det husso debrincat 10-18

Detroit Red Wings on saanut hyvän lähdön uuteen kauteen, sillä punasiivet liitävät tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Keskiviikkona Red Wings isännöi Little Caesars Arenassa Pittsburgh Penguinsia ja vei sarjapisteet maalein 6-3.

Detroitin onnistujiin lukeutui jälleen yhdysvaltalaishyökkääjä Alex DeBrincat, joka iski kaksi osumaa ja alusti yhden. Jevgeni Malkin vei Penguinsin johtoon avauserässä, mutta DeBrincat nosti maalillaan joukkueensa tasoihin ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Hänen toinen osumansa tuli pingviinien tyhjään rysään päätöserän lopulla.

DeBrincat saapui kesällä Detroitiin vaihtokaupassa Ottawa Senatorsista ja solmi uuden seuransa kanssa nelivuotisen sopimuksen. Hän on takonut kauden neljässä ensimmäisessä ottelussaan tehot 5+3=8, joilla irtoaa tällä hetkellä koko taalaliigan pistepörssin piikkipaikka ennen Edmonton Oilersin Leon Draisaitlia (4+3=7).

DET-PIT: DeBrincat jatkaa Czarnikin syötön häkkiin

Parhaimmilla NHL-kausillaan yli 40 maalia iskenyt DeBrincat on saanut haluamansa alun Detroitissa. Keskiviikon kahden osumansa myötä hänestä tuli viimeisimmän vuosikymmenen seitsemäs NHL-pelaaja, joka on pystynyt tekemään kauden ensimmäisissä neljässä ottelussaan vähintään viisi maalia.

– Tällainen alku tekee kaikesta helpompaa. Iso kiitos siitä kuuluu ketju- ja joukkuekavereille. Meillä on niin paljon vaihtoehtoja tehdä maaleja, että vastustajan on vaikeaa peittää ne kaikki, DeBrincat paalutti.

– Tällainen alku auttaa valtavasti. Kaikki ovat innoissaan uudesta tilanteesta, mutta samalla se synnyttää paineita. Alex on tehnyt hyvää tulosta tässä liigassa, Red Wingsin päävalmentaja Derek Lalonde sanoi yhdysvaltalaishyökkääjästään.

DeBrincat on asettunut kapteeni Dylan Larkinin johtaman ykkösvitjan laidalle. Vastuuta on tullut myös ykkösylivoimassa, ja yhdysvaltalaishyökkääjä on tykittänyt kauden neljään ensimmäiseen otteluun kaksi ylivoimamaalia.

Red Wings on tehnyt tulosta laajalla rintamalla ja tehtaillut tällä kaudella jo 19 osumaa. Neljän pelatun ottelun jälkeen Detroit jakaa eniten maaleja tehneen joukkueen tittelin Ottawan ja Carolina Hurricanesin kanssa.

– Kaikki kumpuaa kovasta työstä. Teemme töitä hyökkäysalueella, nostamme hyökkäyksiä nopeasti puolustusalueelta ja yritämme väsyttää vastustajan heidän alueellaan. Se on ollut mielestäni iso asia. Meillä on kokoonpanossamme paljon syvyyttä. Jokainen ketju voi iskeä maalin, DeBrincat sanoi.

Detroit on latonut kiekkoja ahkerasti vastustajan verkkoon, mutta samalla joukkue on myös päästänyt neljässä pelissä 11 maalia. Näistä 11 maalista kahdeksan syntyi jo kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Husso joutui huhkimaan voiton eteen

Maanantaina Red Wingsin kakkosmaalivahti James Reimer nollasi Columbus Blue Jacketsin vierasottelussa, ja nyt joukkueen ykkösmaalivahti Ville Husso torjui kauden toisen voittonsa.

Malkin yllätti suomalaismaalivahdin jo ensimmäisellä minuutilla, mutta venäläishyökkääjän maalin jälkeen Husso piti Penguinsin maaleitta päätöserään alkuun saakka. Kolmanteen erään kolmen maalin takamatkalta lähtenyt Pittsburgh lisäsi kierroksia ja teki vielä kaksi maalia, muttei pystynyt nousemaan isäntien rinnalle.

Hussolle kirjattiin päätöserässä peräti 16 torjuntaa. Koko ottelussa hän torjui Penguinsin 33 laukauksesta 30, joten torjuntaprosentiksi muodostui 90,9. Pittsburgh pääsi marssittamaan pelottavan ylivoimamiehistönsä jäälle kolmesti, mutta Husso ei taipunut kertaakaan.

Red Wings hävisi kauden avauksensa viime torstaina vieraissa New Jersey Devilsille 3-4, mutta sen jälkeen autokaupungin jengi on löytänyt isomman vaihteen ja kaasutellut voittoon kolme kertaa peräkkäin.

– Kausi on vielä alussa, mutta tämä on ollut jatkumoa hyvin tuottoisalle harjoitusleirille. Olemme pelanneet neljää hyvää joukkuetta vastaan. Peli ei ole ollut täydellistä, ja tänäänkin teimme muutamia helppoja virheitä, joista vastustaja pääsi helppoihin hyökkäyksiin. Kokonaisuutta katsoen nämä neljä ottelua ovat kuitenkin olleet jatkumoa hyvällä leirille, päävalmentaja Lalonde summasi.

Penguins kärsi sen sijaan kauden toisen tappionsa. Keskiviikkona joukkueensa tehokkain oli viime kaudella NHL:n parhaan puolustajan Norris Trophylla palkittu Erik Karlsson, joka sai tililleen kolme (1+2) pistettä. Hyökkäysorientoitunut Karlsson siirtyi kesällä San Jose Sharksista Penguinsin takalinjoille.

– Kolmannessa erässä aloimme pelaamaan peliä enemmän kiekonhallinnan kautta, mikä tuotti meille maalipaikkoja, Karlsson kertasi aseita kolmannen erän kiriin.

Tehopisteittä keskiviikon ottelussa jäänyt Red Wingsin suomalaispuolustaja Olli Määttä (+1) pelasi joukkueensa takalinjoilla hieman yli 18 minuuttia. Hänelle kirjattiin kaksi laukausta kohti Tristan Jarryn (23 torjuntaa, 85,2 %) vartioimaa Pittsburghin maalia.

Red Wings yrittää venyttää voittoputkeaan neljään otteluun lauantaina, jolloin se kohtaa DeBrincatin entisen joukkueen vieraskaukalossa. Ottawan ja Detroitin mielenkiintoinen mittelö alkaa klo 20 (SUB, MTV Katsomo, V sport 1 Suomi, Viaplay).