GettyImages-2107805735

NHL:ssä pelattiin perjantaina yhdeksän harjoitusottelua. Suomalaishyökkääjistä maalinteossa onnistuivat Columbus Blue Jacketsin Mikael Pyyhtiä ja Seattle Krakenin Eeli Tolvanen. Buffalo Sabresin maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen loisti Saksassa pelatussa Global Series Challenge -ottelussa.

Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 4-8

Blue Jackets ja Capitals järjestivät kunnon perjantai-illan maalitalkoot, joiden voittajaksi kruunattiin lopulta Columbus. Syksyn kolmannen harjoituspelinsä pelannut sinitakkien laitahyökkääjä Mikael Pyyhtiä (1+1) pöllytti verkkoa ja kirjautti kylkeen syöttöpisteen Mathieu Olivierin tekemään maaliin toisessa erässä.

Pyyhtiän maali syntyi ylivoimalla toisessa erässä, kun hän pääsi laukomaan kiekon B-pisteen kaarelta puolustajan jaloista sisään. Suomalaislaituri pääsi antamaan näyttöjä myös Columbuksen kakkosylivoimaan, jossa pelasivat hänen lisäkseen hyökkääjät Trey Fix-Wolanski, Gavin Brindley, Hunter McKown ja puolustaja Josh Harris.

Toisen NHL-kautensa aloittava Blue Jacketsin huippulupaus Adam Fantilli (3+0) oli niin ikään mukavalla pelipäällä ja iski hattutempun.

WSH-CBJ: Pyyhtiä lisää Blue Jacketsin johtoa komealla ylivoimamaalilla

Seattle Kraken - Vancouver Canucks 3-1

Harjoituskauden toisen ottelunsa pelannut suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen viimeisteli Krakenin ensimmäisen maalin ylivoimalla. Tolvasen terävä veto etuyläkulmaan yllätti Canucksin maalivahti Kevin Lankisen, jolle kirjattiin ottelussa 20 torjuntaa.

Florida Panthersin Stanley Cup -mestarijoukkueesta Krakeniin siirtynyt puolustaja Brandon Montour iski ensimmäisen maalinsa uudessa seurassaan. Seattlen riveissä näyttöjä antoi myös hyökkääjä Jani Nyman, mutta hän jäi tehopisteittä. Niklas Kokko oli Krakenin luukkuvahtina, kun joukkueen ykkösmaalivahti Joey Daccord pelasi koko ottelun.

SEA-VAN: Tolvanen ohjaa Larssonin laukauksen ohi Lankisen

Carolina Hurricanes - Florida Panthers 8-2

Hurricanesin suomalaishyökkääjät Sebastian Aho ja Jesperi Kotkaniemi pääsivät syöttöpisteille, kun Hurricanes kaatoi kotonaan pantterit selvin numeroin. Ahon molemmat syöttöpisteet kirjattiin Seth Jarvisin maaleihin. Kotkaniemi pohjusti puolestaan kesällä New York Rangersista Hurricanesiin siirtyneen Jack Roslovicin ylivoimaosuman.

Mukavalla pelipäällä oli myös Colorado Avalanchesta kesällä Carolinaan siirtynyt puolustaja Sean Walker (1+2), joka kirjautti kolme tehopistettä ja iski harjoituskauden ensimmäisen maalinsa. Walkerin toisessa erässä tekemä ylivoimaosuma jäi myös ottelun voittomaaliksi. Koko Panthersin suomalaiskaarti oli huilivuorossa.

CAR-FLA: Jarvis harhauttaa puolustajan ja viimeistelee maalin

Dallas Stars - Colorado Avalanche 4-2

Dallas peittosi Coloradon tasaisessa harjoitusottelussa. Voittavassa joukkueessa pelasivat suomalaisista puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell sekä hyökkääjä Roope Hintz, jotka jäivät ottelussa kuitenkin tehopisteittä.

Avalanchen riveissä näyttöjä antanut hyökkääjä Jere Innala (0+1) kirjautti sen sijaan syöttöpisteen ylivoimalla syntyneeseen Ivan Ivanin maaliin toisessa erässä. Starsin kantoivat voittoon kokeneet Matt Duchene (2+1) ja Tyler Seguin (1+2), jotka kirjauttivat molemmat kolme tehopistettä.

Vegas Golden Knights - Utah Hockey Club 5-2

Utah johti kamppailua kahdesti toisessa erässä, mutta lopulta Vegas painoi ottelussa voittoon päätöserän kolmella maalillaan. Suomalaishyökkääjä Aku Räty (0+1) kirjautti syöttöpisteen Ryan McGregorin tekemään Utahin toiseen maaliin, jolla vierasjoukkue siirtyi toistamiseen ottelussa johtoon.

Golden Knightsin ykkössentteri Jack Eichel (1+2) oli hyvällä pelipäällä ja kirjautti kolme tehopistettä. Vegasin kokoonpanossa oli mukana suomalaispuolustaja Christoffer Sedoff, joka jäi tehopisteittä.

Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 2-0

Red Wings kaatoi Blackhawksin Christian Fischerin ja Vladimir Tarasenkon toisen erän maaleilla lukemin 2-0. Red Wingsin riveissä näyttöjä antoivat nuoret suomalaispuolustajat Antti Tuomisto ja Eemil Viro, joista hieman enemmän sai pelata vajaat 19 minuuttia jäällä ollut Tuomisto.

Red Wingsin nollapelin jakoivat maalivahdit Alex Lyon ja Cam Talbot. Kaksi ensimmäistä erää torjuneelle Lyonille kirjattiin 13 torjuntaa ja kolmanteen erään sisään vaihdetulle Talbotille yhdeksän.

Minnesota Wild - Winnipeg Jets 8-5

Wild ja Jets järjestivät villit maalijuhlat. Kaksi maalia iskenyt Wildin ruotsalaishyökkääjä Joel Eriksson Ek (2+3) oli ottelun virallinen pisterohmu viidellä tehopisteellään. Eriksson Ekin tapaan myös hyökkääjä Kirill Kaprizov (2+0) iski kaksi maalia. Jetsin puolella pelasivat suomalaishyökkääjät Rasmus Kupari ja Brad Lambert, mutta he jäivät tehopisteittä.

New York Islanders - New Jersey Devils 5-1

Islanders oli erittäin tehokas perjantain harjoitusottelussa. Saarelaisista hyviä näyttöjä antoi ruotsalaishyökkääjä Fredrik Karlström (1+1), joka iski ottelun avausmaalin ylivoimalla vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Karlström pelasi kolme ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa Dallas Starsin organisaatiossa, mutta teki kesällä vuoden sopimuksen Islandersiin vapaana pelaajana.

Koko ottelun pelanneella Devilsin maalivahti Jake Allenilla oli hieman heikompi ehtoo, sillä hänelle kirjattiin viiden päästetyn maalin ohella vain 12 torjuntaa. Pirupaitojen riveissä pelasi tehopisteittä jäänyt hyökkääjä Erik Haula.

EHC München - Buffalo Sabres 0-5

Sabres pelasi perjantaina Saksassa Global Series Challenge -näytösottelun, joka oli samalla EHC Red Bull Münchenin uuden kotiareenan SAP Garden avajaismittelö. Kotiyleisö ei päässyt juhlimaan maaleilla, sillä Sabresin maalivahdit Ukko-Pekka Luukkonen ja Devon Levi pitivät maalinsa puhtaana. Luukkonen torjui kahdeksan vetoa ja Levi yhdeksän. Henri Jokiharju kirjautti syöttöpisteen Tage Thompsonin tekemään Sabresin toiseen maaliin.