panthersREAX

Florida Panthersilla oli tiistaina mahdollisuus katkaista Stanley Cup -finaalisarja ja käynnistää mestaruusjuhlat. Mutta tehtävän suorittaminen epäonnistui toisen kerran peräkkäin. Edmonton Oilers otti vierasvoiton maalein 5-3 ja kavensi Panthersin johtaman ottelusarjan tilanteeksi 3-2.

Panthersin erikoistilannepelaaminen petti, sillä joukkue ei pystynyt tekemään yhtään maalia kolmesta ylivoimatilanteestaan. Oilers puolestaan pääsi viisi kertaa yrittämään maalia ylivoimalla ja onnistui kahdesti.

– Tämän täytyy loppua. Pidämme siitä huolen, Panthersin päävalmentaja Paul Maurice viittasi nyt jo toiseen peräkkäiseen otteluun, jossa Oilers pääsi tekemään maalin alivoimalla pelatessaan.

Mutta muuten Maurice ei moittinut joukkueensa pelaamista.

– Viidellä viittä vastaan pelasimme hyvin. Minusta pelimme oli ok, hän totesi.

Keskushyökkääjä Sam Bennett puolestaan mainitsi ottelun jälkeen erikoistilanteiden lisäksi toisenkin asian, johon heidän täytyy kiinnittää paremmin huomiota seuraavassa ottelussa.

– Meidän pitää olla paremmin hereillä ottelun alussa. Lopussa sen sijaan painostimme hyvin. Toisessa ja kolmannessa erässä pelimme oli tarkkaa, hän tuumi.

Bennett muistutti, että he tarvitsevat enää yhden voiton päästäkseen nostamaan kannun ilmaan, ja sen hankkimiseen he keskittyvät tällä hetkellä.

Panthersin ja Oilersin viidennen Stanley Cup -loppuottelun huippuhetket

Tkachuk syttyi liekkeihin ja muut seurasivat perässä

Maurice yritti iskeä ketjuihinsa kipinää vaihtamalla Evan Rodriguesin ja Carter Verhaeghen paikkoja keskenään ja saikin muutoksillaan Bennettin johtaman kakkosketjun vauhtiin. Varsinkin Bennettin oikealla laidalla viilettänyt Matthew Tkachuk vastasi valmentajan huutoon, sillä hän laukoi Panthersin 1-3 maalin toisen erän seitsemännellä minuutilla ja syötti Oliver Ekman-Larssonin 3-4 kavennuksen kolmannen erän alkuminuuteilla.

– Hän (Tkachuk) oli fantastinen. Hän teki tärkeän maalin, ja koko se ketju oli liekeissä. Vastapuoli ei todellakaan toivo sitä, että hän pääsee maalin edustalle kiekko mailansa lavassa, Maurice pohti.

Myös Bennett kehui Tkachukin nostaneen pelinsä uudelle tasolle ottelun edetessä.

– Muut kaverit seurasivat häntä. Juuri tällaista peliä tarvitsemme häneltä.

Tkachuk piti täysin anteeksiantamattomana sitä, että he aloittivat ottelun antamalla alivoimalla pelaavan vastustajan tehdä maalin. Se ei hänen mielestään saa enää toistua.

– Viidellä viittä vastaan pelasimme hyvin, ja siitä on hyvä jatkaa. Seuraavassa ottelussa meidän ei pidä ottaa jäähyjä tasaviisikoin pelattaessa, ja ylivoimatilanteet pitää käyttää hyödyksi, hän kaavaili.

Tkachuk myönsi, että tokihan se rassaa, kun toisen kerran hukkaa tilaisuuden katkaista sarja ja mestaruusjuhlat jäävät pitämättä.

– Mutta mikään ei ole muuttunut meidän mielissämme. Saamme perjantaina uuden tilaisuuden. Menemme Edmontoniin 3-2 sarjajohdossa. Meillä on nyt pari päivää aikaa levätä ja valmistautua seuraavaan otteluun.

Myös ykkösketjusta Bennettin rinnalle siirtynyt ja illan kakkostähdeksi valittu Rodrigues oli pelituulella, sillä ensin hän alusti Tkachukin maalin ja antoi 2-4 osumallaan Panthersille vielä mahdollisuuden taistella voitosta.

FLA-EDM: Tkachuk kiskaisee upeasti yläkulmaan

Maurice haastoi pelaajansa välttämään jäähypenkkiä

Finaalisarjan kuudes ottelu pelataan perjantaina Edmontonin Rogers Placessa. Maurice pystyi heti tiistaina hävityn ottelun jälkeen nimeämään asian, joka heidän täytyy tehdä toisin seuraavassa koitoksessa.

– Meidän täytyy pysyä poissa jäähyaitiosta, hän heitti haasteen pelaajilleen.

Maurice painotti, että mikään ei ole muuttunut heidän tilanteessaan kahden viimeksi pelatun ottelun aikana. Hänen olonsa ei tunnu sellaiselta, että ilmat olisi päästetty ulos, ja hän uskoi, ettei joukkueestakaan tunnu siltä.

– Vain se on muuttunut, että olemme oppineet joitakin asioita, hän linjasi.