WPG Jets 1/7

Winnipeg Jets kaatoi sunnuntaina Arizona Coyotesin vieraissa maalein 6-2 ja nappasi jo kuudennen peräkkäisen voittonsa. Lisäksi joukkue venytti pisteputkensa 12 ottelun mittaiseksi. Jets ei ole historiansa aikana ollut aiemmin kertaakaan näin pitkässä pisteputkessa.

Winnipegiläiset ovat voittaneet 12 viime ottelustaan kymmenen ja yhdeksästä viime ottelustaan kahdeksan, minkä myötä joukkue on noussut jo koko NHL:n piikkipaikalle. Kasassa on 56 pistettä, kun taas lähimmät haastajat New York Rangers ja Boston Bruins ovat 54 pisteessä.

Sunnuntain Arizona-voitossa Jets esitti tutusti erinomaista puolustuspään peliä ja piti vastustajansa parissa maalissa, mutta tällä kertaa myös hyökkäyspeli toimi erinomaisesti, vaikka joukkue pelasi kolmannen vierasottelunsa neljän päivän sisään.

ARI-WPG: Namestnikov laukoo avausmaalin maalin edustalta

– Tämä oli meiltä loistava suoritus. Tässä liigassa on turha käyttää tekosyitä. Jokaisen on vain jaksettava, vaikka pelaisimmekin monta ottelua muutamassa päivässä, ja onnistuimme löytämään energiaa tänäänkin, iloitsi Jetsin tähtihyökkääjä Mark Scheifele, joka osui kahdesti kojoottipaitojen verkkoon.

Vierailla pelasi ykkösmaalivahti Connor Hellebuyck, jonka tarvitsi kerätä vain 15 torjuntaa. Alhainen torjuntamäärä kertoo kuitenkin enemmän Jetsin puolustuksesta kuin Coyotesin hyökkäyksestä, sillä winnipegiläiset ovat olleet tällä kaudella NHL:n parhaimpia puolustuspään joukkueita.

Jets on päästettyjen maalien tilastossa Los Angeles Kingsin (91 päästettyä) jälkeen paras joukkue. Jetsille on tehty tällä kaudella 94 osumaa, mutta vakuuttavinta on ollut tasaisuus, sillä joukkue ei ole päästänyt 29 viime ottelun aikana kertaakaan yli kolmea maalia. Kyseessä on NHL:n historian kuudenneksi pisin putki, jonka aikana joukkue on päästänyt kolme maalia tai vähemmän ottelua kohden.

Tilaston ykkössijalle on vielä matkaa, sillä Bruinsin kauden 1928-29 joukkue venytti putkensa 44 otteluun.

– Kun meidän kaikki neljä ketjuamme ovat vauhdissa sekä puolustajamme ja kaikki muutkin tuntevat ylpeyttä vähäisistä päästetyistä maaleista, tässä on lopputulos, hehkutti Jetsin päävalmentaja Rick Bowness.

Jets aloitti maalitalkoonsa avauserän lopussa, kun kiekko tuli isäntien maalin eteen vahvan karvauspelaamisen ansiosta. Vladislav Namestnikov sai avotontin, eikä hyökkääjä epäonnistunut.

Nikolaj Ehlers kasvatti johtoa toisen erän alkutaipaleella, mutta Coyotesin Nick Schmaltz teki helpottavan kavennuksen vielä ennen ottelun puoliväliä. Vieraat nousivat kuitenkin nopeasti takaisin kahden maalin johtoasemaan, kun Cole Perfetti taisteli kiekon sisään maalin edestä siirretyn rangaistuksen aikana.

ARI-WPG: Ehlers laukoo suoraan syötöstä ja tuplaa johdon

– Yritin löytää oikean hetken iskeä maalille ja laittaa kiekon sisään ilmasta. En tiedä, mitä tapahtui, tilanne oli sekava, mutta kiekko meni sisään. Se riitti minulle, Perfetti kertasi toisen erän viimeistä osumaa.

Scheifelen 4-1-maali ajassa 45.11 alkoi olla lopun alkua Arizonalle. Gabe Vilardi teki riiston omalla alueella ja lähetti tähtisentterin läpiajoon upealla oivalluksellaan, ja Scheifele iski kiekon näyttävästi rystyltä sisään.

Kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa pelannut Dylan Guenther teki kotijoukkueelle vielä kavennusmaalin viimeisellä kymmenminuuttisella, mutta Scheifele sammutti valot paria minuuttia ennen loppua latomalla kiekon tyhjään rysään. Adam Lowry iski kirsikan kakun päälle vajaa minuutti ennen loppua.

– Meillä kulkee tällä hetkellä. Jokainen meistä tuntee olonsa hyväksi, Perfetti kiteytti syyn Jetsin vahvalle vireelle.

Arizonan suomalaiset Matias Maccelli ja Juuso Välimäki jäivät ottelussa tehopisteittä. Hyökkääjä Maccelli pelasi 14 minuuttia ja 20 sekuntia, ja hänen plus-miinuslukemansa oli jäinen –3. Puolustaja Välimäki kellotti peliaikaa vajaat 20 minuuttia ja jäi yhden asteen pakkaselle.

Tappio oli Arizonalle jo kolmas peräkkäinen. Joukkue on päästänyt näissä otteluissa yhteensä 15 maalia ja tehnyt vain neljä.

Winnipeg pääsee seuraavaksi pelaamaan kotijäällään, sillä edessä on neljän ottelun mittainen kotiotteluiden putki. Ensimmäisenä vastaan asettuu Columbus Blue Jackets, jonka jälkeen Chicago Blackhawks, Philadelphia Flyers ja New York Islanders haastavat liigan kärkiseuran.