Anaheim Ducksin ja San Jose Sharksin välinen ottelusarja alkaa olla sinettiä vaille taputeltu. Sharks oli kolmannessa ottelussa täysin ylivoimainen ja murjoi ankat jäänrakoon numeroin 8-1. Ducksille valkeni viimeistään tässä vaiheessa, ettei runkosarjassa nähty hiihtely voi jatkua enää playoffeissa.

Vierasjoukkue Ducks lähti Sharksin kotiluolaan hakemaan helpotusta 0-2 tappiotilanteeseensa ottelusarjassa. Kolmannesta kamppailusta muodostui kuitenkin vieraille täysi painajainen, jossa ei ollut tasaisesta ja tiukasta taistosta tietoakaan.
Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli vielä 1-1, kun Sharksin Logan Couture (1+2) sekä Ducksin Rickard Rakell olivat onnistuneet maalinteossa. Mutta toiseen erään tultaessa vieraat olivat unohtaneet, kuinka playoffeissa kuuluikaan pelata.
Ankkaparvi oli täysin hukassa sulavasti liikkuvien haipelureiden pyörittäessä peliä. Joonas Donskoi (1+2) löi toisen erän alussa alkutahdit murhaavalle näytökselle. Suomalaishyökkääjä pelasi erinomaisen give-and-go -yhdistelmän Evander Kanen (1+1) kanssa ja sivalsi kiekon tyhjään Ducks-nuottaan.
Sharks painoi toiseen erään kaiken kaikkiaan neljä osumaa. Donskoin lisäksi maalin makuun pääsivät Marcus Sörensen (1+1), Eric Fehr sekä Tomas Hertl.
- Lukemista huolimatta vastustaja pääsi maalipaikoille hyvinkin usein, mutta Martin (Jones) pelasi erinomaisesti. Pystyimme puolustamaan heidän hyökkääjiään vastaan fiksusti. Vastaavasti meidän hyökkääjämme onnistuivat rankaisemaan vastustajan virheistä, Sharks-hyökkääjä Couture analysoi.
Joe Pavelskin päätöserän alussa iskemä 5-0 ylivoimamaali oli jo liikaa Ducksin maalissa torjuneelle John Gibsonille, joka vaihdettiin Ryan Milleriin. Myöhemmin ylivoimalla osuivat vielä Kane sekä Timo Meier (1+1).
Ducksin päävalmentaja Randy Carlyle ei lähtenyt syyttämään maaleista Gibsonia.
- Hän antoi meille mahdollisuuden. Mutta niin kuin aikaisemmissa otteluissa, emme tässäkään kamppailussa pystyneet auttamaan puolustuksessa Johnia (Gibson) tarpeeksi. Päästimme vastustajan liian monta kertaa kävelemään vapaasti maalipaikkaan, Carlyle puhisi.
Ducksin ilta oli kaikin puolin erittäin murheellinen, ja kolmannessa erässä turhautumisen tunne alkoi jo läikkyä yli. Ankkakippari Ryan Getzlaf esimerkiksi urputti itselleen erän puolivälissä 10 minuutin käytösrangaistuksen.
Ottelusarja on nyt tilanteessa 3-0, eikä mikään puolla tällä hetkellä Ducksin nousua seuraavissa otteluissa.