Bruins take down Canucks 4-0

Vancouver Canucks pelaa parasta kauttaan pitkään aikaan, mutta torstain ottelukierros toimi nousukkaalle jonkinlaisena oppituntina siitä, millaisella tasolla NHL:n terävimmässä kärjessä todella operoidaan.

Vierailu TD Gardeniin osoittautui nöyristäväksi kokemukseksi. Niin ikään vahvaa runkosarjaa tahkoava Boston Bruins ei antanut Canucksille juuri lainkaan siimaa. Kaksi pistettä jäivät isäntien tilille tylyin 4-0 numeroin.

– Tämä oli ensimmäinen tappiomme varsinaisella peliajalla vähään aikaan. Jos tappio tulee, niin kaipa se sitten tulee karusti. Sitä tämä oli. Päästimme kaksi maalia pelatessamme ylivoimaa. Ei niin voi tapahtua. Tässä oli ehdottomasti kyse oppitunnista, Canucksin päävalmentaja Rick Tocchet myönsi.

Tulos tarkoitti Canucksin pitkän pisteputken loppua. Vancouver oli kerännyt pisteitä peräti 12 ottelusta peräkkäin. Tiedossa oli, että kauden ensimmäisen kohtaaminen Bostonin kaltaisen rutinoituneen ryhmän kanssa olisi koetinkivi, mutta aivan näin selkeitä lukemia ei ehkä kukaan osannut odottaa.

– Bruins ansaitsee kehunsa, he pelasivat omaa peliään. Emme kuitenkaan voi antaa vastustajalle kahta alivoimamaalia. Toisen erän kaksi maalia puolestaan olivat tavallaan omia virheitämme. Boston ei siis välttämättä edes tehnyt mitään poikkeuksellista, me vain ammuimme itseämme jalkaan, arvioi Canucksin puolustaja Quinn Hughes.

Kolmanteen erään tultaessa ottelu oli jo ratkennut, eikä kaukalossa tai sen paremmin katsomossakaan ollut juuri mitään jännitettävää. Boston iski kahdessa ensimmäisessä erässä kaksi maalia per erä ja karkasi turvallisen matkan päähän.

BOS-VAN: Zacha pääsee nokikkain maalivahdin kanssa ja osuu

Heti ensimmäinen peliminuutti antoi viitteitä siitä, mitä tuleman pitää. Brad Marchand iski 1-0 osuman alivoimalla, kun pelattuna oli vasta 32 sekuntia. Jäähy ensimmäisillä sekunneilla on poikkeuksellista, mutta alivoimamaali sen aikana vielä erikoisempaa. Bruins oli kuitenkin hereillä.

Temppu toistui erän loppuvaiheessa. David Pastrnak seurasi rangaistusaitiosta, miten Danton Heinen tuplasi kotijoukkueen johdon.

– Omasta mielestämme olemme olleet ongelmissa alivoimalla. Emme ole yltäneet omalle tasollemme. Puhuimme siitä ottelun alla. On aika todella laittaa kaikki likoon ja alkaa tehdä oikeita asioita, ja tehdä ne kunnolla. Niin tapahtui tänään, Bruinsin maalivahti Linus Ullmark kertoi.

Toisessa erässä ei tehty alivoimamaaleja, mutta jäävettä valui edelleen Canucksin niskavilloihin – tällä kertaa salamamaalien muodossa. Morgan Geekie ja Pavel Zacha tekivät Bostonin kaksi seuraavaa osumaa toisen erän ensimmäisellä minuutilla vain 15 sekunnin sisällä toisistaan.

Thatcher Demko torjui Canucksin maalilla 21 kertaa, mutta joutui toteamaan yhdeksän ottelun henkilökohtaisen voittoputkensa päättyneeksi. Ullmark puolestaan torjui kaikki 17 kohtaamaansa laukausta. Nollapeli oli hänelle kauden ensimmäinen.

Vancouverin pisteputki oli alkanut 5. tammikuuta ja kestänyt näin yli kuukauden ajan. Kokonaan ilman tehtyjä maaleja se oli jäänyt edellisen – ja tämän kauden ainoan aiemman – kerran 17. lokakuuta, runkosarjan kolmannessa ottelussaan.

– Olisin ehkä voinut auttaa joukkuetta paremmin muutamissa paikoissa. Tämä ei mielestäni ollut mikään 4-0 peli. Voimme ottaa mukaan tiettyjä hyviäkin asioita, Demko toivoi.

Tuloksesta huolimatta Vancouver säilyttää paikkansa koko NHL:n laajuisen sarjataulukon kärkisijalla. Canucks on voittanut 51 ottelustaan 34 ja kerännyt kaikkiaan 73 pistettä. Ottelu- ja pistemäärät ovat samat kuin Bruinsilla, joka on kuitenkin voittanut vähemmän ja pelannut enemmän jatkoaikoja, joten se jää keskinäisessä vertailussa toistaiseksi toiseksi.

Asetelma heijastelee sarjataulukon kärkikaksikon jatkuvaa tasaisuutta. Vancouver ja Boston ovat olleet ykkös- ja kakkospaikoilla jo 22 päivää peräjälkeen. Ero joukkueiden välillä ei sinä aikana ole kertaakaan kasvanut yli kahteen pisteeseen. Edellisen kerran NHL:n kahden kärkijoukkueen välinen ero on ollut kahta pistettä suurempi 18. joulukuuta, jolloin Vegas Golden Knights oli kolme pistettä Canucksin edellä.

Se tasaisuus ei silti juurikaan välittynyt torstaiseen keskinäiseen voittotaisteluun. Boston sai haluamansa, kahdeksannen voittonsa kymmenestä viime ottelusta. Nyt on kiinnostavaa seurata, mitä kaikkea Canucks pystyy kokemuksestaan oppimaan. Mahdollisuus revanssiin odottaa nimittäin vain kahden viikon päässä, jolloin Bruins matkustaa Canucksin vieraaksi Vancouveriin.