helenius

Ottawa Senators - Buffalo Sabres 2-3 ja.

Sabresin lupaava hyökkääjä Konsta Helenius pääsi tehopisteiden makuun. Helenius syötti kolmannessa erässä vierasjoukkueen tasoitusmaalin, jonka teki Isak Rosen. Maalintekokin kävi lähellä, sillä Helenius ampui tolppaan ensimmäisessä erässä. Suomalaishyökkääjä, jonka Sabres varasi vuoden 2024 NHL Draftin 14. pelaajana, keräsi hieman yli 20 minuuttia jääaikaa ja sai plus-miinuslukeman +1.

Senatorsin Noah Gregor ja Sabresin Josh Dunne vastasivat avauserän maaleista. Toisessa erässä osuivat Senatorsin Adam Gaudette ja Sabresin Rosen. Noah Östlund viimeisteli vierasjoukkueen voittomaalin jatkoajalla komealla soololla.

OTT-BUF: Östlund ratkaisee pelin jatkoajalla Sabresin hyväksi

– Yritin käyttää nopeuttani ja hyödyntää avointa tilaa fiksusti. On hyvä, kun olen saanut alle otteluita kapeassa kaukalossa. Tuntuu, että olen jo parempi pelaaja. Meiltä tuli tänään myös todella hyvä joukkuesuoritus, 20-vuotias Östlund kommentoi.

Nikolas Matinpalo luuti Senatorsin puolustuksessa 17 minuuttia ja 50 sekuntia. Hänen oma pelinsä painui yhden maalin miinukselle.

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 2-3 ja.

Sharks osoittautui paremmaksi Kalifornian paikallisottelussa. Kamppailu ratkesi jatkoajalla, ja voittomaalista vastasi San Josen lupaava puolustaja Luca Cagnoni, 19.

Ducksin Mason McTavish avasi maalihanat ensimmäisessä erässä, ja Sharksin tasoitus tuli toisella 20-minuuttisella Tristen Robinsin rannelaukauksella.

Kolmannessa erässä Anaheim meni toistamiseen johtoon, kun Leo Carlsson teki ylivoimalla tilanteeksi 2-1. San Jose ei silti lannistunut. Klim Kostin vastasi samalla mitalla ja viimeisteli ylivoimaosuman. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Kasper Halttunen.

Halttunen, 19, sai jääaikaa kasaan 17.05. Suomalaishyökkääjä latasi mainioita tehoja viime kaudella OHL-juniorisarjan London Knightsissa. NHL-debyytti on vielä tekemättä.

Cagnoni teki voittomaalin, kun jatkoaika oli ehtinyt edetä runsaat kaksi minuuttia. Kostin ja Ethan Cardwell saivat syöttöpisteet.

New York Rangers - Boston Bruins 5-2

Rangers sai Bostonin vieraakseen Madison Square Gardeniin. Kotijoukkue repäisi jo ensimmäisessä erässä kahden maalin kaulan, eivätkä vieraat toipuneet siitä. Manhattanilla kirjattiin isäntien kolmen maalin voitto lukemin 5-2.

Chris Kreider (1+1) ja Brennan Othmann (1+1) olivat New Yorkin kahden pisteen miehet. Jonathan Quick ja Louis Domingue jakoivat torjuntavastuun. Bruinsin maalintekijöinä kunnostautuivat Brett Harrison ja Mark Kastelic.

NYR-BOS: Othmann karkaa läpiajoon ja laukoo limpun nuottaan

Tehopisteittä jäänyt Kaapo Kakko kokosi Rangersin hyökkäyksessä jääajan 15.51. Hänen plus-miinusmerkinnäkseen tuli -1.

Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 2-1

Kanadalaisjoukkueiden klassikkokohtaaminen päättyi kotiryhmä Maple Leafsin niukkaan voittoon. John Tavares ja Nicholas Robertson olivat Toronton maalintekijät, kun taas Montrealille osui Christian Dvorak.

TOR-MTL: Robertson vohkii kiekon vastustajalta ja laukoo längistä sisään

Toronton maalitykki Auston Matthewsilla on ollut pieniä vaivoja, ja torstaina huolenaiheita tuli lisää. Tavares pelasi vain runsaat 12 minuuttia, ja William Nylander puolestaan jätti kentän loukkaantumisen vuoksi. Päävalmentaja Craig Berube otti tilanteen silti rauhallisesti.

– Tavaresin peliaika oli minun päätökseni. En halunnut ottaa riskiä. Nylanderin tilanteessa ei ole mitään huolestuttavaa. Hän on pian kunnossa, Berube vakuutteli.

Joel Armia ja Oliver Kapanen luistelivat Canadiensin hyökkäyksessä. Molemmat jäivät ilman tehopisteitä.

Philadelphia Flyers - New York Islanders 2-0

Flyers ei antanut kotihallissaan Islandersille mahdollisuuksia. Philadelphian sankarit olivat kaikki 37 vastustajan laukausta torjunut maalivahti Samuel Ersson sekä maalintekijät Erik Johnson ja Matvei Mitshkov.

Kamppailun molemmat osumat nähtiin kolmannessa erässä. Kokenut puolustaja Johnson suti paluukiekon verkkoon ajassa 44.36 Cam Yorkin ja Mitshkovin syötöistä. Runsas minuutti ennen loppua Mitshkov laukoi kiekon tyhjän maalin tolppaan, mutta onnistui uuden mahdollisuuden saatuaan uittamaan pelivälineen Islandersin nuottaan.

Nollapelin saavuttanut Ersson sai itseoikeutetusti ottelun ykköstähden kunnian. Flyers on voittanut kolmesta harjoitusottelustaan kaksi.