van 1-8

Vancouver Canucksin koko hyökkäyskaluston vahvuus oli nähtävillä Madison Square Gardenissa maanantaina.

Canucks kävi ottamassa mittaa toisesta NHL:n sarjataulukon kärkipään joukkueesta ja selvisi titaanien taistosta voittajana. New York Rangers kaatui vieraskentällä lukemin 6-3.

– Tuollaisen vastustajan kaataminen edellyttää paljon apuja, ja tänään saimmekin sitä kaikilta. Rangers painosti, eikä tuon tason joukkuetta voi pitää aisoissa koko ottelua. Valtaosan ajasta kuitenkin teimme hyvää työtä jopa joutuessamme paineen alle, Canucksin päävalmentaja Rick Tocchet kehui.

Illan kaavana oli, että aina kun Rangers onnistui tekemään maalin, Canucks antoi takaisin vähintään samalla mitalla – mutta yleensä jopa moninkertaisesti.

Rangers iski avausmaalin ylivoimalla jo kolmen minuutin kohdalla, mutta Canucks teki kaksi seuraavaa maalia kolmen minuutin aikana. Erätauolle se paineli 3-1 johdossa. Toisessa erässä isännät osuivat taas ensimmäisinä, ja Vancouver vastasi jälleen kahdella salamamaalilla.

Kolmannessa erässä sama toistui vielä kerran. Rangers onnistui maalinteossa heti alussa, mutta Canucks kuittasi senkin osuman. Vahva kotijoukkue pysyi turvallisen etäisyyden päässä koko illan ajan.

Sinä Päätät Loput

Lähetä Suosikkipelaajasi 2024 NHL All Star Weekend -Tapahtumaan

– Halusimme jatkaa samalla tavalla, jolla olimme pelanneet edellisessä ottelussamme New Jersey Devilsiä vastaan. Minusta onnistuimme siinä. Kaikki neljä ketjua pelasivat ehjän 60-minuuttisen, samoin puolustajat ja maalivahti, Canucksin ykköstähti Elias Pettersson iloitsi.

Kärki kiitää kovissa lukemissa

Pettersson nakutti maanantaina pisteitä jokaisessa erässä. Hän iski voittomaaliksi jääneen 4-2 osuman ja tyylitteli illan viimeisen osuman tyhjään rysään. Ensimmäisessä erässä tilille kilahti vielä kaksi syöttöpistettä, joten ruotsalainen mässäili neljällä tehopisteellä. Brock Boeser kirjautti tehot 1+2.

NYR-VAN: Pettersson väläyttää nopeita käsiään ja tekee upean maalin

Canucksilla on nyt jo kolme 50 pisteen miestä joukkueessaan, kun pelattuna on 40 ottelua. Vastaavaan on pystynyt 30 viime vuoden aikana ainoastaan kaksi muuta joukkuetta: Pittsburgh Penguins kaudella 1995-96 ja Ottawa Senators kaudella 2007-08.

Pettersson nosti talven pistesaldonsa 52 pisteeseen, joista 19 on ollut maaleja. Hän on NHL:n pistepörssissä kahdeksantena. Edelle yltää Canucksin omista riveistä J.T. Miller, jolla on sama määrä maaleja ja kaikkiaan 54 pistettä. Miller on pörssissä kuudes. Quinn Hughes täydentää tehokkaimman trion kymmenellä maalillaan ja 40 syöttöpisteellään. Hän on pistepörssin 11. ja puolustajien ykkönen.

Hughesin illan plus-miinuslukema oli komea +4. Hän on nyt NHL:n tilastoykkönen kokonaislukemalla +30.

– Hän oli tänään kovassa lyönnissä. Hän halusi kiekon joka kerta ja olla mukana jokaisessa tilanteessa. Joskus hän yltyy tuollaiseen iskuun. Hänestä näkee, kuinka kovasti hän haluaa sitä. Hän suorastaan janoa painetta, Tocchet kuvaili.

Tulosta leveällä rintamalla

Peräti 11 Canucksin pelaajaa kirjautti tehopisteitä. Se on lupaava merkki tulosrintaman leveydestä pitkällä tähtäimellä, sillä paine ei kerry vain muutaman pelaajan niskaan – vaikka Canucksilla kyllä on niitä loistavia yksilöitäkin. Kyse ei myöskään ole poikkeuksesta, sillä Vancouver kaatoi Devilsin vain pari päivää aiemmin 6-4 lukemin, ja pisteille pääsi kymmenen Canucksin pelaajaa.

NYR-VAN: Boeser ohittaa Shestjorkinin avauserän lopulla

Mikä positiivisinta, tuttujen nimien lisäksi mukaan löytyy tehoja kovasti kaivanneita pelaajia. Maanantaina kaksi maalia tehnyt Nils Höglander ei ollut iskenyt kahta maalia samassa pelissä yli kahteen vuoteen. Päälle lisätään vielä huippuvireinen maalivahti, sillä Thatcher Demko torjui 39 kertaa eli tuplasti sen, mitä kollega toisessa kenttäpäädyssä.

Canucks on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme ja antanut junan puksuttaa tasaiseen tahtiin. Se ei ole kärsinyt peräkkäisiä tappioita marraskuun puolivälin jälkeen tai hävinnyt kolmea peräkkäistä ottelua vielä kertaakaan tällä kaudella. Sijoitus Pacific-divisioonassa on ensimmäinen, neljän pisteen erolla ennen Vegas Golden Knightsia.

Kaikkiaan Canucks on voittanut pelaamistaan 40 ottelusta 25 ja ansainnut 55 pistettä. Saldo on sen kautta aikain toiseksi paras tässä vaiheessa kautta. Kaudella 1992-93 Canucks keräsi 40 ensimmäisestä ottelustaan samat 25 voittoa, mutta yhden pisteen vähemmän, ja Stanley Cup -finaaliin päättyneellä kaudella 2010-11 oli 40 ottelun kohdalla kertynyt 27 voittoa ja 59 pistettä.

– Tästä pitää nauttia, mutta jos haluaa olla todella hyvä joukkue, joka pelaa koko ajan tasaisesti, pitää säilyttää maltti. Joukkueemme ansaitseekin kehuja, koska pelaajamme ovat todella oppineet pitämään päänsä kylmänä. Emme leiju pilvissä, mutta tästä saa silti ottaa ilon irti ja kerryttää itseluottamusta, Tocchet opasti.