husso 10-1

NHL:n harjoitusottelut kävivät kiivaina, kun kalenteri käännettiin lokakuun puolelle. Tiistaina, kuukauden ensimmäisenä päivänä, kamppailtiin kahdeksan ottelun edestä.

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 1-2

Maalivahti Ville Husso nousi sankariksi Red Wingsin vierasvoitossa. Suomalaisveskari torjui 43 kertaa ja sai ansaitusti ottelun ykköstähden kunnian. Detroitin väreissä nähtiin myös puolustajat Eemil Viro (0+1) ja Antti Tuomisto.

Pittsburghin Rickard Rakell avasi maalihanat, mutta sen jälkeen maalinteosta vastasi Detroit. Vieraiden maalintekijät olivat Viron syötöstä osunut Amadeus Lombardi sekä Nate Danielson.

Penguinsin Ville Koivunen jäi tehopisteittä.

New York Rangers - New Jersey Devils 5-4

Kaapo Kakko viimeisteli avausmaalin Rangersin kotivoitossa paikallisvastustaja Devilsistä. Suomalaishyökkääjä oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja ohjasi puolustaja Zac Jonesin lähettämän kiekon ilmasta verkon perukoille.

NYR-NJD: Kakko avaa maalihanat ensimmäisessä erässä

Jones (0+2) onnistui muutenkin mainiosti ja nousi illan ykköstähdeksi. Koesopimuksella Devilsissä pelaava Kevin Labanc puolestaan antoi vahvat näytöt ja latasi tehot 2+1.

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3-4

Oliver Kapanen teki maalin ja Joel Armia syötti kaksi, kun suomalaiskaksikon edustama Canadiens hävisi kotonaan Senatorsille 3-4. Kapanen nosti kiekon yläpesään kolmannessa erässä Armian ja Joshua Royn syötöistä. Armia syötti lisäksi Kirby Dachin ensimmäisessä erässä tekemän maalin.

Lupaava puolustaja Carter Yakemchuk (1+1) oli Senatorsin valopilkku epäonnisessa illassa. Hyökkääjät Brady Tkachuk ja Tim Stützle sekä puolustaja Thomas Chabot joutuivat jättämään kaukalon kesken ottelun loukkaantumisten vuoksi. Kaikki kuuluvat Ottawan luottopelaajiin.

Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights 1-6

Golden Knights pelasi vaihtoehtoisella miehistöllä, jolla tuntui olevan kovasti näyttöhaluja. Vieraat iskivät lukemat 6-1 Avalanchen kotiyleisön järkytykseksi.

Zach Aston-Reese iski Vegasille kaksi maalia. Kahden pisteen miehiä olivat myös Brendan Brisson (1+1), Tanner Laczynski (1+1) ja Ben Hutton (0+2). Akira Schmid torjui 27 kertaa.

Jere Innala vastasi Coloradon avausmaalista. Hän ampui osumansa ylivoimalla Nathan MacKinnonin ja Cale Makarin syötöistä. Mikko Rantanen ei saanut tällä kertaa tehopinnoja. Justus Annunen oli Coloradon varamaalivahtina.

COL-VGK: Innala paukauttaa ylivoimalla MacKinnonin tarjoilusta

San Jose Sharks - Utah Hockey Club 1-3

Sharks koki tiistaina rankkaa epäonnea, sillä superlupaus Macklin Celebrini joutui jättämään kamppailun kesken alavartalovamman takia. Celebrini oli kesän 2024 NHL Draftin ykkösvaraus.

San Josen ainoan maalin teki Matt Benning. Matias Maccelli syötti Utahin avausosuman, jonka viimeisteli Sean Durzi ylivoimalla. Vierasjoukkueen kaksi muuta maalia teki Kailer Yamamoto.

Aku Räty luisteli Utahin hyökkäyksessä ja sai peliaikaa 10.43.

Boston Bruins - Philadelphia Flyers 4-1

Bruins kaatoi kotihallissaan Flyersin ylivoimaisella esityksellä. Flyers sai aikaiseksi vain 14 laukausta kohti vastustajan maalia ja yhden täysosuman.

Justin Brazeau teki Bostonin avausmaalin, ja tasoituksesta vastasi Philadelphian Travis Konecny. Bruins repäisi tarvitun kaulan kolmannessa erässä, jossa onnistujat olivat Tyler Johnson sekä tyhjään maaliin osuneet Charlie Coyle ja Mark Kastelic.

Samuel Ersson pelaa lupaavaa syksyä Flyersin maalivahtina. Nyt ruotsalaiselle kertyi 30 torjuntaa.

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 7-2

Kirill Kaprizov johti Wildin maali-ilottelua kotihalli Xcel Energy Centerissä. Minnesotan tähtihyökkääjä teki maalin ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Kokenut puolustaja Jared Spurgeon teki Wildille kaksi maalia, kun taas Mats Zuccarello järjesti syötön kolmeen täysosumaan. Filip Gustavsson torjui Minnesotan maalilla 19 kertaa.

Connor Bedard ja Jason Dickinson olivat Blackhawksin maalintekijät.

MIN-CHI: Bedard iskee irtokiekon reppuun toisen erän viimeisellä sekunnilla

St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 1-3

Blue Jackets kävi hakemassa vierasvoiton St. Louisista. Bluesin puolustaja Justin Faulk oli ottelun avausmaalin tekijä, mutta sen jälkeen vierasjoukkueen maalivahti Jet Greaves piti maalinsa puhtaana. Hänelle kertyi 22 torjuntaa.

Jegor Tshinahov teki Columbuksen tasoitusmaalin ylivoimalla toisessa erässä, ja voitto-osuman sai tililleen Gavin Brindley. Kolmannessa erässä osui vielä Mathieu Olivier, joka siirsi kiekon tyhjiin.

Bluesin Kasperi Kapanen ja Blue Jacketsin Mikael Pyyhtiä eivät päässeet tehopisteille.