2023 NHL Global Series - Sweden - Minnesota Wild v Ottawa Senators

Vuoden 2023 NHL Global Series -tapahtuma jatkui Tukholmassa lauantaina Ottawa Senatorsin ja Minnesota Wildin välisellä runkosarjaottelulla. Suomalaispelaajista kaukalossa nähtiin Senatorsin hyökkääjä Roby Järventie.

Ottawa pelasi jo torstaina, jolloin se kukisti Global Seriesin avausottelussa Detroit Red Wingsin todellisen jännitysnäytelmän jälkeen jatkoajalla 5-4. Minnesota puolestaan kärsi edellisessä ottelussaan sunnuntaina 3-8 rökäletappion kotonaan Dallas Starsille.

Suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo, jolle kirjattiin torstaina 37 torjunnan voitto, ei ollut lauantaina Senatorsin kokoonpanossa, vaan tolppien väliin luisteli kakkosveskari Anton Forsberg. Molemmissa kenttäpäädyissä nähtiin Avicii Arenaan pakkautuneen yleisön riemuksi ruotsalaistorjuja, sillä Wildin veräjän vartiointivuorossa oli Filip Gustavsson.

Ottelun seremoniallisen aloituskiekon saapui pudottamaan Senatorsin pitkäaikainen kapteeni, Hockey Hall of Fameen valittu ruotsalaishyökkääjä Daniel Alfredsson. Aloitukseen kyyristyivät luonnollisesti niin ikään ruotsalaispelaajat, Ottawan Erik Brännström ja Minnesotan Marcus Johansson.

Alfredsson släpper pucken

Avauserän alkumetreillä siunaantui harvakseltaan maalipaikkoja, mutta vaarallisimmat niistä loi Senators. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Wildille tarjottiin ottelun ensimmäistä ylivoimatilaisuutta, kun Ottawan hyökkääjä Drake Batherson passitettiin rangaistusaitioon kiinnipitämisestä, mutta senaattorit saivat jäähyn tapettua.

Seuraavan ylivoimatilaisuuden sai Senators, kun Wildin hyökkääjä Matt Boldy syyllistyi kiinnipitämiseen ajassa 8.38. Pakkopeli pyöri näyttävästi, mutta kiekko ei löytänyt tietään Minnesotan maaliin. Erän puolivälin ylityttyä Wild sai luotua ajoittain hyvän paineen Ottawan päätyyn ja Senatorsin Dominik Kubalik testasi kertaalleen Gustavssonin torjuntavirettä, mutta verkko ei vain heilunut. Kun Johanssonin estämisjäähystä seurannut Senatorsin toinen ylivoimakaan ei tuonut tulosta, ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 20 minuutin tasaväkisen väännön jälkeen lukemissa 0-0.

OTT-MIN: Gustavsson venyy torjuntaan avauserässä

Toista erää oli ehditty pelata vajaat neljä minuuttia, kun Senatorsin Brännström sulki kiekon käteensä maalivahdin alueella. Wildin Johansson pääsi ampumaan tilanteesta tuomitun rangaistuslaukauksen, mutta Forsberg venytti patjansa kiekon tielle ja piti pelin edelleen maalittomana.

Avicii Arenan yleisö sai vihdoin haluamansa ja räjähti huutoon ajassa 26.22, kun nuori itävaltalaissentteri Marco Rossi ohjasi puolustaja Brock Faberin siniviivakudin Senatorsin verkon perukoille ja vei Wildin 1-0 johtoon. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin norjalaishyökkääjä Mats Zuccarello.

OTT-MIN: Rossi ohjaa Faberin kudin Ottawan nuottaan

Ottawan Järventie käväisi istahtamassa pikkukakkosen korkeasta mailasta tismalleen ottelun puolivälissä, mutta Minnesota ei saanut kasvatettua etumatkaansa ylivoimalla. Seuraava jäähy vihellettiin Wildin hyökkääjä Vinni Lettierille niin ikään korkeasta mailasta ajassa 33.11, mutta Senatorsinkaan ylivoima ei tuottanut tulosta.

Kun tasainen vääntö jatkui viidellä viittä vastaan pelattaessa ja maalivahdit saivat olla suhteellisen toimettomina erän viimeiset minuutit, toiselle erätauolle poistuttiin Wildin 1-0 johdossa.

Päätöserää ehdittiin tahkota reilut kolme minuuttia, kun ruotsalaisyleisö sai jälleen venytellä äänijänteitään. Senatorsin puolustaja Brännström nousi hyökkäysalueelle, paukautti kiekon komeasti lyöntilaukauksella ohi Gustavssonin ja tasoitti pelin 1-1:een. Ottawan maalivahti Forsberg sai syöttöpisteen maanmiehensä kauden ensimmäiseen osumaan. Toiseksi syöttäjäksi pöytäkirjaan merkittiin puolustaja Travis Hamonic.

OTT-MIN: Forsberg avaa mainiosti Brännströmille

Molemmat joukkueet pääsivät jälleen kokeilemaan ylivoimapelinsä toimivuutta vielä ennen erän puoltaväliä, kun ensin Senatorsin Mathieu Joseph sai kakkosen koukkauksesta ja sitten Wildin Pat Maroon passitettiin boksiin huitomisesta, mutta lisäosumia ei nähty.

Kun päätöserä oli kääntynyt jälkimmäiselle puoliskolleen, Senatorsin Batherson huitaisi kiekon yli pleksin ja joutui istunnolle. Wild koetti metsästää johtomaalia kahden minuutin ylivoimalla, mutta vastustajan alivoimamiehet olivat terävämpiä. Varsinaisen peliajan päättyessä tulostaululla loistivat edelleen lukemat 1-1, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta – aivan kuten Senatorsin torstaisessa koitoksessa.

Jatkoajalla vaarallisimmat tilanteet loi Wildin tutkapari Zuccarello - Kirill Kaprizov, mutta kumpikaan joukkue ei saanut pikkumustaa pömpeliin asti. Näin ollen ylityöt venyivät vielä voittolaukauskilpailuun. Tukholman illan sankareiksi kruunattiin lopulta Senatorsin maalivahti Forsberg, joka ei päästänyt voittolaukauskilpailussa kiekkoa kertaakaan taakseen, sekä keskushyökkääjä Josh Norris, joka viimeisteli voittolaukauskilpailun ainoan osuman.

Ottawa siis kairasi voiton toisestakin Global Series -ottelustaan, tällä kertaa lukemin 2-1. Senaattorit voivat lähteä hyvillä mielin Ruotsista kotimatkalle kohti Kanadaa, sillä tuliaisina on kaikki tarjolla olleet neljä sarjapistettä.

Ottelun paras pelaaja

Ruotsin kolmannen 2023 NHL Global Series -ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Senatorsin maalivahti Forsberg, joka palkittiin erinomaisesta torjuntavoitostaan hienolla rannekellolla. Ruotsalaismaalivahti torjui ottelussa 24 kertaa, sai syöttöpisteen joukkueensa tasoitusosumaan ja oli voittolaukauskilpailussa ohittamaton.