Barkov scores but panthers still winless

Winnipeg Jets ja Florida Panthers järjestivät lauantaina Canada Life Centressä kymmenen maalin talkoot, joissa kotijoukkue Jets oli parempi maalein 6-4. Viime kesän Stanley Cup -finalisti Florida on aloittanut kauden kahdella tappiolla.

Torstaina Panthers jäi maaleitta Minnesota Wildin vieraana. Nyt Florida pystyi iskemään kiekkoja verkkoon, mutta omissa kolisi liikaa.

– Käsittelemme kaikkia niitä pelillisiä asioita, joissa voimme olla parempia. Se video ei tule olemaan lyhyt. On monia asioita, joissa voimme olla parempia. Emme liikuttaneet kiekkoa ja jalkoja hyvin, Panthersin päävalmentaja Paul Maurice ruoti pelin jälkeen.

Floridan kannalta kaikki oli hyvin vielä toisen erän alussa, kun kesällä Panthersin kanssa vapaana pelaajana sopimuksen tehnyt Evan Rodrigues (2+2) naulasi ensimmäisen maalinsa uudessa joukkueessaan ja vei Floridan johtoon lukemin 2-1. Aleksander Barkov (0+2) kirjautti maaliin syöttöpisteen, joka oli joukkueen suomalaiskapteenille kauden ensimmäinen tehopiste.

Panthersin riemu oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä ennen toisen erän puoliväliä Jets oli siirtynyt kuskin paikalle. Jets iski vajaassa kymmenessä minuutissa kolmesti ja siirtyi nopeasti maalein 4-2 johtoon. Winnipegin nelosvitjassa viilettänyt hyökkääjä Rasmus Kupari teki näyttävän esityön Morgan Barronin viimeistelemään Jetsin kolmanteen maaliin.

Suomalaishyökkääjä polki vauhdilla kiekon perään Panthersin kenttäpäätyyn ja voitti pelivälineen rähmälleen menneeltä Panthersin puolustajalta Josh Mahuralta. Tämän jälkeen Kupari teki pienen mutkan maalin kulmalla ja pyrki laukomaan pelivälineen verkkoon pienestä kulmasta. Panthersin maalivahti Sergei Bobrovski torjui Kuparin laukauksen, mutta Barron siivosi irtokiekon sisään maalin edustalta.

Los Angeles Kings varasi Kuparin vuoden 2018 NHL Draftissa ensimmäisellä kierroksella (20. vuoro), mutta hänen uransa ei lähtenyt Kingsissä lentoon. Hän siirtyi kesällä Jetsiin osana isompaa vaihtokauppaa, jossa kanadalaiskeskushyökkääjä Pierre-Luc Dubois siirtyi Los Angelesiin.

– Kupari teki hyvän työn Barronin maaliin. Teimme tänään muutamia erittäin hyviä suorituksia, Jetsin avausmaalin iskenyt hyökkääjä Mark Scheifele sanoi.

Vajaat kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Mason Appleton vei alivoimalla Jetsin jo kolmen maalin johtoon. Carter Verhaeghen ja Rodriguesin osumilla Panthers nousi vielä maalin päähän viimeisellä viidellä peliminuutilla, mutta tasoihin Florida ei yltänyt.

Rodriguesin tekemä Floridan neljäs maali syntyi, kun ottelua oli pelaamatta reilut kaksi minuuttia. Barkov laukoi kohti maalia ja Rodrigues oli välissä ohjamaassa kiekon verkkoon. Suomalaishyökkääjä kirjautti maaliin ottelun toisen syöttöpisteensä. Maali merkittiin hetkeksi Barkovin nimiin, kunnes se korjattiin myöhemmin Rodriguesille.

Neljä tehopistettä saalistanut Rodrigues oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen ottelun loppuhetkillä.

– On hieno huomata, että emme vain jää jyrän alle ja luovuta. Pelasimme mielestäni todella hyvin jo Minnesotassa. Ehkä ajattelimme joukkueena, että tänään on helpompaa. Menestyäksemme meidän tulee pelata samalla tavalla kuin kauden ensimmäisessä pelissä. Siihen emme tänään pystyneet, Rodrigues kertasi.

– Mukavaa, että avausmaali on nyt poissa päiväjärjestyksestä. Maaleja ennemmin olisin ottanut vastaan voiton, hän jatkoi.

Kauden ensimmäisen ottelunsa hävinnyt Jets avasi voittotilinsä lauantaina. Scheifelen (1+1) johtama Winnipegin ykkösvitja oli hyvällä pelipäällä ja iski kolme maalia. Kaksi niistä merkittiin Kyle Connorille (2+1). Kuparin tapaan kesällä Jetsistä Winnipegiin siirtynyt Gabriel Vilardi kirjautti yhden syöttöpisteen.

– Tämä oli kauden ensimmäinen kotipeli, ja saimme palata kannattajiemme eteen. Siitä pitää aina olla hieman innoistaan. Pelasimme viime kaudella Stanley Cup -finaaliin selvinnyttä joukkuetta vastaan. Oli monta syytä, miksi olla innoissaan, Scheifele sanoi.

Jets jatkaa kotonaan tiistaina, kun muun muassa Kuparin ja Vilardin vanha joukkue Kings saapuu vierailulle Winnipegiin. Panthers jatkaa sen sijaan matkaansa maanantaina New Jersey Devilsin vieraaksi.