimosalmi stod för Carolinas mål i matchen.