Kooste Devilsin ja Sabresin toisesta Global Series -ottelusta

New Jersey Devils oli Buffalo Sabresia parempi myös lauantaina pelatussa toisessa Prahan Global Series -ottelussa ja otti voiton maalein 3-1.

Perjantain ottelu kääntyi pirupaidoille lukemin 4-1, joten New Jersey pääsee palaamaan takaisin Pohjois-Amerikkaan neljä sarjapistettä rikkaampana. Sabresille jäi käteen vain kokemuksia.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tasaisia, mutta erän edetessä New Jersey siirtyi yhä enemmän kuskin paikalle. Maaleja avauserässä ei kuitenkaan syntynyt, joten ensimmäistä kertaa tällä kaudella torjuntatöissä olleet Devilsin Jake Allen ja Sabresin Devon Levi pitivät maalinsa puhtaana ensimmäiset 20 minuuttia.

Maalittomassa tasatilanteessa edettiin lopulta lähes toisen erän puoliväliin saakka, kunnes Sabresin hyökkääjä Tage Thompson rikkoi viimein kuparisen ajassa 28.58.

NJD-BUF: Thompson osuu Sabresille

Ennen Thompsonin maalia Devilsillä oli erinomainen paikka, kun pirupaidat saivat katkon lähellä oman puolustusalueensa siniviivaa, ja hyökkääjät Jesper Bratt ja Jack Hughes polkaisivat ylivoimahyökkäykseen. Levi hoiti kuitenkin Hughesin vedon, ja pelin suunta kääntyi jälleen. Tällä kertaa Sabresin hyökkääjä Jordan Greenway laukoi kiekon kohti Allenia, joka pudotti pelivälineen eteensä. Haukkana irtokiekossa oli Thompson, joka survoi pelivälineen nuottaan.

New Jerseyn kuitti tuli vajaat kolme minuuttia myöhemmin, kun kauden ensimmäinen ylivoimamaali näki päivänvalon. Maalista vastasi tulokaspuolustaja Seamus Casey, joka pääsi pelaamaan Devilsin kakkosylivoimalla. Suomalaishyökkääjä Erik Haula tarjosi kiekon siniviivalle Caseylle, joka otti muutaman askeleen kohti maalia, teki pienen liikkeen kiekon kanssa ja laukoi sen tarkasti etukulmaan.

Maali oli perjantaina NHL-debyyttinsä tehneelle Caseylle ensimmäinen tehopiste NHL:ssä. Haula puolestaan kirjautti syötön myötä kauden ensimmäisen tehopisteensä.

NJD-BUF: Casey laukoo kiekon sisään

Molemmat joukkueet saivat vielä ylivoimatilaisuudet toisen erän aikana, mutta maaleja ei syntynyt, joten päätöserään lähdettiin ratkomaan voittajaa tasatilanteessa 1-1.

Kolmannessa erässä Devils pystyi kääntämään ottelun edukseen. Voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi ajassa 47.18 hyökkääjä Paul Cotterin lavasta. Perjantaina maalitilinsä Sabresin tyhjään rysään avannut Cotter pääsi tällä kertaa veivaamaan kiekon verkkoon hänet maalin edustalle yksin vapauttaneen Hughesin esityöstä.

Vajaat kuusi minuuttia myöhemmin myös Devilsin kärkipelaajat saivat viimein tehtyä kauden ensimmäisen maalinsa. Maalitilanne lähti kehittymään, kun Hughes antoi omalta alueelta hyvän syötön vauhdissa olleelle Jesper Brattille. Ruotsalaishyökkääjä pyrki laittamaan kiekon verkkoon vanhanaikaisella, mutta yritys kääntyi hyväksi syötöksi sveitsiläishyökkääjä Timo Meierille, jolla oli helppo työ iskeä peliväline tyhjään Sabresin verkkoon.

Sabres haki kavennusmaalia vielä ilman maalivahtia, mutta ei saanut kiekkoa verkkoon. Buffalon leirissä laitetaan varmasti mietintämyssy päähän ainakin erikoistilanteiden suhteen, sillä Sabres ei pystynyt hyödyntämään seitsemästä ylivoimatilaisuudestaan yhtään. Devilskin onnistui toki vain kertaalleen seitsemällä yrittämällä.

Sabresin suomalaismaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen oli lauantaina huilivuorossa, oltuaan joukkueensa veräjänvartijana perjantaina. Haulan lisäksi jäällä nähtiin Sabresin suomalaispuolustaja Henri Jokiharju, joka jäi kuitenkin tehopisteittä. Kaksi syöttöpistettä kirjauttanut Hughes oli lauantaina ainut kahteen tehopisteeseen yltänyt pelaaja.