FI Roundup 10/5

NHL:n runkosarja pyörähti jo perjantaina käyntiin Tshekin Prahassa, mutta rapakon takana tahkottiin lauantaina vielä yksi kierros harjoitusotteluita. Suomalaispelaajista kierroksen suuret onnistujat olivat maaliverkkoja heiluttaneet Florida Panthersin Aleksander Barkov ja Anton Lundell.

Los Angeles Kings - Florida Panthers 2-4

Kings oli vielä ennen lauantaita ilman varsinaisen peliajan tappiota, mutta nyt hallitseva mestari osoittautui liian kovaksi haasteeksi. Quebecissä pelattu ottelu oli näyttävä vääntö, jossa nähtiin kaksin kappalein suomalaispelaajan tekemiä maaleja.

Los Angelesin Phillip Danault avasi maalihanat jo kuuden peliminuutin kohdalla, mutta tämän jälkeen kotijoukkueeksi merkitty Kings joutui pulaan jäähyjen kanssa. Anze Kopitarin ja Vladislav Gavrikovin rangaistukset osoittautuivat kohtalokkaiksi, sillä Aleksander Barkov ja Anton Lundell onnistuivat vuorotellen maalinteossa miesylivoimalla.

Panthersin illan suurimmat sankarit olivat kuitenkin kaksi maalia ampunut hyökkääjä Jonah Gadjovich ja kolmen syöttöpisteen iltaa viettänyt puolustaja Aaron Ekblad. Floridan suomalaiset olivat loistavassa vireessä, sillä myös Eetu Luostarinen kirjautti itselleen syöttöpisteen Lundellin tekemään ylivoimamaaliin.

Nashville Predators - Carolina Hurricanes 3-5

Predatorsin Juuse Saros piti kotijoukkueen maalin puhtaana ensimmäisen 20-minuuttisen ajan, mutta sen jälkeen verkko heilui kantrikaupungissa tiuhaan tahtiin.

Nashville nousi takaa-ajoasemasta kahdesti tasoihin, mutta lopulta Hurricanesin päätöserän puristus oli liikaa. Vierasjoukkueen sankariksi nousi kolmannessa erässä kaksi maalia iskenyt hyökkääjä Eric Robinson. Kolmen tehopisteen (2+1) iltaa viettänyt 29-vuotias hyökkääjä liittyi Carolinan vahvuuteen viime kesänä.

Hurricanesin muista maaleista vastasivat Jaccob Slavin, Bradly Nadeau ja Sam Gagner. Predatorsin osalta maalitilastoihin pääsivät Mark Jankowski, Cole Smith ja Tommy Novak.

Nashvillen Juuso Pärssinen sai jääaikaa tasan 13 minuuttia, mutta jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä.

Washington Capitals - Boston Bruins 2-0

Vaihtelevasti syksyn harjoituskaudella esiintynyt Capitals onnistui runkosarjan kenraaliharjoituksessaan hienosti, kun Bruins kaatui kotijäällä puhtaasti lukemin 2-0.

Tasaväkisen ottelun avausmaali nähtiin ajassa 9.00, kun kotijoukkueen Aliaksei Protas yllätti alivoimalla Bostonin maalia vartioineen Brandon Bussin. Vierasjoukkueen kokoonpanossa ei nähty organisaation kirkkaimpia tähtiä, mikä näkyi suoraan myös Bruinsin peliesityksessä. Capitalsin toinen täysosuma merkittiin konkarihyökkääjä Trevor van Riemsdykin nimiin.

WSH-BOS: Protas rikkoo kuparisen

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 3-2

Maple Leafs lähti harjoitukauden viimeiseen otteluunsa varsin nimekkäällä kokoonpanolla, ja nimimiehet ottivatkin näyttävää roolia 3-2-kotivoitossa Red Wingsistä.

Kamppailun avauserä oli Detroitin hallintaa, ja vierasjoukkue onnistui maalinteossa kahdesti. Christian Fischer vei Red Wingsin johtoon ajassa 3.33, ja Andrew Copp osui ylivoimalla verkkoon ajassa 17.58. Kotijoukkue pääsi ensimmäisellä 20-minuuttisella myös maalin makuun, kun Steve Lorentz löi kiekon tolppien väliin Ryan Reavesin syötöstä.

Toronto nappasi ottelun hallinnan itselleen avauserän jälkeen, ja lopulta kamppailu ratkesi vaahteranlehtipaitojen tehokkaaseen ylivoimapeliin. Viime kauden maalipörssin ykkönen Auston Matthews onnistui ylivoimalla toisessa erässä, ja konkari John Tavares ampui loppulukemat 3-2 taululle niin ikään ylivoimalla.

Maalivahti Ville Husso pelasi koko ottelun Detroitin maalilla ja hänelle merkittiin tilastoihin 30 torjuntaa. Red Wings -puolustaja Antti Tuomisto pelasi yli 17 minuuttia, mutta jäi ilman tehopisteitä.

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 4-2

Vahvan harjoituskauden pelannut Senators ei antanut lauantaina paikallisvastustaja Montrealille mitään palaa, vaan nappasi selkeän kahden maalin kotivoiton. Ottawa sai otteluun unelmalähdön, kun hyökkääjä Shane Pinto heilutti maaliverkkoja kahdesti jo ensimmäisen kuuden minuutin aikana.

Canadiens tuli hetkeksi mukaan kamppailuun Christian Dvorakin osumalla, kunnes Pinton näytös jatkui jälleen erätauon jälkeen. Amerikkalaishyökkääjä alusti ensin Mike Amadion tekemän 3-1-maalin, ja viimeisteli sen jälkeen alivoimalla oman hattutemppunsa.

Montrealin Oliver Kapanen pääsi tehotilastoihin päätöserässä, mutta Arber Xhekaj’n kavennusmaali oli vain laiha lohtu vieraille.

OTT-MTL: Pinto viettää kolmen maalin iltaa

Utah Hockey Club - Colorado Avalanche 2-1

Utahin West Valley Cityssä pelattu harjoitusottelu oli loistava esimerkki siitä, kuinka kurinalaista peliä Utah Hockey Club voi parhaimmillaan pelata tulevalla kaudella. Kamppailussa ei varsinaisesti nähty hyökkäyspelin juhlaa, mutta kotijoukkue hyödynsi omat paikkansa hyvällä prosentilla.

Ottelun avauserä sujui tasaisissa merkeissä, kun molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Utahin Dylan Guenther vei kotijoukkueen johtoon ajassa 2.31, mutta Colorado punnersi lähes heti perään tasoihin tshekkihyökkääjä Ivan Ivanin täysosumalla.

Kamppailun lopullinen ratkaisu nähtiin heti päätöserän alussa, kun Utah pääsi pyörittämään ylivoimaa. Barrett Hayton ja Guenther alustivat tilanteen Nick Schmaltzille, joka löi kiekon verkkoon. Avalanche pääsi kokeilemaan omaa ylivoimaansa päätöserässä peräti neljä kertaa, mutta Utahin maalivahti Connor Ingram kesti kiekkosateen.

Suomalaispelaajista vain Avalanchen Joel Kiviranta pääsi tehopisteille, kun hänelle merkittiin syöttöpiste Ivanin maaliin.

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 6-2

Blackhawks oli vielä ennen lauantaita ilman varsinaisen peliajan voittoa, mutta nyt tilanteeseen saatiin muutos harjoituskauden viimeisessä ottelussa. Melko maltillisin odotuksin kauteen lähtevä Chicago antoi kotiyleisölleen juhlittavaa jo avauserässä, kun Ryan Donato, Philipp Kurashev ja Zachary Sanford onnistuivat kaikki maalinteossa heti illan kärkeen.

Viime kaudella vähiten maaleja runkosarjassa tehnyt Blackhawks sai tällä saralla onnistumisia oikein olan takaa, kun maaliverkot heiluivat kolmesti myös toisen 20-minuuttisen aikana. Chicagon päävalmentajan Luke Richardsonin kannalta oli myös positiivista, että kaikki kotijoukkueen kuusi maalia lähtivät eri pelaajien lavoista.

Bluesin Kasperi Kapanen ja Aleksanteri Kaskimäki jäivät ilman tehopisteitä.

Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 5-6

Kierroksen viimeisessä ottelussa kamppailuissa nähtiin yhteensä 11 maalia ja illan komein kiri. Vegas ja San Jose iskivät jo avauserässä molemmat kiekon verkkoon kahdesti, eikä vauhti hyytynyt loppuillan aikana.

Kotijoukkue Golden Knights lähti viimeiselle 20-minuuttiselle maalin johtoasemasta, mutta lopulta kuuden maalin päätöserä käänsi tilanteen Sharksin eduksi. Vierasjoukkue oli vielä kolme minuuttia ennen päätössummeria tukalassa kahden maalin takaa-ajoasemassa, mutta Luke Kuninin (2) ja Ethan Cardwellin osumat toivat maukkaan voiton haiparvelle.