ANA-UTA: Terry jobbar fram pucken till Carlsson

Anaheim Ducks svenske center Leo Carlsson sparade sitt första mål för säsongen till ett utmärkt tillfälle: övertid i lagets hemmapremiär. Ducks vann matchen, som spelades mot Utah Hockey Club, med 5-4.

Det var med mindre än en minut spelad av övertidsperioden när Carlsson passade på att stjäla pucken av Utahs forward Nick Schmaltz i offensiv zon, varpå svensken stormade in mot mål, fintade ner målvakten Connor Ingram och lekfullt enkelt lät pucken glida in över mållinjen.

– Han såg mig inte komma, så det var perfekt, sade en nöjd Carlsson om målet, hans första för säsongen.

Övertidsmålet var dessutom Carlssons första i NHL-karriären; något som gjorde honom till den tredje tonåringen i Ducks klubbhistoria att avgöra en övertid. Tidigare hade Cam Fowler och Jamie Drysdale lyckats med bedriften.

Innan sitt övertidsavgörande hade Carlsson redan noterat sin första assist för säsongen på Pavel Mintyukovs 4-4-kvittering i tredje perioden. Mintyukov stod för två mål i matchen.

– Han är en fantastisk offensiv back, sade Carlsson om Mintyukov. Han följer med upp i anfallen hela tiden och jag älskar att spela med honom.

Segern var Ducks andra för säsongen, detta på totalt tre matcher. För Carlsson, som förra säsongen stod för 29 poäng (12+17) på 55 matcher, innebär de två poängen i matchen att han går upp i delad ledning i den interna poängligan.

Utöver Carlsson har även Mintyukov, Troy Terry, Trevor Zegras, Brock McGinn och Mason McTavish stått för två poäng vardera.