husso 2-9

Detroit Red Wings tarvitsee voittoja kipeästi, sillä Itäisen konferenssin viimeiset pudotuspelipaikat uhkaavat karata käsistä. Red Wingsillä on kuitenkin edelleen kaikki mahdollisuudet edetä kevään ratkaisupeleihin, sillä ero idän playoff-viivaan on seitsemän pistettä.

Pitkiin tappioputkiin ei ole kuitenkaan varaa. Torstaina Red Wings otti tärkeän voiton Calgary Flamesista kahden hävityn ottelun jälkeen. Iso kiitos täydestä sarjapistepotista kuului maalivahti Ville Hussolle, joka torjui Detroitin 2-1 kotivoittoon päättyneessä kamppailussa 35 kertaa.
- Tämä on meille melkein kuin pudotuspelikiekkoa. Jäljellä on vielä noin 30 ottelua, ja haluamme päästä mukaan (playoffeihin). Kaikki on meistä itsestämme kiinni, Husso sanoi voitokkaan ottelun jälkeen.
Torstaina Detroitin vahvin ase oli julmettu taistelu. Flames oli hyökkäyspäässä vakuuttavampi, mutta Red Wings piti vieraat yhdessä maalissa erinomaisen maalivahtipelinsä sekä kurinalaisen ja uhrautuvan joukkuepelinsä ansiosta.

DET-CGY: Husso venyy 35 kertaa kiekon tielle

• Tämä oli tärkeä voitto. Pelasimme koko 60-minuuttisen kovaa. Meidän täytyy tulla tällaisella asenteella jäälle joka ilta ja antaa itsellemme mahdollisuudet voittaa, Husso jatkoi.
    Flames vei ottelun laukaukset 36-17. Tasakentällisin kudit menivät vieraille peräti 29-7. Detroit hoiti myös Flamesin kaikki kolme ylivoimatilaisuutta.
    - On valtavan tärkeää, kun joukkueemme pelaa tuollaista alivoimaa. He blokkaavat laukauksia, ovat oikeilla linjoilla ja lyövät kiekkoa ulos alueelta. He tekevät pienet asiat oikein, ja jokainen teki loistavaa työtä tänään, Husso kiitteli jäähyntappajia.
    Illan ensimmäinen osuma nähtiin vasta toisen erän lopussa, kun Calgaryn Blake Coleman ohitti Husson. Detroit tuli tasoihin vielä ennen viimeistä erätaukoa, kun Dylan Larkin iski pukukoppimaalin 14 sekuntia ennen taukosummeria. Isäntien Filip Zadina latoi viimeisen ja ratkaisevan rysän päätöserässä ajassa 45.51.
    Flamesin suurin rynnistys nähtiin kolmannessa erässä, ja kanadalaisvieraat saivatkin useita hyviä maalintekopaikkoja. Erän laukaukset menivät liekkipaidoille 15-4.
    Kolmisen minuuttia ennen loppua Husso pysäytti huippupaikkaan päässeen Andrew Mangiapanen maalintekoyrityksen. Viimeisten sekuntien aikana Tyler Toffolille tarjottiin tilaisuus tasoittaa, mutta suomalaismuuri kesti senkin.

Zadinalla täydellinen paluu askiin
Ratkaisumaalintekijä oli poikkeuksellisen onnellinen, kun summeri kajahti soimaan kolmannen kerran. Nuori tshekkihyökkääjä Zadina ei juhlinut pelkästään maaliaan tai joukkueen voittoa, vaan myös paluutaan tositoimiin. Hän ehti olla alavartalovamman takia sivussa yli kolme kuukautta. Väliin jäi yhteensä 38 ottelua.
- Oli uskomatonta nähdä hänen palaavan pitkän tauon jälkeen ja pelaavan noin hyvin. Hän on tehnyt rajusti töitä päästäkseen pelikuntoon, Husso kehui joukkuetoveriaan.

DET-CGY: Zadina ja Sundqvist juonivat johtomaalin

Red Wingsin päävalmentaja Derek Lalonde on samaa mieltä.
- Jokainen pelaaja tässä liigassa paiskii hommia selättääkseen vammansa, mutta Zadina vei työnteon toiselle asteelle. Hän on tehnyt töitä äärimmäisen lujaa, joten oli hienoa nähdä, että hän sai siitä palkinnon, Lalonde kiteytti.
Zadinakin myönsi, että maalinteko teki poikaa.
- Se tuntui tietenkin hyvältä. Ja vielä paremmalta se tuntui, kun maali auttoi meidät voittoon, hyökkääjä painotti.
Red Wings pelaa seuraavan kerran lauantaina, jolloin Vancouver Canucks vierailee Little Caesars Arenassa. Ensi viikolla detroitilaiset lähtevät vieraskiertueelle, jonka varrella vastaan tulevat uudelleen Flames ja Canucks sekä lisäksi Edmonton Oilers ja Seattle Kraken.
Läntisen konferenssin playoff-viivan tuntumassa keikkuva Flames jatkaa vielä omaa vieraskiertuettaan ja kohtaa lauantaina Buffalo Sabresin.