Marco Kasper 10424

För många av lagen var nattens insatser de sista på försäsongen. Och det gav en hel del svar på att allvaret är på väg. Flera spelade visade nämligen god form – inte minst en hel del svenskar.

Men vi inleder nattens summering i Detroit och kikar närmare Red Wings österrikare Marco Kasper.

Detroit Red Wings - Ottawa Senators 3-4 efter förlängning

Marco Kasper spelar sig allt närmare en plats i Detroit Red Wings laguppställning. I nattens suddenförlust mot Ottawa Senators i Little Caesars Arena gjorde den förre Rögle-spelaren två mål.

– Det är alltid roligt att göra mål. Jag försöker bara vinna matchen och hjälpa laget vinna. Det är alltid bra för mig att göra mål, men för laget innebar det två snabba mål, säger Kasper till Red Wings hemsida.

Båda Kaspers mål kom i den första perioden. 1-0 efter 1:24 och 2-0 efter 8:32. Österrikaren har imponerat under lagets camp och efter den här insatsen är det inte omöjlig att han får NHL-chanser tidigt på säsongen.

– Han har gjort en riktigt bra camp. Han kommer såklart inte att spela imorgon [lördag, träningsmatch mot Toronto]. Vi kommer inte sätta honom i en sits där han spelar tre matcher på tre dagar, men han har gjort en bra camp, säger Detroits coach Derek Lalonde.

Senators reducerade innan Vladimir Tarasenko gjorde 3-1 till Red Wings. Men trots tvåmålsledningen kunde Detroit inte hålla igen och Ottawa vände och vann efter att Noah Gregor gjort sitt andra mål i matchen och avgjort i förlängningen.

**Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 1-6

**Minnesota Wild fick ett bra genrep i sin sista träningsmatch inför säsongsstarten. Brock Faber, Marco Rossi och Jonas Brodin stod alla tre för ett mål och en assist i matchen. Joel Eriksson Ek spelade fram till två mål, Marcus Johansson gjorde ett mål och Liam Öhgren stod för en assist för Wild.

Brodin nätade till 2-0 bara fyra sekunder efter att Rossi satte 1-0 efter 7:01 i den första perioden.

CHI-MIN: Brodin gör mål på Petr Mrazek

Eriksson Ek hittade Faber till 4-1 innan Öhgren och Brodin förarbetade till Johanssons 5-1-mål. Eriksson Ek och Mats Zuccarello spelade till sist fram Kirill Kaprizov till 6-1.

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 4-1

Vancouver Canucks svenskar hjälpte laget till en hemmaseger mot Edmonton. Nils Åman förarbetade till Quinn Hughes 1-0-mål i den första perioden. Elias Pettersson spelade sedan fram Carson Soucy till 2-0. Nils Höglander stod för en assist till Arshdeep Bains fram till 3-0 i den andra, och i den tredje förarbetade Pettersson till Jake DeBrusk som satte 4-1 i tom kasse.

Viktor Arvidsson gjorde en assist på Evan Bouchards 3-1-reducering för Oilers.

Matchen var den sista på försäsongen för båda lagen.

New York Islanders - New York Rangers 5-2

Mathew Barzal hade stor show för Islanders som besegrade Rangers med hela 5-2. Forwarden var inblandad i alla fem målen för hemmalaget. Med ett mål och fyra assist såg Barzal till att Islanders avslutade försäsongen på bästa möjliga sätt.

Efter att Rangers tagit ledningen med 2-0 spelade Barzal i tur och ordning fram Bo Horvat två gånger och Maxim Tsypalkov innan han själv gjorde 4-2. Han avslutade kvällen med att sätta upp Anthony Duclair till 5-2 och fullborda sin fina kväll.

Även för Rangers var det sista försäsongsmatchen. I premiären väntar Pittsburgh för deras del medan Islanders möter Utah.

Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 7-3

En dansk och två finländare stod i centrum för Penguins som besegrade Blue Jackets med klara siffror i lagens respektive sista träningsmatcher.

Lars Eller gjorde två mål och två assist, medan Jesse Puljujärvi gjorde mål och två assist och målvakten Joel Blomqvist räddade 26 skott. Även Rickard Rakell blev målskytt för Penguins den här kvällen.

PIT-CBJ: Rakell trycker in pucken i PP

Penguins möter Rangers och Blue Jackets Minnesota Wild i sina premiärer.

**Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 2-1 efter förlängning

**Jonas Johansson hoppade in halvvägs i matchen och räddade 17 skott för Tampa Bay. Det efter att Andrei Vasilevskiy inlett och räddat 15 skott. Målvaktsduons arbete räckte dock inte för Lightning som föll i sudden efter att Shayne Gostisbehere blivit matchvinnare.

Anthony Cirelli nätade för Lightning medan Jesperi Kotkaniemi gjorde Hurricanes första mål i matchen.

Calgary Flames - Winnipeg Jets 2-3

Försäsongens sista insats. Då visade Connor Hellebuyck sin klass. Jets-målvakten räddade 32 skott och var en av lagets bästa spelare. Han tvingades kapitulera två gånger när Flames kom tillbaka från 0-2 till 2-2 genom Jonathan Huberdeau och sedan Mikael Backlund.

CGY-WPG: Backlund styr in pucken till 2-2

Men Jets drog det längsta strået efter att Kyle Connor satt matchens avgörande mål efter 16:51 av den tredje perioden.

San Jose Sharks - Anaheim Ducks 2-3 efter straffar

Forwarden Cutter Gauthier har tagit klivet till NHL från college inför den här säsongen. Ett kliv han verkar kunna klara av bra. I nattens möte med Sharks stod han för ett mål och det avgörande straffmålet för Ducks. Hans spelmål kom efter 3:02 av den tredje perioden. Framspelad av Leo Carlsson satte Gauthier 2-1 för Ducks.

Henry Thrun kvitterade sedan för Sharks framspelad av William Eklund och matchen gick till förlängning och straffar där alltså Gauthier avgjorde i den tredje omgången efter att Fabian Zetterlund missat sin straff för Sharks.