FI Split 9.28 Annunen Maata Tolvanen

NHL:ssä pelattiin torstaina kuuden harjoitusottelun kierros. Seattle Krakenin hyökkääjä Eeli Tolvanen teki harjoituskauden kaksi ensimmäistä maaliaan. Hänen lisäkseen suomalaisista ylsi tehopisteille Detroit Red Wingsin puolustaja Olli Määttä. Justus Annunen pelasi täydet minuutit Colorado Avalanchen maalilla. Huippulupaus Connor Bedard esiintyi ensimmäisessä harjoitusottelussaan Chicago Blackhawksin paidassa.

Seattle Kraken - Vancouver Canucks 3-1

Krakenin suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen (2+0) on saanut mukavan alun harjoituskaudelle. Hän on ollut kokoonpanossa kahdessa ottelussa ja yltänyt tehopisteille molemmissa. Syksyn ensimmäisessä mittelössään Tolvanen kirjautti kaksi syöttöpistettä, ja torstaina hän teki kaksi maalia.

Ottelun päätöserään lähdettiin tasatilanteessa 1-1. Tolvanen iski kiekon verkkoon kolmannessa erässä kahdesti. Suomalaishyökkääjän ensimmäinen maali syntyi ajassa 44.56 ja toinen ajassa 55.54. Seattle on voittanut pelaamistaan kolmesta harjoitusottelusta kaksi.

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 4-2

Annunen Save vs MIN

Avalanchen suomalaismaalivahti Justus Annunen pelasi kauden kolmannessa harjoitusottelussa ensimmäistä kertaa täydet minuutit. Ensimmäisessä kahdessa kamppailussa Colorado oli vaihtanut veskaria pelin puolivälissä, mutta nyt Annunen sai olla työmaallaan alusta loppuun saakka.

Avalanche hävisi Minnesotalle, mutta suomalaisveskarilta nähtiin kelpo ilta Coloradon maalilla. Virkaveljeään Marc-Andre Fleurya enemmän torjuntatöihin joutunut Annunen pysäytti 31 laukausta (91,2 %). Hän torjui myös Wildin hyökkääjä Marco Rossin rangaistuslaukauksen.

Hyökkääjä Kirill Kaprizov (2+0) iski Minnesotalle kaksi osumaa, joista toisen tyhjiin. Voittomaalin teki puolustaja Jonas Brodin toisen erän lopulla. Avalanchen riveissä näyttöjä antoi tryout-sopimuksella pelaava hyökkääjä Joel Kiviranta, joka sai peliaikaa vajaat 13 minuuttia. Hänelle merkittiin tilastoihin yksi taklaus.

Washington Capitals - Detroit Red Wings 4-3

Capitals otti harjoituskauden ensimmäisen voittonsa kaatamalla Red Wingsin kotiareenallaan. Washingtonilta loistivat tutut kasvot, kun hyökkääjät Nicklas Bäckström ja Tom Wilson sekä puolustaja John Carlson onnistuivat maalinteossa.

Capitalsin torstai-illan kolmas maali merkittiin Toronto Maple Leafsista viime kaudella Washingtoniin siirtyneelle puolustaja Rasmus Sandinille. Washington johti kolmella maalilla vielä reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta Detroit nousi iskuetäisyydelle hyökkääjä Robby Fabbrin (2+0) kahdella maalilla. Suomalaispuolustaja Olli Määttä (0+1) saalisti syöttöpisteen Fabbrin ensimmäiseen osumaan.

Capitalsin kesän 2022 ykköskierroksen varaus (20. vuoro) Ivan Miroshnitshenko kirjautti kaksi syöttöpistettä. Nuori venäläishyökkääjä pelaa ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa.

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 2-1 ja.

Los Angeles Kingsistä Chicagoon viime kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Andreas Athanasiou ratkaisi Blackhawksille jatkoaikavoiton syksyn ensimmäisestä harjoitusottelusta.

Katseet kohdistuivat erityisesti Blackhawksin huippulupaus Connor Bedardiin (0+2), joka pääsi ensimmäistä kertaa irti Chicagon paidassa NHL-harjoitusottelussa. Nuori kanadalaishyökkääjä saalisti ykkössyötön kumpaankin Blackhawksin maaliin. Jatkoajalla hän vapautti Athanasioun nokikkain Bluesin maalivahti Will Cranleyn kanssa. Bedard sai jääaikaa 21.20 ja laukoi viidesti kohti maalia.

New York Rangers - New Jersey Devils 2-3

NYR-NJD: Bratt naulaa namupassista johto-osuman Devilsille

Viime kevään pudotuspelien kiistakumppanit ottivat yhteen harjoitusottelussa. Väännön voittaneesta Devilsistä tehokkain oli kaksi syöttöpistettä saalistanut hyökkääjä Jack Hughes (0+2). Rangersin avausosuman tehnyt puolustaja Erik Gustafsson (1+1) osallistui joukkueensa molempiin maaleihin.

Devils ehti laittaa kiekon tyhjään rysään noin puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, minkä myötä vieraat siirtyivät 3-1 johtoon. Hyökkääjä Brennan Othmann iski kuitenkin Rangersille kavennuksen vielä viimeisellä minuutilla. Maali oli kanadalaissveitsiläiselle Othmannille ensimmäinen Rangersissa. Seura varasi hänet vuoden 2021 NHL Draftissa ensimmäisellä kierroksella (16. vuoro).

Vajaat 18 minuuttia pelannut Rangersin hyökkääjä Kaapo Kakko jäi tehopisteittä.

Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 3-1

Yhdysvaltalaishyökkääjä Drew O'Connor (2+0) ratkaisi päätöserän kahdella maalillaan torstain harjoitusottelun voiton Pittsburghille. Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 1-1, kun Penguinsin hyökkääjä Rickard Rakell ja Sabresin hyökkääjä Tage Thompson olivat tehneet avausmaalit joukkueilleen.

Kummankaan joukkueen kokoonpanoissa ei nähty suomalaispelaajia.