PIT WSH Ovi and the Capitals take down Crosby and the penguins

NHL:n tiistain kierroksen yksi mielenkiintoisimmista kaksintaisteluista nähtiin Pittsburghissa, missä kohtasivat NHL:n 2000-luvun suurimmat tähdet, kotijoukkue Penguinsin Sidney Crosby ja Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin.

Tällä kertaa kaukalosta voittajana poistuivat Capitals ja Ovetshkin maalein 4-3. Samalla Washington päätti neljän ottelun mittaisen tappioputkensa. Penguinsilla taas katkesi kuuden ottelun pisteputki, jonka aikana joukkue nappasi viisi voittoa ja 11 sarjapistettä.

Sekä Ovetshkin että Crosby heiluttivat ottelussa maaliverkkoa. Viimeksi he olivat osuneet samassa ottelussa marraskuussa 2018. Joukkueiden välillä on koettu historian aikana 16 ottelua, joissa molemmat legendat ovat onnistuneet maalinteossa.

Ovetshkinin osuma oli erityisen makea, sillä venäläinen vastasi ottelun voittomaalista ja jatkoi samalla orastavaa maalivirettään, jota Capitals on kaivannut tällä kaudella. Washingtonin konkarilla on menossa NHL-uransa hiljaisin kausi maalien suhteen, mutta kiekko on alkanut löytää verkon perukoille viime aikoina, sillä Ovetshkin on tehnyt kuuteen viime otteluun kolme maalia. Kauden ensimmäisissä 29 ottelussa Capitalsin kippari sai aikaiseksi vain viisi täysosumaa.

Ovetshkin latoi kauden kahdeksannen rysänsä avauserän lopussa ja vei Capitalsin jo 4-0 johtoon.

PIT-WSH: Ovetshkin ohittaa Nedeljkovicin kaukaa ylivoimalla

– Tämä oli paras alku uudelle vuodelle. Uusi vuosi, uusi alku. Tämä kelpaa meille, Ovetshkin totesi tyytyväisenä.

Crosby puolestaan teki kauden 21. maalinsa. Lisäksi hän saalisti vielä yhden syöttöpisteen ja nousi Joe Thorntonin ohi 12. sijalle NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä. Crosby on tehnyt urallaan 1 226 ottelussa tehot 571+969=1 540. Seuraavana hänen tähtäimessään ovat Ray Bourque (1 579) ja Phil Esposito (1 590). Ovetshkin puolestaan on liigan kaikkien aikojen pistepörssissä 16. sijalla tehoillaan 830+677=1 507.

Crosby iski tiistain osumansa ottelun puolivälissä ja toi isännät kahden maalin päähän Capitalsista. Aikaa takaa-ajolle oli vielä runsaasti, mutta Capitals kesti.

– Ottelun alku ei ollut hyvä, mutta meillä oli mahdollisuus nousta peliin mukaan. Olimme varuillamme ja pelasimme oikealla tavalla. Emme antaneet vastustajalle paljoakaan (avauserän jälkeen), joten olimme siinä mielessä viisaita, Crosby kertasi illan kamppailua.

Viisautta puuttui kuitenkin ensimmäisen 20-minuuttisen ajan, sillä ajautuminen 0-4 tappioasemaan kotijäällä ei ole hyväksyttävää. Tom Wilson aloitti maalinteon jo ensimmäisellä minuutilla. Beck Malenstyn, Martin Fehervary ja Ovetshkin onnistuivat erän jälkimmäisellä puoliskolla.

Ovetshkin ampui ylivoimamaalinsa ranteella kaukaa siniviivan tuntumasta. Pittsburgh oli vaihtanut maalivahtia ennen Ovetshkinin onnistumista, kun kolmesti antautunut Tristan Jarry vaihdettiin Alex Nedeljkoviciin.

– “Jars” ei pelannut parasta peliään, mutta ei pelannut meidän joukkueemmekaan alussa, myönsi Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan.

Kotijoukkue teki arvokkaan kavennusosuman vielä ennen ensimmäistä erätaukoa, noin puoli minuuttia Ovetshkinin 4-0 maalin jälkeen. Rickard Rakell sytytti punalampun vain neljä sekuntia ennen summerin soittoa.

– Olisimme halunneet päättää ensimmäisen erän oikealla tavalla. Se oli tärkeä hetki ottelun kannalta, sillä he saivat erätauolle hieman hengitystilaa, harmitteli Capitalsin päävalmentaja Spencer Carbery.

Crosbyn 2-4 kavennus syntyi ajassa 29.11 ylivoimalla. Penguinsin kapteeni taisteli kiekon ilmasta sisään maalineduskamppailussa. Crosby oli isossa roolissa myös toisen erän lopussa alustaessaan Jake Guentzelin tekemän 3-4 kavennuksen.

Capitals kuitenkin kesti loppuun asti, vaikka Penguins hallitsi tapahtumia kahdessa viimeisessä erässä ja loi ottelun lopussa kovan vyöryn vieraiden päätyyn. Penguins voitti kahden viimeisen erän laukaukset 29-11 ja viimeisen reilun kymmenminuuttisen laukaukset 7-0.

– Rentouduimme hieman loistavan alun jälkeen, mutta pelasimme taas kolmannessa erässä hyvää peliä, kiteytti Ovetshkin.

Ottelun merkitystä korosti myös se, että molemmat joukkueet taistelevat playoff-viivan tuntumassa. Ennen ottelua kummatkin olivat 40 sarjapisteessä, mutta Capitals nousi voitollaan edelle ja kiinni Itäisen konferenssin viimeiseen pudotuspelipaikkaan.

– Häviäminen ei ole koskaan hyvä asia. Kukaan meistä ei tyydy siihen, että nousimme neljän maalin takaa maalin päähän. Haluamme voittaa, etenkin oman divisioonan kamppailumme. Haluamme saada pisteet niistä väännöistä, mutta tänään emme onnistuneet siinä, Crosby harmitteli.

Penguins on Metropolitan-divisioonassa toiseksi viimeisenä, mutta erot ovat pieniä ja voimasuhteet vaihtuvat nopeasti. Capitals on parin pisteen päässä viidentenä, ja toisella sijalla oleva Carolina Hurricanes vain kuuden pisteen päässä. Lisäksi Carolina on pelannut kaksi ottelua enemmän kuin Pittsburgh.