kasperi kapanen 10/4/24

NHL-kauden 2024-25 runkosarja alkaa tänään Tshekin Prahassa Buffalo Sabresin ja New Jersey Devilsin välisellä Global Series -ottelulla, mutta Pohjois-Amerikassa vasta paketoidaan harjoitusleirejä. Torstaina pelattiin kolmanneksi viimeinen harjoitusottelukierros, ja runkosarja polkaistaan kunnolla käyntiin ensi viikon tiistaina.

Torstain harjoitusotteluissa suomalaispelaajista pisteille pääsivät St. Louis Bluesin Kasperi Kapanen, Pittsburgh Penguinsin Valtteri Puustinen, Joona Koppanen, Ville Koivunen ja Jesse Puljujärvi sekä Dallas Starsin Roope Hintz. Maalivahti Justus Annunen torjui voiton Colorado Avalanchelle.

St. Louis Blues - Dallas Stars 4-3 ja.
Bluesin ja Starsin välisen ottelun suurimmaksi tähdeksi nousi jatkoaikaratkaisun tehnyt Jordan Kyrou, mutta myös Kasperi Kapanen oli tärkeä palanen nuottipaitojen voitossa. Kapanen on pelannut hankalan viime kauden jälkeen mallikkaasti, ja sama meno jatkui torstaina, kun suomalaislaituri keräsi tehot 1+1.

STL-DET: Kapanen kasvattaa Bluesin johtoa komealla osumalla päätöserässä

Jevgeni Dadonov vei Starsin johtoon avauserässä ylivoimalla. Roope Hintz sai maaliin syöttöpisteen. Mathieu Joseph iski tasoituksen toisessa erässä Kapasen esityöstä. Blues siirtyi kolmannessa erässä jo kahden maalin karkumatkalle Philip Brobergin ja Kapasen maalien myötä, mutta Logan Stankoven iski kahdesti päätöskympillä ja pakotti pelin jatkoille. Stankovenin toinen osuma syntyi vain 40 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatkoaikasankari Kyrou latoi voittomaalin ajassa 62.43.

STL-DAL: Kyrou upottaa kiekon reppuun jatkoajalla Thomasin tarjoilusta

Hintzin ohella Starsin kokoonpanossa nähtiin tulokashyökkääjä Arttu Hyry, joka jäi pisteittä.

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 1-3
Columbuksen Cole Sillinger teki ensimmäisen erän ainoan maalin kahdeksannella peliminuutilla. Penguins nousi rinnalle toisessa erässä suomalaisvoimin ajassa 24.52. Asialla oli viime kaudella yllättäen Penguinsin NHL-miehistöön noussut Valtteri Puustinen, ja ykkössyöttö meni ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa aloittavalle Ville Koivuselle.

Päätöserään mentiin tasatilanteessa, mutta vieraat veivät viimeisen kolmanneksen 2-0 ja painelivat voittoon. Ratkaisuosuman laukoi Jonathan Gruden Joona Koppasen esityöstä. Myös viimeisessä, tyhjään rysään syntyneessä maalissa oli suomalaisväriä, kun Jesse Puljujärvi sai syöttöpisteen Kevin Hayesin osumaan. Blue Jacketsin Mikael Pyyhtiä jäi tällä kertaa pisteittä.

Harjoitusleirin ollessa loppusuoralla Pittsburghissa on mielenkiintoinen tilanne suomalaisittain, sillä yhdelläkään härmäläisellä ei ole satavarmaa pelipaikkaa lopullisessa NHL-miehistössä.

– Sanoin pelaajillemme pelin jälkeen, että edessämme on vaikeita päätöksiä. He ovat tehneet päätöksenteosta vaikeaa, mikä on positiivinen ongelma, sanoi Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan viitaten muun muassa suomalaisnelikkoon.

Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche 1-3
Justus Annunen esiintyi mallikkaasti Avalanchen maalilla ja auttoi joukkueensa voittoon Golden Knightsista. Ritarit pystyivät ohittamaan 21 kertaa torjuneen suomalaiskassarin vain kertaalleen, kun Jack Eichel pääsi rokottamaan ylivoimalla toisen erän lopussa.

VGK-COL: Eichel ohittaa Annusen ylivoimalla ja tuo Vegasin maalin päähän

Coloradon voittomaalin takoi Sam Malinski toisessa erässä. Myös Jonathan Drouin ja Logan O'Connor heiluttivat Vegasin verkkoa. Ottelun ainoa suomalainen kenttäpelaaja oli Avalanchen hyökkääjä Joel Kiviranta, joka jäi kiikaritehoille.

Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 5-4
Molemmilla joukkueilla oli jäällä vähemmän nimekäs miehistö. Devilsillä tietenkin siksi, että sen ykkösmiehistö avaa kautensa tänään Euroopassa. Flyersin voitosta huolimatta illan tähti oli Devilsin Kevin Labanc, jolla on viimeiset hetket näyttää osaamistaan ennen tryout-jakson päättymistä. Paljon parempia näyttöjä ei voisi antaa, sillä Labanc iski hattutempun Flyersin verkkoon.

PHI-NJD: Labancin kolme maalia eivät riitä Devilsille voittoon

Flyersin riveistä esiin nousivat puolustaja Emil Andrae (1+2) ja hyökkääjä Anthony Richard (1+2). Philadelphian voittomaalista vastasi Noah Cates päätöserässä. Myös Olle Lycksell ja Jon-Randall Avon heiluttivat verkkoa. Labancin ohella Devilsistä maalinteossa onnistui Ryan Schmelzer.

Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 0-2
Hyökkääjä Nick Robertson oli Toronton juhlittu sankari, sillä hän viimeisteli vähämaalisen ottelun molemmat osumat. Voittomaali syntyi avauserässä, viimeinen kaappi päätöserässä. Max Pacioretty yrittää tehdä uutta tulemista Torontossa, jossa hän on tryout-sopimuksella. Torstaina konkari löi kovia näyttöjä pöytään alustaessaan Robertsonin molemmat osumat.

DET-TOR: Robertson vie Toronton kahden maalin johtoon päätöserässä

Anthony Stolarz torjui Maple Leafsin maalilla kaikki 30 kutia. Ville Husso avasi Detroitin luukkua, kun torjuntavuoro oli Cam Talbotilla (23 torjuntaa). Toronton pakistossa pelanneet Topi Niemelä ja Mikko Kokkonen sekä Detroitin alakerrassa viilettänyt Olli Määttä jäivät pisteittä.

Los Angeles Kings - Boston Bruins 4-1
Bruinsin maalivahti Joonas Korpisalosta ei ollut pysäyttämään isäntien Quinton Byfieldia, joka tehtaili torstaina hattutempun. Byfield iski kahdesti toisessa erässä ja kertaalleen päätöserässä. Myös Adrian Kempe pääsi maalin makuun. Bruinsin ainokaisen viimeisteli Patrick Brown.

Kevin Fiala ylsi kahden tehopisteen iltaan tarjoiltuaan kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Korpisalo pelasi koko ottelun ja torjui 22 kertaa.