korpisalo 9/24

Tiistain harjoitusotteluiden kattauksessa väännettiin paikallisissa tunnelmissa esimerkiksi New Yorkissa, Ontariossa ja Kaliforniassa. Suomalaisittain kierroksen teemana olivat maalivahdit: Joonas Korpisalo ja Joel Blomqvist pitivät maalinsa koskemattomana, kun taas Henrik Tikkanen joutui myrskyn silmään. Carolina Hurricanes puolestaan sai suomalaisilta puolustajiltaan kaksi maalia.

Boston Bruins - Washington Capitals 4-2

Bruins tyylitteli helpolta vaikuttaneeseen voittoon Capitalsista latomalla kiekkoa verkkoon jokaisessa erässä. Loput hoiti etenkin Korpisalo, joka pelasi Bruinsin maalilla ottelun ensimmäisen puolikkaan eikä päästänyt ainuttakaan osumaa.

Ensimmäistä kertaa Bostonin väreissä esiintynyt Korpisalo torjui seitsemän kertaa ja poistui vaihtoon pelin puolivälissä, kun kotijoukkue oli tukevassa 3-0 johdossa. Bruins teki neljästä osumastaan yhden ylivoimalla, mutta osui muutoin tasaisesti ja tasaviisikoin. Tehot myös jakautuivat kaikille ketjuille.

BOS-WSH: Korpisalo torjuu kaikki kudit Bruins-debyytissään

Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 1-2

Aleksi Heimosalmi oli Hurricanesin sankari viimeisillä sekunneilla viimeistellyssä voitossa Lightningista. Suomalaispuolustaja osui rannelaukauksella ajassa 59.15 ja huipensi vierasjoukkueen nousun avauserän tappioasemasta vähämaalisen taiston voittajaksi.

Logan Brown oli vienyt Tampa Bayn johtoon ensimmäisen erän keskivaiheilla. Toisessa erässä Hurricanes selvitti kaksi peräkkäistä rangaistusta ennen kuin Anttoni Honka laukoi tilanteen tasoihin hienon kiekollisen nousunsa päätteeksi. Kolmannessa erässä Carolina sai viritellä kertaalleen omaa ylivoimaansa, mutta voittomaali syntyi vasta viimeisellä peliminuutilla.

Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 2-3

Joona Koppasen epäonnistunut rangaistuslaukaus jäi todennäköisesti kismittämään Penguinsin kärsiessä niukan tappion Sabresille. Koppasella oli mahdollisuus maalintekoon ensimmäisessä erässä, jossa tehtailtiinkin heti kolme osumaa. Sabres säilytti kuitenkin 2-1 johtonsa, kiitos Michael Houserin torjunnan.

Pittsburgh sai tasoituksensa toisen erän puolella Kevin Hayesin lavasta, mutta ehti nauttia 2-2 numeroista vain parin minuutin ajan. Pian Hayesin osuman jälkeen otettu rangaistus kostautui Anton Wahlbergin viimeistellessä voittomaaliksi osoittautuneen osuman ylivoimalla.

Sabres teki kaikki maalinsa Alex Nedeljkovicin taakse. Joel Blomqvist vaihdettiin Penguinsin maalille toisen erän puolivälissä, ja suomalainen torjui kaikki 11 kohtaamaansa laukausta.

New York Rangers - New York Islanders 6-4

Kierroksen varsinaisessa maali-ilottelussa nähtiin myös kierroksen dramaattisin kiri. Islanders oli kahden erän jälkeen kolmen maalin johdossa, mutta kärsi lopulta kahden maalin tappion paikalliskilpailijan tylyn päätöserän takia.

Mathew Barzalin kaksi maalia johdattivat Islandersin varhain edelle. Toisen erän loppuvaiheessa Islandersin maalille vaihdettu Henrik Tikkanen joutui kuitenkin tuuliseen paikkaan, kun kolmannessa erässä alkoi tapahtua. Rangers iski kaikki kuusi maaliaan alle 14 peliminuutin sisällä kolmannen erän aikana. Filip Chytil osui ylivoimalla ja Chris Kreider lopussa tyhjiin, mutta muutoin mentiin täysin viisikoin. Kreider ja Zac Jones olivat kolmen pisteen (2+1) miehiä. Tikkanen torjui 13 kohtaamastaan laukauksesta kahdeksan.

NYR-NYI: Rangers tyrmää Islandersin iskemällä neljästi parin minuutin sisällä

Montreal Canadiens - New Jersey Devils 3-0

Montrealissa ei maaleilla juhlittu, ja merkittävä syy siihen oli vierasjoukkueen paha tehottomuus. Toinen selittävä tekijä löytyy rangaistusaition ruuhkasta, sillä ovet kävivät ahkerasti molempien joukkueiden sortuessa hurjaan kurittomuuteen.

Illan tehohahmo oli Canadiensin Michael Pezzetta, joka vastasi kahdesta joukkueensa maalista. Pezzetta iski pelin ensimmäisen osuman toisen erän alussa ja sinetöi viime hetkillä loppulukemat tyhjään rysään. Välissä osui kapteeni Nick Suzuki. Kahden minuutin rangaistuksia ottelussa vihellettiin peräti 14.

MTL-NJD: Suzuki tuplaa Canadiensin johdon päätöserässä

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 2-1

Zack Ostapchuk riemastutti Ottawan kannattajia sinetöimällä Senatorsin voiton Maple Leafsista kolmannen erän lopussa. Provissin paikallisvääntö eteni pitkään tasalukemissa molempien joukkueiden iskettyä ensimmäisessä erässä. Isokokoinen AHL-hyökkääjä kuitenkin otti roolia tehdessään 2-1 maalin alivoimalla.

Senators oli jäähyillyt jo ensimmäisessä erässä, mikä auttoi Torontoa tekemään ottelun avausmaalin varhaisessa vaiheessa. Jake Sanderson kuitenkin tälläsi pelin tasoihin vielä ennen taukoa. Toinen erä mentiin maaleitta ennen Ostapchukin päätöserän tähtihetkeä.

San Jose Sharks - Anaheim Ducks 3-4

Kalifornialaisten kamppailussa teemana oli ylivoimapeli, joka toimi molemmin puolin. Sharks ja Ducks tykittelivät seitsemän osumaa, joista peräti neljä iskettiin rangaistusten aikana. Anaheim veti lopulta pidemmän korren, kiitos toisen erän tehokkuutensa.

Alexander Wennbergin ylivoimamaali päästi Sharksin ensimmäiselle tauolle 2-0 johdossa, mutta peli alkoi kääntyä heti toisen erän alusta alkaen. Ducks teki neljä maalia peräkkäin, mukaan lukien Jegor Sidorovin ja Mark Pysykin ylivoimalla iskemät osumat. Erän lopussa Jack Thompson vielä kavensi San Josen oman ylivoiman aikana, mutta se ei enää riittänyt ruokkimaan kiriaikeita maalittomaksi jääneeseen kolmanteen erään.

Vancouver Canucks - Seattle Kraken 3-1

Eurooppalaiset voimat kampesivat Seattlen kumoon kierroksen viimeisessä taistossa. Canucks tehtaili tasatahdissa maalin per erä rangaistessaan Krakenia muun muassa jäähyilystä.

Jo ensimmäisessä erässä Kraken tarjoili vastustajalleen kaksi ylivoimamahdollisuutta, joista jälkimmäinen päättyikin Nils Höglanderin avausmaaliin. Aatu Räty toimi osuman alustajana. Toisessa erässä Eeli Tolvanen käynnisti Seattlen kolmen rangaistuksen putken, joka päättyi Filip Hronekin 2-0 maaliin.

Seattle kavensi heti kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa, mutta ei päässyt tätä lähemmäs ennen kuin sveitsiläishyökkääjä Pius Suter sinetöi Canucksin voittonumerot tyhjiin.