TBL

NHL.com/fi puntaroi joukkueiden viimeaikaisia otteita joka maanantai kauden 2019-20 runkosarjan aikana ja listaa liigan 16 kuuminta ryhmää. NHL palaa hiljalleen arkirutiinien pariin All-Star-tauon jälkeen. Lightning pitää yhä kärkipaikkaa tammikuun viimeisessä listauksessa.

Mennyt viikko oli varsin hiljainen, mitä kilpailullisiin otteluihin tulee. Parin kevyen kierroksen jälkeen NHL rauhoittui ja sarjan parhaimmisto suuntasi tähdistöotteluun St. Louisiin. Monelle muulle pieni tauko taas mahdollisti lyhyen loman.
1. Tampa Bay Lightning 29-15-4 (viime viikon sijoitus 1.)
Lightning on varmasti runkosarjan loppuosan kiinnostavimpia joukkueita. Edellisviikolla se kärsi pari yllättävääkin tappiota New Jerseylle ja Minnesotalle, mutta kaikkienhan on hävittävä välillä. Tampa keräsi itsensä äkkiä ja murskasi Winnipeg Jetsin 7-1, joten Jon Cooperin ryhmä lienee yhä iskussa.

WPG-TBL: Cirellille NHL-uran ensimmäisen hattutemppu

2. Washington Capitals 33-11-5 (2.)
Capitals oli yksi monista joukkueista, jotka eivät pelanneet viime viikolla lainkaan. Se suuntaa maanantai-iltana Montrealiin jatkamaan kolmen ottelun mittaista voittoputkeaan.
3. St. Louis Blues 30-11-8 (3.)
Tauolle oli ikävä lähteä tappio niskassa, mutta tähdistöviikonlopun isäntä pystyy ehkä ammentamaan tapahtumasta energiaa loppukauteen. Enterprise Center saa kuitenkin olla lähiajat tyhjillään, sillä Blues pelaa neljä vierasottelua putkeen - kaikki Kanadassa.
*** ***Lisää aiheesta: [Tähdistöottelu huipensi St. Louisin uskomattoman vuoden]
4. Pittsburgh Penguins 31-14-5 (4.)
Pennsylvanian taistelu kääntyi Pittsburghin kannalta nihkeäksi, kun Penguins jäi Philadelphia Flyersin jalkoihin. Tuloksena oli 0-3 tappio. Pittsburgh saa levätä vielä pitkään, sillä se on seuraavan kerran kehissä vasta perjantaina, jollon vastassa on jälleen Flyers.
5. Columbus Blue Jackets 27-16-8 (5.)
Columbus tuskin olisi taukoa tarvinnut, sillä nimittäin oli päällä niin hurja lentokeli. Pelit jatkuvat perjantaina Buffalo Sabresin vieraana kuuden ottelun voittoputkessa.
6. Florida Panthers 28-16-5 (6.)
Myös Panthers lähti tauolle huippuvireessä voitettuaan kuusi edellistä otteluaan. Panthers on puolivälissä vierasotteluiden putkea ja selvittänyt kolme ensimmäistä koitosta. Tämän viikon ainoassa ottelussa isäntänä toimii Montreal Canadiens.
7. Vancouver Canucks 27-18-4 (7.)
Pacific-divisioonan ykkönen isännöi maanantaina hallitsevaa Stanley Cup -voittajaa, kun Blues tulee kylään. Vancouver on kärsinyt viidessä viime ottelussaan vain yhden tappion ja onnistunut erityisesti puolustuspäässä. Kahden viime voiton maaliero on kuusi osumaa plussalla, eikä omiin mennyt kuin kaksi kiekkoa.

CEN-PAC: Hughes ohittaa Binningtonin

8. Edmonton Oilers 26-18-5 (8.)
Väliviikkoa on vietetty rennolla otteella, sillä Oilers sai pisteitä kahdeksasta taukoa edeltäneestä ottelustaan seitsemässä, joista kuusi oli myös voittoja. Päällä olisi kuuden pelin voittoputki, ellei Calgary Flames olisi ollut tyly isäntä. Keskiviikkona tarjolla on kuitenkin revanssimahdollisuus.
9. Chicago Blackhawks 24-21-6 (9.)
Voittoputki päättyi viimeisessä ottelussa ennen taukoa, kun Panthers oli niukasti vahvempi. Seuraavaksi edessä on kaksi vierasottelua, ensin Arizonassa ja sitten Minnesotassa.
10. Boston Bruins 29-10-12 (10.)
David Pastrnak oli huippuvireessä tähdistöottelussa. Riittäisikö se myös uuteen voittoputkeen Bruinsin kanssa? Boston lähti tauolle voitokkaana kaadettuaan Vegas Golden Knightsin, mutta joukkue on vielä kaukana parhaastaan.

Pastrnak valitaan illan arvokkaimmaksi pelaajaksi

11. Calgary Flames 26-19-5 (11.)
Tauon toivotaan tuoneen ryhtiä, sillä viimeiset ottelut ennen huiliviikkoa olivat varsin arveluttavia. Lähiaikojen kalenterista on ympyröity kaksi peräkkäistä ottelua Edmonton Oilersia vastaan. Tunteet lienevät tapissa heti keskiviikkona, kun Flames vierailee Edmontonissa.
12. Colorado Avalanche 28-15-6 (12.)
Voittoputki jatkui viikon alussa Detroit Red Wingsin kustannuksella. Avalanche on kaatanut kolme joukkuetta putkeen ja ottanut pisteitä viidestä peräkkäisestä ottelusta. Mikko Rantasenkin pisteetön putki katkesi, ja suomalainen on syöttänyt kahteen viime otteluun kolme maalia.
13. Dallas Stars 27-17-4 (13.)
Stars on kriittisessä tarkastelussa heti maanantaina isännöidessään Lightningia, sillä tauko on toivon mukaan käytetty hyväksi. Dallas kärsi ennen lepojaksoa kaksi peräkkäistä tappiota, joissa se teki yhteensä vain yhden maalin. Viimeisessä pelissä Wild pilkkoi Starsin palasiksi numeroin 7-0.
14. Philadelphia Flyers 27-17-6 (14.)
Brian Elliott paikkasi Carter Hartia hyvin. Ensin kaatui Los Angeles Kings, joka ohitti Flyersin kakkosvahdin vain kertaalleen, sitten Elliott laittoi vielä vähän paremmaksi nollatessaan Pittsburghin. Mikäli Hartin toipuminen etenee aikataulussa, hän saattaa olla käytettävissä jo Philadephian seuraavassa ottelussa perjantaina.

15. Buffalo Sabres 22-20-7 (15.)
Sabres päätti taukoa edeltäneen jakson lupaavasti, kun se voitti neljästä viimeisestä ottelustaan kolme. Loppuun tuli 1-2 tappio Nashvillelle. Predators pystyi nollaamaan erityisesti Jack Eichelin tavalla, joka tuottaa Buffalolle nopeasti ongelmia. Seuraavina vastassa ovat Ottawa ja Montreal, joita vastaan Buffalo aloittaa viiden kotiottelun putken.
*** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]