LAK Kings celebrate

Los Angeles Kingsin leirissä on nyt ainakin hieman helpompi hengittää, kun joukkue onnistui hakemaan keskiviikkona kaksi pistettä Nashville Predatorsilta maalein 4-2. Kings saapui kantrikaupunkiin takanaan 16 ottelun jakso, jonka aikana voittoja oli tullut vain kaksi.

Heikon jaksonsa aikana Los Angeles on pudonnut Läntisen konferenssin kärkikamppailusta taistelemaan pudotuspelien villi kortti -paikoista. Ennen keskiviikkoa Kings oli valahtanut jälleen neljän ottelun tappioputkeen, kunnes sai sen sopivasti poikki ennen torstaina alkavaa All-Star-taukoa.

– Ylitsemme ei ole kävelty emmekä ole luovuttaneet, mikä heijastelee tämän ryhmän luonnetta. Meillä on silti pitkä matka siihen, että saamme oman pelimme takaisin uomiinsa. Pääsemme nyt tauolle hieman paremmalla fiiliksellä, Kingsin päävalmentaja Todd McLellan sanoi.

Los Angeles onnistui maalinteossa neljästi, mihin joukkue ei ollut pystynyt seitsemän edellisen ottelun jaksolla kertaakaan. Vastustajatkin olivat heiluttaneet Kingsin verkkoa neljässä edellisessä ottelussa vähintään kolmesti, mutta nyt omissa soi vain kahdesti.

Kingsin hyökkäyksen keihäänkärki oli edelleen ruosteessa, mutta joukkueen nelosvitja astui esiin tärkeässä ottelussa. Los Angelesin pohjaketjun hyökkääjät Alex Turcotte (1+1), Trevor Lewis (1+0) ja Carl Grundström (1+0) iskivät maalin mieheen.

NSH-LAK: Turcotte iskee NHL-uransa ensimmäisen osuman

Yhdysvaltalaishyökkääjä Turcotte, 22, viimeisteli NHL-uransa ensimmäisen maalin. Hyökkääjä Trevor Moore nousi vauhdilla omalta alueelta aina hyökkäysalueen keskustaan saakka ja jakoi syötön vieressä luistelleelle Turcottelle, joka nosti kiekon tarkasti Juuse Saroksen vartioiman Predatorsin maalin kattoon.

– Oli hienoa tehdä maali. Minulla sumeni hetkeksi sen jälkeen. Maali oli itselleni iso helpotus, josta kunnia kuuluu ”Moorsielle”, sillä hän pelasi loistavasti keskialueella ja löysi tilan. Hän sai kiekon minulle ja pyrin laukomaan. Nyt sattui menemään sisään, Turcotte fiilisteli uransa avausmaalia.

Kings varasi Turcotten vuoden 2019 NHL Draftissa ensimmäisen kierroksen viidentenä pelaajana. Hänen tiensä NHL-jäille on kuitenkin ollut kuitenkin varsin kivinen, sillä loukkaantumiset ovat sotkeneet lupaavan pelaajan taivalta kohti kirkkaita valoja.

Turcotte pelasi kahdella edellisellä kaudella yhteensä 12 NHL-ottelua, ja pistetili aukesi nyt viimein uran 14. ottelussa. Kings kutsui Turcotten riveihinsä viime viikolla, ja hän pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ylhäällä sunnuntaina, kun losangelesilaiset vierailivat St. Louisissa.

Turcotte oli tyytyväinen oman ketjunsa pelaamiseen keskiviikon kamppailussa.

– Pelasimme yksinkertaisesti ja toimme energiaa. Olimme todella sitkeitä ja kamppailimme, ja saimme siitä tänään palkinnon. Hyödynsimme muutamia heidän rikkonaisia pelejään Turcotte luonnehti.

Maalivahtien keskinäisessä kamppailussa Kingsin David Rittich otti niskalenkin Saroksesta. Rittich urakoi 39 torjuntaa ja päästi vain kaksi maalia (95,1 %). Saros venyi kiekon eteen 20 kertaa (87,0 %) ja antautui kolmesti. Viimeisen osumansa Kings teki tyhjiin.

Los Angelesin tshekkimaalivahti sai tehdä töitä erityisesti kolmannessa erässä, jossa Predators tulitti 18 kertaa kohti vastustajansa maalia. Saros kohtasi päätöserässä vain kolme laukausta.

Predators onnistui ohittamaan Rittichin kolmannessa erässä kahdesti, mutta se ei riittänyt, sillä Lewis teki voittomaaliksi jääneen Kingsin kolmannen osuman reilut kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

– Johdimme ottelua päätöserään lähdettäessä lukemin 2-0, joten helppoa erää ei ollut odotettavissakaan. Ottaisimme mielellämme heiltä pois myös nuo kaksi maalia, mutta tästä jatketaan eteenpäin. Otamme voiton mukaan ja valmistaudumme tauon jälkeen paiskimaan hommia ja voittamaan lisää pelejä, Rittich sanoi.

Predators ja Kings olivat Läntisessä konferenssissa tasapisteissä ennen keskiviikon peliä, mutta voittonsa myötä Los Angeles otti kahden pisteen eron Nashvilleen. Tähdistötauolle lähdettäessä Kings (56 pistettä) ja St. Louis Blues (54) ovat Lännen villi kortti -pudotuspelipaikoilla, mutta viivan alla vaanivat Predators, Seattle Kraken, Arizona Coyotes ja Calgary Flames ovat iskuetäisyydellä.