Kaapo Kähkönen

NHL:ssä pelattiin tiistaina kuuden harjoitusottelun kierros. Suomalaispelaajista esiintyi eniten edukseen Kaapo Kähkönen, joka pelasi San Jose Sharksin maalilla täydet minuutit eikä päästänyt kiekkoa taakseen kertaakaan.

Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 0-2

Kaapo Kähkönen pysäytti 18 laukausta ja torjui harjoituskauden ensimmäisen nollapelinsä, kun Sharks kohtasi ilman suurimpia tähtiään pelanneen hallitsevan Stanley Cup -mestarin Golden Knightsin. Suomalaisveskari on antanut hyviä näyttöjä harjoituskaudella, sillä San Jose on voittanut molemmat ottelut, joissa hän on ollut torjuntatöissä. Kähkönen pysäytti joukkueensa ensimmäisessä harjoitusottelussa niin ikään Vegasin. Tuolloin Sharksin voittolukemat olivat 5-2.

Voittomaalin iski toisen erän alussa hyökkääjä Thomas Bordeleau, joka on pelannut aiemmilla kausilla hajapelejä Sharksin NHL-kokoonpanossa. San Josen toisen maalin viimeisteli puolustaja Jacob MacDonald ylivoimalla.

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 4-2

Blackhawks kaatoi Red Wingsin joukkueiden toisessa peräkkäisessä harjoitusottelussa. Detroitin maalilla aloitti Ville Husso, joka torjui ensimmäisen puolikkaan ottelusta. Suomalaismaalivahti pysäytti 13 laukausta (92,9 %) ja päästi yhden maalin.

Chicago otti johtoaseman kahdesti, mutta Detroit nousi molemmilla kerroilla tasoihin hyökkääjä Joe Velenon (2+0) maaleilla. Blackhawksin voittomaali syntyi lopulta kolmannen erän puolivälissä, kun Tampa Bay Lightningista Chicagoon täksi kaudeksi siirtynyt Corey Perry (2+0) vei joukkueensa jälleen johtoon.

Kolmatta kertaa Red Wings ei onnistunut nousemaan rinnalle. Blackhawksin tulokashyökkääjä Connor Bedard (1+2) viimeisteli tyhjään rysään uransa ensimmäisen maalin NHL-harjoitusotteluissa. Nuori huippulupaus on saalistanut kolmessa harjoitusottelussa tehopisteet 1+4=5.

Dallas Stars - Colorado Avalanche 3-1

Hyökkääjät Jason Robertson, Joe Pavelsk ja Craig Smith heiluttivat verkkoa, kun Stars kukisti kotonaan Avalanchen. Coloradon tshekkihyökkääjä Ondrej Pavel iski joukkueensa johtoon alivoimalla toisen erän alussa, mutta Dallas käänsi pelin edukseen.

Justus Annunen pelasi kelpo pelin Avalanchen maalilla ja pysäytti 27 laukausta (93,1 %). Coloradossa tryout-sopimuksella pelaava hyökkääjä Joel Kiviranta (17.25 ja -1) kohtasi entisen seuransa, mutta ei yltänyt tehopisteille. Dallasin puolustuksessa Miro Heiskanen (21.42) jäi tehopisteittä.

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 2-0

Lightning kaatoi Panthersin Tanner Jeannot'n (1+0) ja Nick Paulin (1+0) ylivoimaosumilla. Floridan paikalliskohtaamisessa tunteet kävivät kuumina, sillä Lightningille vihellettiin ottelussa 68 ja Panthersille 82 jäähyminuuttia.

Suomalaisista ottelussa pelasivat Lightningin hyökkääjä Waltteri Merelä, Panthersin hyökkääjät Anton Lundell ja Eetu Luostarinen sekä puolustaja Niko Mikkola. Kaikki suomalaiset jäivät tehopisteittä, mutta Mikkola, Lundell ja Merelä pääsivät osallisiksi tiistaitansseihin kolmannessa erässä.

Boston Bruins - Washington Capitals 4-5 ja.

Bruins ja Capitals järjestivät yhdeksän maalin talkoot tiistain kunniaksi. Kaikille yhdeksälle osumalle löydettiin lisäksi eri tekijä. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, kun Calgary Flamesin organisaatiosta Washingtoniin täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Matthew Phillips iski kiekon verkkoon.

Phillips on tehnyt kovia tehoja AHL:ssä. Viime kaudella hän saalisti 66 AHL-ottelussa tehopisteet 36+40=76 ja oli sarjan viidenneksi tehokkain pelaaja.

BOS-WSH: Phillips tekee komean soolomaalin jatkoajalla

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 4-1

Kings kaatoi Ducksin toistamiseen harjoituskaudella. Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti, ja kertaalleen ottelu on kääntynyt Anaheimin eduksi jatkoajalla.

Los Angelesin maalit tekivät jo paikkansa NHL:ssä vakiinnuttaneet hyökkääjät Carl Grundström (1+1), Kevin Fiala (1+0), Blake Lizotte (1+0) ja Adrian Kempe (1+0). Anaheimin ainokaisen iski hyökkääjä Brett Leason.

LAK-ANA: Fiala kiepauttaa avausmaalin ensimmäisessä erässä