Washington Capitals leder finalen i Eastern Conference mot Tampa Bay Lightning med 1-0 efter att ha vunnit den första matchen i serien med 4-2.

• Vi gjorde väldigt mycket bra den här matchen, säger Capitals head coach Barry trotz till NHL.com/sv efter matchen. Vi har vuxit hela säsongen och vi känner oss trygga i hur vi ska spela. Jag tycker att vi öppnade matchen starkt och spelade snabbt, enkelt och smart. Vi fattar bra beslut på isen. Vi visar tålamod och försöker inte stressa fram lägen. De har många bra spelare i sitt lag och vi lyckades hålla bra kontroll på dem.
    Washington kom till spel i Amalie Arena utan handskadade Nicklas Bäckström, men med Tom Wilson tillbaka i laguppställningen efter sin avstängning från matchserien med Pittsburgh Penguins.
    Tillbaka i spel var också Andre Burakovsky som tvingades till en mindre operation efter en tackling från Boone Jenner i Match 2 mot Columbus Blue Jackets i slutspelets första runda.
    Capitals spelade väldigt beslutsamt tillät inte ett trögt hemmalag att avlossa sitt första av två skott i på Braden Holtby i perioden förrän efter tio minuter.
    Michal Kempny gjorde matchseriens första mål då han efter 7:28 lyfte in pucken genom den täta trafiken framför en skymd Andrei Vasilevskiy. Hans första slutspelsmål för Capitals och i karriären.
    Nikita Kucherov trodde att han hade utjämnat till 1-1 med sju sekunder kvar av den första perioden, men spelet hade dessförinnan avbrutits på grund av en "för många spelare på isen"-utvisning. Vid den efterföljande tekningen trycke Alexander Ovechkin istället in 2-0 med sex sekunder kvar av den första perioden.
    - Det var givetvis ett viktigt mål för oss, säger Ovechkin. Det säger en del om vårt lag att vi är noggranna i allt vi gör. En bra tekning av Kuznetsov och en fin passning av Oshie. När vi spelar smart och enkelt är vi som bäst och det är så vi måste spela i den här tuffa matchserien.
    I den andra perioden fortsatte Capitals kontrollera spelet och gick också fram en 4-0-ledning.
    Jay Beagle satte trean då han påpassligt höll sig framme på ett misslyckat skott från Brett Connolly efter 2:40 och fyra minuter senare satte Lars eller sitt fjärde i slutspelet då han i powerplay från nära håll stötte in pucken efter att Vasilevskiy dubbelräddat avsluten från Ovechkin och T.J. Oshie.
    Tampa Bay Lightning hade dock inte gett upp.
    Backup-målvakten Louis Domingue klev in och gjorde sitt första slutspelsframträdande i karriären då han ersatte Vasilevskiy inför den tredje perioden och efter ett reduceringsmål efter 3:45 genom Steven Stamkos fick Tampa Bay lite mer vind i seglen.
    Efter 13:03 kom ytterligare en reducering för hemmalaget då Ondrej Palat hittade en lucka vid Holtbys första stolpe efter en snabb kontring och det kändes som om hemmalaget kanske skulle kunna skapa lite nerv mot slutet av matchen.
    Washington gjorde dock ett bra jobb med att få stopp på Tampa Bays försök till slutspurt och trots att Lightning de två sista minuterna av matchen försökte med att plocka ut målvakten, fick laget inte alls till något tryck mot Holtby som kunde hålla emot.
    - Vi gör en riktigt bra match defensivt, säger Jay Beagle. Vi följer matchplanen, lägger ner pucken när det krävs, ligger på rätt sida, håller dem på utsidan och täcker skott. Sen har vi så pass mycket skicklighet i laget att vi vet att vi alltid kommer att kunna skapa lägen framåt i matcherna.
    - Vi visste att de skulle komma ut hårt och försöka komma ikapp i den tredje perioden, säger Beagle. Men vi vet hur vi ska försvara oss mot dem och jag tycker vi gjorde det bra genom hela matchen. Det kommer att vara viktigt framöver.
    Capitals tar alltså en tung bortaseger i den första matchen i serien. Match 2 spelas natten mellan söndag och måndag svensk tid. Också då i Amalie Arena i Tampa.