Kello tikitti perjantaina Winnipegissä kohti Chicago Blackhawksin voittoa kotijoukkue Jetsistä. Vieraiden hyökkääjä Ryan Donaton toisessa erässä tekemän maalin myötä Blackhawks oli kiinni voitossa vielä kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä, sillä erinomaisesti pelannut maalivahti Arvid Söderblom oli onnistunut pitämään Jetsin nollilla.

Kauden avausottelussaan Edmonton Oilersin verkkoon kuusi osumaa paukuttanut Jets sai kuitenkin maalihanansa auki kolmannen erän lopulla, kun pelikellossa oli aikaa enää minuutti ja neljä sekuntia. Maalista vastasi keskushyökkääjä Mark Scheifele, joka pääsi iskemään paluukiekon verkkoon Blackhawksin puolustusalueen keskustasta.

Scheifelen tasoitusmaali venytti ottelun jatkoajalle, jota ei tarvinnut pelata kuin 38 sekuntia, kun Jetsin ykkössentteri iski jälleen. Tällä kertaa hän pääsi tuikkaamaan voittomaalin verkkoon Kyle Connorin syötöstä, mikä varmisti Winnipegille voiton lukemin 2-1.

Jatkoajalla syntynyt maali oli Scheifelelle NHL-uran 300:s. Hänestä tuli Jetsin ja sen edeltäjän Atlanta Thrashersin historian ensimmäinen pelaaja, joka on iskenyt tasoitusmaalin varsinaisen peliajan kahdella viimeisellä peliminuutilla ja voittomaalin heti jatkoajan ensimmäisellä minuutilla. Samansuuntaisen tempun on tehnyt aiemmin seuran historiassa vain nykyään Montreal Canadiensissa kiekkoileva suomalaishyökkääjä Patrik Laine, mutta hänkin iski jatkoaikamaalinsa vasta ensimmäisen ylityöminuutin jälkeen.

– Joskus jääkiekko on tällaista. Meiltä meni 59 minuuttia saada kiekko sisään ja venyttää peli jatkoajalle. Peli ei ole kuitenkaan koskaan ole ohi ennen kuin se on ohi, Scheifele asetteli.

Winnipegin pitkäaikainen luottosentteri Scheifele on vasta toinen 300 maalin merkkipaalulle yltänyt pelaaja vuoden 2011 varausikäluokasta. Samaan on pystynyt ainoastaan Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov, joka on pöllyttänyt verkkoa taalajäillä kaikkiaan 323 kertaa.

WPG-CHI: Scheifele ratkaisee jatkoaikavoiton NHL-uransa 300. osumalla

Jetsin ja Thrashersin historiassa ei 300 maalin miehiä ole Scheifelen lisäksi kuin Ilja Kovaltshuk. Scheifele voi ohittaa Kovaltshukin ja nousta seuran kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi jo tällä kaudella, sillä venäläishyökkääjä iski aikoinaan Atlantan nutussa 328 osumaa.

– Tämän asian pohtiminen vetää nöyräksi, ja se on aika hurjaa. Olen kiitollinen kaikille, joiden kanssa olen saanut pelata. Olen ollut onnekas, kun olen saanut pelata todella hyvien pelaajien kanssa. Tästä kuuluu kiitos heille, Scheifele sanoi.

Scheifelen peli kulki perjantaina muutenkin varsin mukavasti. Hän laukoi kuudesti kohti Blackhawksin maalia, mikä oli eniten Jetsin pelaajista. Lisäksi kanadalaissentteri kaivoi joukkueelleen 13 aloitusvoittoa (76,5 %).

– Lopulta parhaiden pelaajien pitää nousta esiin oikeilla hetkillä, ja tänään he onnistuivat juuri siinä, Jetsin päävalmentaja Scott Arniel sanoi.

Molempien joukkueiden maalivahdit olivat merkittävässä roolissa ja vaikuttivat lähes ohittamattomilta. Ottelusta kirjattiin voitto Jetsin Connor Hellebuyckille, joka torjui 25 laukausta. Nollapelissä lähes 59 minuuttia kiinni ollut Söderblom sen sijaan torjui 33 kutia ja piti joukkuettaan pystyssä erityisesti kolmannessa erässä, jota Winnipeg hallitsi selkeästi.

– Maalivahtimme pelasi loistavasti. Meidän pitää löytää keinot puolustaa hänelle voitto varsinaisella peliajalla. Olimme viimeisellä minuutilla ehkä hieman väsyneitä, mutta niin hekin olivat, ja silti he puskivat ja hakivat tasoitusta. Silloin meidän pitää löytää keinot pysäyttää heidät, Blackhawksin päävalmentaja Luke Richardson ruoti.

Jets on aloittanut kauden kahdella voitolla. Runkosarjan avauskamppailussaan Winnipeg nollasi viime kauden Stanley Cup -finalisti Edmonton Oilersin vieraissa, ja nyt kauden ensimmäisessä kotiottelussa kaatui Blackhawks.

– Olemme sitkeä joukkue. Toisessa erässä otteemme hieman karkasi, mutta silloin ”Bucky” (Hellebuyck) teki meille tärkeitä torjuntoja. Sen jälkeen laitoimme kiekkoa syvään ja vastustajan puolustajat töihin. Sitä kautta saimme myös maalipaikkoja, Scheifele kertasi.

Perjantaina ottelun suomalaispelaajat, Blackhawksin hyökkääjä Teuvo Teräväinen ja Jetsin hyökkääjä Rasmus Kupari, jäivät ottelussa tehopisteittä.