parsinnen

NHL:n harjoituskausi lähenee loppuaan, kun runkosarja polkaistaan käyntiin perjantaina Tshekin Prahassa ja ensi viikon tiistaina myös Pohjois-Amerikassa. Keskiviikkona urakoitiin kuitenkin vielä viisi harjoitusottelua.

Carolina Hurricanes - Nashville Predators 4-6

Kokoonpanopaikasta Predatorsissa taisteleva 23-vuotias Juuso Pärssinen iski harjoituskauden ensimmäisen osumansa. Nuoren voimahyökkääjän maalissa oli ripaus tyyliä, sillä hän toimitti kiekon verkkoon pyörähtämällä vauhdista lähellä hyökkäysalueen kulmaa. Hurricanesiin täksi kaudeksi Colorado Avalanchesta siirtynyt puolustaja Sean Walker oli yhtä ihmeissään kuin joukkueensa veräjänvartija Yaniv Peters, kun Pärssisen laukaus vilahti jäitä pitkin Carolinan maaliin.

Ensimmäinen erä oli Predatorsilta muutenkin vahva, sillä musiikkikaupunkilaiset painelivat erätauolle johtolukemissa 4-1. Lukemat olisivat voineet olla isommatkin, sillä esimerkiksi Nashvillen ykköspyssy Filip Forsberg epäonnistui rangaistuslaukauksessa.

Hurricanes ryhdistäytyi toiseen erään ja kirikin lähelle Predatorsia. Hyviä näyttöjä antoi muiden muassa 19-vuotias ruotsalaishyökkääjä Felix Unger Sörum, joka iski ensimmäisessä erässä Carolinan avausmaalin ja kirjautti ottelussa tehot 1+2. Vegas Golden Knightsista Predatorsiin kesällä siirtynyt hyökkääjä Jonathan Marchessault (2+0) osui kahdesti.

Hurricanesin suomalaispuolustaja Aleksi Heimosalmi jäi tehopisteittä. Juuse Saros oli Nashvillen luukkuvahtina.

Winnipeg Jets - Calgary Flames 5-2

Jets otti voiton hyvän kolmannen erän myötä. Työnteko maistui ainakin Winnipegin suomalaishyökkääjä Brad Lambertille (0+1), jonka karvaus tuotti tulosta ja hän sai riistettyä kiekon hyökkäysalueen päädyssä. Lambert tarjoili pelivälineen maalin takaa ruotsalaispuolustaja Simon Lundmarkille, joka ampui limpun nuottaan. Syöttöpisteen lisäksi Lambert otti kahden minuutin jäähyn koukkaamisesta avauserässä.

Jetsiltä parhaassa maalivireessä oli sveitsiläishyökkääjä Nino Niederreiter, joka iski kiekon verkkoon kahdesti. Hyökkääjä Gabriel Vilardi kirjautti kolme syöttöpistettä.

WPG-CGY: Niederreiter saa kiekon maalin eteen ja tuikkaa sen sisään

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 1-2 ja.

Floridan osavaltion kiistakumppanit pelasivat niukkamaalisen jatkoajalle venyneen harjoitusottelun, jonka ratkaisun iski Panthersin nuori latvalaishyökkääjä Sandis Vilmanis. Pohjatyöt maaliin teki Anton Lundell, joka katkaisi Lightningin syötön puolustusalueella ja pyrki karkaamaan läpiajoon.

Tampa Bayn hyökkääjä Anthony Cirelli polki puolustussuuntaan minkä jaloistaan pääsi, ja saikin pysäytettyä Lundellin. Hieman suomalaisen perässä tullut Vilmanis korjasi kuitenkin irtokiekon talteen ja ampui voittomaalin. Hyvällä pelipäällä ollut Vilmanis kirjautti myös syöttöpisteen Zac Dalpen tekemään ylivoimaosumaan avauserässä.

TBL-FLA: Vilmanis pääsee irtokiekkoon ja sinetöi Floridan jatkoaikavoiton

Viime kaudella NHL:n runkosarjan pistepörssin voittanut Nikita Kutsherov iski kotijoukkueen ainoan maalin. Lightningin hyökkääjä Jesse Ylönen ja Panthersin hyökkääjä Eetu Luostarinen sekä puolustaja Niko Mikkola jäivät tehopisteittä.

TBL-FLA: Kutsherov laukoo kiekon verkkoon Pointin aloitusvoiton jälkeen

Seattle Kraken - Edmonton Oilers 6-2

Kraken nuiji Oilersia kokoonpanonsa leveydeltä, sillä kahteen tehopisteeseen ylsivät hyökkääjät Shane Wright (2+0), Brandon Tanev (1+1) ja Oliver Björkstrand (0+2) sekä puolustajat Will Borgen (1+1), Brandon Montour (1+1) ja Ryker Evans (0+2). Seattlen suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen (0+1) kirjautti syöttöpisteen Wrightin toiseen maaliin.

Oilersista kahteen tehopisteeseen ylsi Leo Draisaitl (1+1), joka laukoi öljymiesten avausmaalin ylivoimalla ja pohjusti Travis Dermottin maalin kaksi minuuttia myöhemmin toisessa erässä.

SEA-EDM: Draisaitl päättää hienon kuvion ylivoimamaaliin

Anaheim Ducks - Utah Hockey Club 5-2

Ducksin ykkösvitja oli hyvässä vireessä keskiviikkona. Ketjun keskellä pelannut nuori ruotsalaissentteri Leo Carlsson kirjautti tehot 1+2, ja hänen laidoillaan viilettäneet Alex Killorn (1+1) ja Cutter Gauthier (1+0) onnistuivat maalinteossa. Voitto-osuma jäi ensimmäistä kauttaan ammattilaisena aloittavan Gauthierin nimiin.

ANA-UTA: Gauthier viimeistelee mainiosta syöttökuviosta päätöserän alussa

Utahin riveissä pelasivat suomalaisista puolustaja Juuso Välimäki ja hyökkääjä Aku Räty, jotka jäivät kuitenkin tehopisteittä.