Eklund35

Det blev med beröm godkänt, men ingen klang- och jubelföreställning för William Eklund när han gjorde sin säsongsdebut för San Jose Sharks mot Washington Capitals. Den 20-årige stockholmaren fick stort förtroende; han spelade 19.46, däribland nästa sju minuter i powerplay och fick med sig en assistpoäng från matchen - som Washington vann med 8-3.

• Jag kom väl inte i matchen mer och mer… men vi ville ha ut mer av den här matchen än vad vi fick. Vi måste ju göra mål i power play när vi får chansen, och jag måste göra det bättre där, sade Eklund om matchen som Sharks ledde med 2-0 efter första perioden i SAP Centre i San Jose.
    Matchen var säsongsdebut för ex-djurgårdaren, som spelade nio matcher förra säsongen. Hittills det här spelåret har Eklund hållit till i farmarlaget San Jose Barracuda i AHL med ett gott facit: 41 poäng (17+24) på 52 matcher.
    - Jag har utvecklats där, jag var mer runt målet nu, jag sköt mer men det studsade inte rätt för mig, sade Eklund som registrerades för fyra skott mot mål.
    William Eklund spelade i en anfallsformation med tjeckiske veteranen Tomas Hertl, nu inne på sitt tionde år i Sharks: