flyers_022319d

Philadelphia Flyers kaatoi Pittsburgh Penguinsin lauantaina pelatussa Stadium Series -ulkoilmaottelussa jatkoajalla maalein 4-3. Flyersin sankareiksi nousivat vahvasti joukkuettaan kantaneet tähtipelaajat Jakub Voracekin ja Claude Giroux'n johdolla. Ottelusta saadut sarja pisteet olivat molemmille joukkueille tärkeitä pudotuspelikamppailun kannalta, joten tappio oli Penguinsille kitkerä, vaikka yksi piste tulikin.

• Heidän kärkipelaajansa pelasivat vahvan pelin, ja he hyödynsivät tilaisuutensa hyvin. Meidän täytyy oppia tästä ja mennä eteenpäin. Tämä oli pudotuspelitaiston kannalta tärkeä peli, mutta näitä sattuu. Saamme tästä varmasti lisää energiaa, pohti Penguinsin kapteeni Sidney Crosby.
    Ottelun avauserässä tahtipuikkoa heilutti Penguins, mutta erätauolle lähdettiin silti tasatilanteesta 1-1. Siihen suurin syy siihen löytyi Flyersin maalilta, sillä Brian Elliott venyi kiekon tielle avauserässä peräti 17 kertaa. Kahdeksan minuutin pelin jälkeen osunut Crosby oli ainoa, joka pystyi ohittamaan Elliottin avauserässä. Penguinsin riemua kesti kuitenkin vain reilut neljä minuuttia, sillä Sean Couturier tasoitti ottelun Oskar Lindblomin ja Voracekin syötöstä.
    Toisessa erässä ottelun kuva hieman tasoittui, kun Flyers alkoi saada pelistään paremmin kiinni. Siitä huolimatta erän ainoasta maalista vastasi Penguins, kun Jeff Schultz nosti joukkueensa takaisin johtoasemaan. Esityön osumaan tekivät Crosbyn ja Patric Hörnqvist.
    - Olosuhteet olivat toki haastavat, kun sade oli melko kovaa. Toisaalta se on meille hyökkääjille hyvä, kun kiekot pyörivät ja voimme saada sitä kautta riistoja, jatkoi Crosby.

PHI-PIT: Crosby aloittaa maalinteon

Kolmannessa erässä ottelu näytti kääntyvän Penguinsin hyväksi, kun Jevgeni Malkin vei joukkueensa jo kahden maalin johtoon Phil Kesselin ja Zach Aston-Reesen pedattua venäläissentterille paikan. Ottelu ei kuitenkaan ollut missään nimessä taputeltu.
Flyers pääsi otteluun mukaan, kun ensiksi Malkin ja Robert Hagg lähtivät kärsimään kahden minuutin rangaistuksiaan poikittaisesta mailasta. Tasavajaa muuttui Flyersin ylivoimaksi, kun Matt Cullen otti huitomisjäähyn alle minuutin kuluttua edellisistä. Philadelphia hyödynsi tilaisuutensa armotta. James van Riemsdyk kavensi lukemiksi 2-3 reilun minuutin ylivoimapelin jälkeen Voracekin ja Giroux'n tarjoilusta.
- Teimme tästä vaikeaa itsellemme, mutta onneksi löysimme keinot voittamiseen. Oli tärkeää, ettemme lopettaneet työntekoa, kiitteli van Riemsdyk.
Flyersin kiri näytti jäävän vajaaksi, mutta viime hetkillä esiin nousi jälleen Voracek. Tshekkihyökkääjä tasoitti ottelun vain 20 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Sean Couturierin esityöstä ja vei ottelun jatkoajalle.
- Käänsimme pelin sillä, että saimme kiekkoja syvään ja loimme maalipaikkoja sieltä. Saimme jo aiemmin hyviä paikkoja vastahyökkäyksistä, mutta emme olleet tarpeeksi suoraviivaisia. Kun muutimme taktiikkaa, tulosta alkoi tulla. Emme olleet tänään parhaimmillamme, mutta voitto oli tärkeä meille, totesi Voracek.
Jatkoajalla kotijoukkue oli lopulta vahvempi, kun Giroux ratkaisi ottelun kahden minuutin pelin jälkeen. Voittomaalin syöttivät Nolan Patrick ja Trevor Sanheim.

PHI-PIT: Giroux ratkaisee ottelun juhlapelissään

Voracekin ja kumppaneiden tehopisteistä huolimatta ottelun suurin sankari oli Flyersin maalilla pelannut Elliott, joka pysäytti pelin aikana peräti 40 laukausta.
- Tämä oli tärkeä peli sarjataulukon kannalta. Oli mukavaa voittaa iso paikalliskamppailu fanien edessä. Olosuhteiden puolesta tämä oli minulle ehkä helpompaa kuin pelaajille, kun heillä visiirit menivät ottelun aikana huuruun. Ensimmäinen erä oli minulle vaikea, mutta sen jälkeen jään kunto parani rutkasti. Tämä oli hauskaa, naureskeli Elliott.
Ottelussa ei pelannut suomalaisia, koska Penguinsin Olli Määttä ja Juuso Riikola olivat sivussa joukkueensa kokoonpanosta.