Tre matcher stod på menyn när NHL:s försäsong rullade vidare under natten mot måndag, svensk tid.

Pittsburgh Penguins två veteraner Evgeni Malkin och Sidney Crosby visade att gammal är äldst och glänste mot Ottawa Senators.

En något yngre duo – Utah Hockey Clubs Dylan Guenther och Clayton Keller – briljerade mot Colorado Avalanche.

Och i Minnesota fick Jesper Wallstedt släppa tre puckar bakom sig mot Dallas Stars.

Här följer ett sammandrag från nattens matcher:

PITTSBURGH PENGUINS – OTTAWA SENATORS 5–2

Ålder är bara en siffra. Så tycks fallet vara, åtminstone om du heter Evgeni Malkin, 38, eller Sidney Crosby, 37.

Den rutinerade duon bjöd på en rejäl uppvisning under Kraft Hockeyville 2024 i Sudbury Community Arena i Ontario.

Det var dock Ottawa Senators som började bäst. Kanadensarna hade med sig en 2–1-ledning från första perioden sedan Nick Cousins gett dem ledningen, Crosby kvitterat och Tim Stützle återställt överläget.

I den andra var det dags för Malkin att kliva fram. Först kvitterade ryssen i powerplay innan han drygt två minuter senare sköt 3–2 bakom Anton Forsberg i Senators målbur.

Crosby fyllde på till 4–2 i den tredje, även det i powerplay, innan Malkin kunde fullborda sitt hattrick i tom kasse.

PIT@OTT: Malkin nätar två gånger i andra och gör sitt tredje i tom kasse

– Det är något att bygga vidare på och ger killarna självförtroende, säger Penguins tränare Mike Sullivan till NHL.com/sv. Det ger lite bekräftelse på att vi tränar på rätt saker och att det ger utdelning. Vi kommer alltid ha bra powerplay, för vi har bra spelare. Så jag är glad för spelarnas skull, jag tyckte de spelade rätt bra.

UTAH HOCKEY CLUB – COLORADO AVALANCHE 6–3

”Bergsderby” mellan Colorado Avalanche och nybildade Utah Hockey Club i Ball Arena i Denver.

Där var det jämnt in i den andra perioden efter att båda laget gjort varsitt powerplay-mål. Miles Wood gav hemmalaget ledningen efter 13.12 innan Dylan Guenther kvitterade i periodens slutskede.

Sam Malinski återställde Avalanche ledning tidigt i andra perioden – där Utah skulle vända matchen.

Guenther kvitterade med sitt andra mål för kvällen medan Cameron Hebig och Josh Doan utökade till 4–2.

Clayton Keller satte 5–2 tidigt i tredje, innan Calum Ritchie reducerade och Jack McBain punkterade till 6–3 i tom kasse.

En skön seger för Utah där fixstjärnorna Keller och Guenther gjorde tre poäng var och haussade backförvärvet Mikhail Sergachev noterades för två assister.

DALLAS STARS – MINNESOTA WILD 4–2

I Xcel Energy Center fick Jesper Wallstedt vakta buren för Wild när de välkomnade Dallas Stars till Minnesota.

Svensken fick se unge finländaren Arttu Hyry ge bortalaget ledningen i powerplay, 6.32 in i första perioden.

Den andra slutade på samma sätt. Logan Stankoven gjorde periodens enda mål när han dubblerade Stars ledning med 12.24 på klockan.

Samme Stankoven såg ut att ha satt spiken i kistan med sitt 3–0-mål tidigt i tredje men så enkelt skulle inte Wild ge upp.

DAL@MIN: Stankoven trycker in en retur och utökar Stars ledning

Frederick Gaudreau reducerade först i powerplay (11.36) innan Travis Boyd skapade rejäl nerv med sitt 2–3-mål bara 20 sekunder senare.

Minnesota plockade ut Wallstedt ur kassen för att forcera fram en kvittering, vilket gav Collin Blackwell chansen att punktera till 4–2 i öppen bur.

Dallas har nu vunnit samtliga fyra försäsongsmatcher så här långt.