SadBluesBench

Det blev ingen segersång av Laura Branigans "Gloria" efter den första Stanley Cup-finalmatchen i St. Louis sedan 1970 för Blues.

Istället vände Blues-fansen hemåt till bluesmusikens släpande och melankoliska blå toner som ligger till grund för franchisets namn (W.C. Handys melodi Saint Louis Blues).
Detta efter en kväll då få saker gick rätt för hemmalaget och Boston Bruins vann med 7-2 och tog ledningen i finalserien med 2-1 i matcher.
Den laddade och förväntansfulla stämningen i Enterprise Arena kom snabbt av sig då gästerna tog kommandot med en 3-0-ledning efter den första perioden.

STL-BOS, M3: Shenn slår en volt

• Vi är besvikna över att vi inte kunde bjuda på en bättre match, säger Ryan O´Reilly till NHL.com/sv. De gick vinnande ur ett par dueller inledningsvis och fick med sig ett par puckstudsar vilket tände dem och gav dem initiativet. De har ett bra lag och de kunde trycka tillbaka oss en hel del. Vi försökte förenkla vårt spel och hitta tillbaka till våra grunder men istället blev det spänt och konstlat.
    - Vi lyckades inte sätta tillräckligt med press på dem i deras zon och de kunde få ut puckarna för enkelt, säger Alec Pietrangelo. Precis som i match 1 får vi inte till vår forecheck så det är något vi får titta på i video-rummet imorgon.
    Bruins powerplay firade stora triumfer i match 3 och stod för fyra av gästernas fullträffar.

STL-BOS, M3: Bruins fyra PP-mål på fyra skott

• Vi börjar slarva med att få ut puckarna ur vår egen zon efter de inledande minuterna av matchen, säger St. Louis Blues head coach Craig Berube. Vi blir stillastående och drar på oss utvisningar och vårat spel i boxplay är inte alls så bra som det måste vara mot Bruins.
    Bruins mål kom dessutom i psykologiskt viktiga skeden av matchen för Blues.
    Sean Kuraly gjorde 3-0 med tio sekunder kvar av den första perioden. Blues begärde videogranskning av målet och drabbades av ett lagstraff då domarnas bedömning fastställdes av situationsrummet. På den efterföljande utvisningen gjorde David Pastrnak 4-0 efter 41 sekunders spel av den andra perioden. Ett försprång som skulle visa sig vara allt för stort att hämta in för St. Louis.
    - Vi kände att det var 50-50 att vi skulle få rätt när vi utmanade domslutet, säger Berube. Det var värt risken om det istället hade stått 0-2 efter den första perioden. Nu gick det inte alls vår väg.
    Blues målvakt Jordan Binnington plockades av isen efter 12:12 i den andra perioden efter att släppt in fem puckar på 19 skott. Det var första gången han byttes ut på 52 starter den här säsongen. Jake Allen ersatte och gjorde tre räddningar.
    - Jag måste vara bättre och ge laget en chans att vinna, säger Binnington efter matchen. Det blir tufft om man släpper in tre mål i den första perioden mot ett skickligt lag som Boston. Jag får lägga den här matchen bakom mig och se till att komma förberedd till nästa match.
    - Det är inte alls Binningtons fel att vi förlorar den här matchen, säger lagkamraten David Perron. Han är säkert besviken just nu men han kan inte alls lastas. Han är en av de största anledningarna till att vi är i den här finalen över huvud taget. Han har hela året visat att han är en lysande målvakt och vi andra måste se till att hjälpa honom bättre framför mål nästa match

STL-BOS, M3: Binnington sätter stopp för Pastrnak

Match 4 av finalen spelas i St. Louis under natten mot tisdag och Blues hoppas kunna dra nytta av att de kunnat studsa tillbaka efter tunga förluster tidigare under slutspelet.
- Nu måste vi snabbt parkera den här matchen och lägga den till handlingarna, säger Perron. Vi ska se över de saker som inte fungerade idag, göra de justeringar som behövs och se till att göra en mycket bättre insats i match 4. Vi tror på oss själva och vi vet vad vi kan.