Ett par unga svenskar tog för sig i nattens försäsongsmatcher. Leo Carlsson levererade tre poäng för Anaheim Ducks medan Felix Unger Sörum stod för samma meny för Carolina Hurricanes.

Dessutom blev Simon Lundmark målskytt för Winnipeg Jets.

Nedan tittar vi närmar på svenskarnas insatser och övriga matcher under natten.

Anaheim Ducks - Utah Hockey Club 5-2

Leo Carlsson visar gryende form inför sin andra NHL-säsong. I natt gjorde forwarden ett mål och två assist för Anaheim Ducks, som vann med 5-2 hemma mot Utah Hockey Club.

Carlsson inledde sin kväll med att tillsammans med Jackson LaCombe spela fram Alek Killorn i powerplay fram till 1-0 efter 9:13 av den första perioden. 48 sekunder in i den tredje perioden hittade han Cutter Gauthier fram till 3-1 innan han efter 11:37 fastställde slutresultatet till 5-2 med en styrning. Förra säsongen stod han för 29 poäng (12+17) på 55 matcher. Carlsson har nu fyra poäng på bara två försäsongsmatcher och ser het ut inför sin andra NHL-säsong.

Brock McGinn och Robby Fabbri gjorde också mål för Ducks medan Kailer Yamamoto och Andrew Agozzino nätade för Utah.

ANA-UTA: Carlsson med mål och två assist för Ducks

Carolina Hurricanes - Nashville Predators 4-6

Felix Unger Sörum visade i natt att han vill ha en plats i Carolina Hurricanes premiärlag. Svensken stod för ett mål och två assist när laget föll med 4-6 hemma mot Nashville Predators.

Unger Sörums mål kom efter 10:40 av den första perioden och betydde reducering till 1-3. Han spelade sedan fram till Brendan Lemieux 3-6 och Bradly Nadeaus 4-6.

– Han är orädd, fortfarande ung. Han lär sig en ny position och så där. Det finns mycket utrymme för honom att växa när han blir starkare och förstår spelet lite bättre, han ställer många frågor och det ska han göra. Jag är väldigt exalterad över honom, säger Carolinas coach Rod Brind’Amour.

GettyImages-2176279158

Unger Sörum var nära att ta plats i Carolina redan förra säsongen, men åkte då tillbaka till SHL och Leksand. Han var med i den svenska JVM- och VM-truppen förra säsongen och gör nu ett nytt försök att ta plats i NHL.

Trots den förre leksingens poängskörd föll Carolina kort. Jonathan Marchessault gjorde två mål för Predators, Gustav Nyquist gjorde ett medan Filip Forsberg gjorde en assist.

Carolina har två försäsongsmatcher till. Efter dem återstår det att se om Felix Unger Sörum får inleda säsongen i NHL eller i Chicago Wolves i AHL där tidigare Rögle-tränaren Cam Abbott numera huserar.

Winnipeg Jets - Calgary Flames 5-2

Nino Niederreiter och Gabriel Vilardi var särskilt heta i Jets seger hemma mot Flames i Canada Life Centre. Niederreiter blev tvåmålsskytt medan Vilardi spelade fram till tre. Dessutom stod Nikolaj Ehlers för ett mål och en assist och Mark Scheifele för två målgivande passningar.

Simon Lundmark, som aspirerar på en av backplatserna i Jets den här säsongen, satte 4-2-pucken till hemmalaget efter 14:16 av den tredje perioden.

WPG-CGY: Lundmark överlistar Wolf

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 1-2

Sandis Vilmanis avgjorde rivalmötet i Florida genom att sätta 2-1 13 sekunder in i förlängningen. Vilmanis överlistade Andrei Vasilevsky efter framspelad av Anton Lundell som bröt en passning från Tampa Bay-backen Victor Hedman i egen zon.

Zac Dalpe gjorde 1-0 för Panthers i början av den andra perioden. Nikita Kucherov stod för kvitteringen efter 15:27 av den tredje perioden.

Seattle Kraken - Edmonton Oilers 6-2

Fem olika målskyttar och fem spelare som gjorde mål och assist. Seattle Kraken fick igång offensiven hemma mot Edmonton Oilers i Climate Pledge Arena.

Shane Wright blev tvåmålsskytt medan Brandon Montour, Brandon Tanev och Will Borgen noterades för mål och assist. Jayden Schwartz var Jets femte målskytt i matchen.

Edmontons mål gjordes av Leon Draisaitl och betydde 2-1 i powerplay efter 11:15 av den andra perioden. Draisaitl spelade sedan, tillsammans med Viktor Arvidsson, fram Travis Dermont till 2-2.

Men Seattle ryckte och vann till slut med tre måls marginal.